Georges Perec
Georges Perec deneysel bir metin yazmaya karar verir. Paris’in kilisesi ve çeşmesiyle ünlü Saint-Sulpice meydanındaki kafelerde üç gün belli saatlerde oturup gördüğü her şeyi not eder. Otobüslerden güvercinlere, tanıdık yüzlerden Japon turistlere Saint-Sulpice meydanından geçen her nesneyi ve kişiyi dikkat çeken özellikleriyle yazar. Günlük hayatın durağanlığını ve heyecanını yansıtan bu metinde hiçbir şey olmadığını düşündüğümüz anlarda olanları anlatır. Sıradan görünen hayatın sıra dışı anlarını sözcüklerle, seslerle ve harflerle oynayarak kaybeden Perec, hayatın nasıl farklı okunabileceğini bize gösterir. Belki de asıl hayat, zaman, insanlar, akrabalar ve bulutlar dışında hiçbir şeyin hareket etmediği o anlarda yaşanmaktadır.
64 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mayıs 2011

Puan vermedi
Georges Perec
'in yazım dili ve konularında kı insandan beslenmişliği ve okura yansıttığın fark ve tad okurken n ayrı bir keyıf veriyor..arada bu tadı özleyince kısa ama dolu sayfaların akışında kaybolmayı seviyorum.. Arka kapaktan aldığımız bilgi ise; Günlük hayatın durağanlığını ve heyecanını yansıtan bu metinde hiçbir şey olmadığını düşündüğümüz anlarda olanları anlatır. Sıradan görünen hayatın sıra dışı anlarını sözcüklerle, seslerle ve harflerle oynayarak kaybeden Perec, hayatın nasıl farklı okunabileceğini bize gösterir. Belki de asıl hayat, zaman, insanlar, akrabalar ve bulutlar dışında hiçbir şeyin hareket etmediği o anlarda yaşanmaktadır. İnsanlar, grup halinde, her zaman ve yine (S.. 21)eserden Ozamn Buyurun #OKUYUN #OKUTUN
Bir Paris Semtinin Tüketilme Denemesi
Bir Paris Semtinin Tüketilme DenemesiGeorges Perec · Sel Yayıncılık · 2015158 okunma
Puan vermedi
Kitap çok ilginç. İlk beş sayfa ne olduğunu anlamadan okudum, ardı ardına sıralanmış gözlemler halinde gidiyordu. Kitapta Ardı ardına 3 gün boyunca gözlemler yer alıyor. Bir şekilde kurgudan ayrılmış bir kitap, 3 gün boyunca ne gördüyse listelemiş yazar.Enis Batur’un “Bir şehirle ilişkiye girmek, bir yandan onunla tanışmayı sürdürmektir,” derken düşündüğü ne ise, Perec öncesinde kavramış bunu. Okurken ilginç bir rahatlık ve tekrar okuma isteği ile bitirdim kitabı. tanıtımda geçen cümlesi ile bitirmek uygun olacak sanırım. 'Belki de asıl hayat, zaman, insanlar, akrabalar ve bulutlar dışında hiçbir şeyin hareket etmediği o anlarda yaşanmaktadır.'
7/10 puan verdi
Değişik bir şey. Bir şey diyorum herhangi bir türe benzetemedim çünkü. Yazar Paris'te bir meydanda üç gün gün boyunca bir kaç farklı kafeye oturup çevresindeki kimsenin dikkat etmediği olayları kaleme alıyor. Olay dediysem X numaralı otobüsün geçmesini, bilmem ne tarz giyinmiş adamın geçişini, Japon turistlerin fotoğraf çekişlerini. Bu açıdan çok garip. Ama tanıtım bültenindeki şu cümlede yazarın neden böyle bir şeye kalkıştığına iyi bir cevap diye düşünüyorum; "Belki de asıl hayat, zaman, insanlar, arabalar ve bulutlar dışında hiçbir şeyin hareket etmediği o anlarda yaşanmaktadır."
Bir Paris Semtinin Tüketilme Denemesi
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.