Varis
"Bir ovuc torpaq” müəllifin sayca ikinci kitabıdır, müəllifin oxuculara təqdim olunan birinci kitabı olan “Sonuncu ölən ümidlərdir” kitabı təkrar nəşrlə birgə 11 min tirajla çıxıb və böyük oxucu kütləsinin rəğbətini qazanıb. Roman, əsasən, real hadisələr əsasında qələmə alınıb, burada sevgi və vətənpərvərlik motivləri, cinayətkar aləmin yaşantıları önə çəkilib. Roman geniş oxucu kütləsi üçün nəzərdə tutulub.
320 sayfa

First Book
7/10 puan verdi
Birinci kitabım Varisin “Bir ovuc Torpaq “ əsəri oldu . Mənə çoxda təsir etmədi ancaq çox axıcıdır 1 günə bitirdim .Kitabdaki balaca Zaur obrazı xoşuma geldi .
7/10 puan verdi
evvelce deyim ki kitab maraqli idi bu kitabi yazdigi ucun kitabin muellifine derinden tesekurler . gelek kitaba kitab haqqinda evvelceden deyim ki iki dene zaur adli qereman var ageli ile elaqesi olan zaur ata qehremandir digeri ise oguldur yeniki ata ogul kimi verilib zaur qehermanlari. bu kitabin sonunda ata zaur olur lalin mence olmemeliydi . ata oldukden sonra oglu anlayir ki olen zaur onun atasidir . mence bu cur olmamali idi qovusa bilerdiler somda .bir birlerinin en azindan sesini eside bilerdiler . her ne ise yenede gesenk idi her ikisinin basina gelmeyen qalmir . oxuyun ,hezz alacaqsiniz.........;)
Spoiler var.
Puan vermedi
"Bir ovuc torpaq" Varis Yolçuyev'in oxuduğum ilk əsəri oldu. Əsər iki fərqli həyatdan bəhs edir. Əsərin iki ayrı süjet xətti ilə ayrılıb, daha sonra sonluqla birləşməsi olduqca
10/10 puan verdi
Kitab çox gözəl idi. O qədər axıcı idiki 2 günə bitirdim. Heç bitməməsini istəyərdim. Haqsızlıqlarla mübarizə aparan Zaur həyatda çox çətinliklərlə üzləşir. Amma hər zaman kişi kimi öz haqlıı yolundan dönmür. Eynən balaca zaur da.
Puan vermedi
Varisin sevərək oxuduğum 2-ci kitabı. Kitabda 2 ayrı ayrı həyatdan və onların necə kəsişməsindən bəhs edir. Əsərin baş obrazı olan Zauru çox bəyəndim. Vətənə sevgisi çox gözəl şəkildə əks olunmuşdu.Oğlunda da bu hisslər göstərilmişdir. Zaurun qardaşı Anarı isə heç cürə başa düşə bilmədim. Sevdiyi insandan onun günahı olmaya olmaya necə vaz geçə bildi ? Təəsüf ki həyatda Anar kimi insanlar daha çoxdu Zaur kimi insanlardan. Axıcı kitabdır,mən 1 günə bitirdim. Kitab oxumağı vərdiş halına salmaq istəyənlər belə axıcı kitablarla başlaya bilərlər
9/10 puan verdi
Daha bir möhtəşəm həyacanlı bir kitabın sonuna gəldik. Kitab mənə həqiqətən çox amma çox təsir elədi. Hadisələrin düzülüşü, baş vermə səbəbləri, ümumiyyətlə hamısı çox maraqlı idi həqiqətən də. Kitab çox axıcı idi. Adam oxuduqca oxumaq istəyirdi. Və onu da deyim ki, nəticə çıxarmaq üçün möhtəşəm bir kitabdı. Hər kəsə şiddətlə tövsiyyə edirəm. Oxuyacaq hər kəsə xoş mütaliələr!
Bir Ovuc TorpaqVaris · Vektor · 2009442 okunma
Öldüyünə təsirləndiyim bir obraz daha....
Puan vermedi
Hər hansı bir kitabı oxuduğum zaman bəzi yerlərində əsəbləşərdim, amma hirsim tez də soyuyardı. Nədənsə bu kitabda bəzi xoşagəlməz hadisələr və sevdiyim bir obrazın ölməsi məni daha çox
10/10 puan verdi
"Nağıllara inanmıram, çünki nağıllar həmişə yaxşı sonluqla bitir. Real həyatda isə bu belə deyil..." Kaş ki bu nağıl da yaxşı sonluqla bitərdi ,Zaur... Bir Ovuc torpaq... Roman çox böyük ustalıqla yazılıb ,hisslər mükəmməl şəkildə oxucuya çatdırılır. Sevgi ,nifrət, vətənpərvərlik, vətən həsrəti ...Sujet xətti o qədər maraqlıdır ki, birnəfəsə oxudum. Oxuyun

Varis
VarisYazar · 13 kitap
Varis YOLÇİYEV 7 Haziran 1966 yılında Sumgayıt şehrinde doğdu. 1990 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesini bitirdi. 1991 yılında "168 saat" gazetesine baş editörlük, 1993 yılında "7 gün" gazetesine editörlük yaptı. 1995 - yılında Azerbaycan Devlet Televizyonu'nun "Gece kanalı" programının kurucularından olup. 2004 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanının İşler Kurulu'nun "Azerbaycan" yayınevinin baş editör atandı. 2007 yılında "Azerbaycan Televizyon ve Radyo Programları" QSC-de (Hyper) Periyodik Yayınlar ve Sosyolojik Araştırmalar Bölümünün Müdürü atandı. Ayrıca Azerbaycan'da ilk "TV plyus" milli yayıncı dergisinin baş editörüdür. Azerbaycan'da ve yabancı ülke mətbuatlarında yüzlerce makalesi çıkıp, 2001 - 2005 yıllarında peşpeşe 5 kez çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından ("European Market Research Center", "Editorial Ofice" vb.) medya ödüllerine layık görüldü. Çeşitli yıllarda "Dan yıldızı" yüksek gazetecilik ödülüne, "Yılın en iyi editörü" ödülünü almıştır. On sekiz kitabın ("Asıl insan hakkında", "Azerbaycan Cumhurbaşkanı", "Azerbaycan gençliği - Azerbaycan'ın geleceği" vb.) Editörü oldu. Halk yazarı İsmail Şıxlın ın tanıtımı ile ilk hikayeleri "Yıldız" dergisinde yayınlanmıştır.90'lı yıllardan başlayarak ise onun edebi basında diğer hikayeleri ("Bir avuç toprak", "Tenha yalquzağın masalı", "Ebedi aşk destanı", "Sabah asla açılmayacak", "Sana inanıyorum", "Yol ayrımında kayar kalanlar") ışık yüzü gördü. İlk sanatsal kitabı ("Sonuncu ölen ümidlərdir") 2008 yılı Kasım ayında yayınlanmıştır. 2009 yılında yazarın "Bir avuç toprak", 2010 yılında "Sana inanıyorum", 2011 yılında "Yetmiş yedinci gün" adlı sonraki kitapları ışık yüzü gördü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.