Hendrie Weisinger
Her anne baba, evladının başarılı olmasını ister ve bu uğurda elinden geleni yapar… Oysa bir ergeni hizaya sokmak, başında esen kavak yellerine kalkan olmak maharet gerektirir. Bir cambazlık işidir bu. Kararında verilmeyen suyun çiçeği perişan etmesi gibi, ayarsız bir baskı ters tepebilir. Karşılıklı güven ve sevginin kalıcı şekilde zedelendiği hikayeleri kim ister ki? Bir Sanat Olarak Ebeveyn Baskısı, bir anne babanın çocuğunu baskılamasının kötü bir şey olduğunu düşünen kişiler tarafından yazılmadı. Okul psikolojisi ve aile iletişimi hususunda uzmanlaşmış bu iki psikoloğun düşüncesi net: Çocuğu baskılamak mühim, ama baskının niteliği daha mühim. Öyleyse bir çocuğu başarılı bir yetişkin olma yoluna sokmanın, ifrat tefritte kalmadan baskılamanın ince ayarı nasıl bir şeydir? Bir Sanat Olarak Ebeveyn Baskısı, bu netameli sanatı tüm incelikleriyle okuyucusuyla buluşturuyor.
Kitabın Konusu:
276 sayfa

Puan vermedi
@kocaelievladimsanadiyorum Kitap Kulübü'nün Haziran ayı etkinlik kitaplarından biri de iki psikoloğun kaleminden çıkan Bir Sanat Olarak Ebeveyn Baskısı kitabı oldu. . Baskıcı Ebeveyn misiniz yoksa Destekleyici Ebeveyn misiniz? Çocukları başarı anlamında ebeveynleri olarak zorlamanın aslında bir sakıncası olmadığını ancak bu zorlamayı destekleyici ve sağlıklı bir şekilde uygulamayı öğretiyor kitap. . Çocukların psikolojisini anlamadan önce onlara nasıl davranmamız gerektiği konusunda vakalar üzerinden davranış örnekleri mevcut. Hem çocuk hem yetişkin psikolojisi üzerine bir kitaptı. Aslında isminden dolayı ben genel bir baskı psikolojisinden bahsediyor diye düşünmüştüm ama genel olarak başarı odaklı baskılardan bahsedilmiş. Güzel bir kitaptı. Çeviri dili yormuyordu. İlgilisinin bilgisine.
Bir Sanat Olarak Ebeveyn Baskısı
Bir Sanat Olarak Ebeveyn BaskısıHendrie Weisinger · Okuyan Us Yayınları · 202347 okunma
7/10 puan verdi
Kitap ebeveynlerin baskısı konusunda bir rehber. Pek çok yerini çok sevdim ama bazı kısımlarını onaylamadım. Bir de aslında kitabın yazarlarının da belirttiği bir konu olan çocuğun büyüdüğü toplumun kültürünün farklı olabileceği fakat yazarken tek bir doğru olmalı tek bir kültür olmalı gibi kaleme almış kitabı. Özellikle 13.bölümde bana katabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yazmak istediğim çok şey var ama kısaca özetlersek çocuklara cinsel özgürlük sunmak diye bir şeyi kabul etmiyorum. Çocuk çocuktur. Kız çocuğu kız çocuk gibi erkek çocuğu erkek çocuk gibi yetiştirmek gerekir. Bu kısımda “çocuğumun ya cinsel tercihleri farklıysa” gibi bir düşünceyi kabul etmiyorum. Çünkü o çocuk. Herhangi bir cinsellik ile yanyana düşünülemez. Yetişkin oldukları zaman ayrıdır o kısımda durum başkadır. Bu düşüncelerin pedofililerin ekmeğine yağ sürdüğünü düşünüyorum. Onlara özgürlük(!) vermek için ilk adımın çocuk cinselliği ile atılacağından korkuyorum. Umarım o günleri görmeyiz.
Puan vermedi
Her bir çocuğun sanat gibi farklılık gösterdiğini dile getirerek, çocuklar üzerinde istemsiz şekilde nasıl baskı kurulduğuna dikkat çeken bu kitap aynı zamanda bu baskıya karşı çocukla nasıl bir iş birlikçi davranışta olunması gerektiğini anlatıyor. Genellikle örneklemi okul dönemi çocuklar üzerinden olan kitap okunmaya değer.
Bir Sanat Olarak Ebeveyn Baskısı
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.