Franz Kafka
Bir Savaşın Tasviri'nin bu basımı Kafka'nın arkadaşı Max Brod'un hazırladığı Bütün Eserler'deki metin temel alınarak çevrilmiştir.
414 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1909

208 syf.
Puan vermedi
Güvensizliği ve obsesyonu çok güzel tasvir etmiş. Bir Savaşın Tasvir'i derken kişinin kendisi ile savaşının çok güzel anlatmış. Çelişkiler havuzunda yüzen kararsız bir beynin faydasız çırpınışlarına tanık olmak istiyorsanız; Kesinlikle yatırım tavsiyesidir.
Bir Savaşın TasviriFranz Kafka · Martı Yayınları · 20212,308 okunma
69 syf.
6/10 puan verdi
Franz Kafka okumakta zorlandığım ender yazarlardan biri. Bu eserinide okumakta zorlandım. Yazarın zaman anlayışı ve olayları anlatırken konuşmaları yeryer kopuk geliyor ve bir seferde okunmalı en ufak bir ara bile bütünlüğü yitirmeme sebep oluyor. Yazar bir arkadaşı ile yaptığı bir yürüyüş ve bu yürüyüş esnasında çevresindekileri anlatır. Ona yalnızlık duygusunu mu veriyor yoksa onun yalnızlığını mı anlatıyor anlamadım.
Bir Savaşın Tasviri (Cep boy)
Bir Savaşın Tasviri (Cep boy)Franz Kafka · Karbon Kitaplar · 20192,308 okunma
333 syf.
10/10 puan verdi
Kafka... Bırak kitap okurken düşünmeyi şuan da inceleme yazarken bile üzerinde uzun uzun düşünüyorum. Aynı çağda yaşamak, oturup uzun uzun sohbet etmek isterdim Kafka ile. Bu kitabında o kadar zengin öyküler vardı ki hayran olmamak elde değil. Kafka bütün sanat motiflerini bir araya getirmiş. Öykülerinde insanlardan tutun köpeğe kadar farklı bakış açıları ile varoluşun gerçeğini sorguluyor, buna karşın bir türlü gerçeğe ulaşamıyor. Çelişkili ilişkileri ile ironinin kralını bize sunuyor. Yalnız olmak mı topluma karışmak mı dışlanmak mı soyutlamak mı kendini? Tekrar tekrar okuyacağım bir yazar. Evet kitap demiyorum, yazar. Saygılarımla Kafka.
72 syf.
5/10 puan verdi
Öncelikle okuduğum bu yayınevini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kitap 4 bölümden oluşuyor. Diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabı da tamamlanmayan bir eserdir. Birbirinden kopuk olaylar, yabancılık ve yalnızlık ağır bir şekilde betimlenmiş.
Bir Savaşın TasviriFranz Kafka · Aperatif Kitap Yayınları · 20202,308 okunma
414 syf.
10/10 puan verdi
ilk bölümde "tanıdığım" diye bahsettiği kişi ile arasındaki ilişkiyi anlatır. onlar ne dost ne düşman ne de arkadaştır.  ikinci bölümde ise "şişman" adlı karakterin hikayesi anlatılmıştır. acıma, sorgulama ve yakarış temalarını işlemiştir. üçüncü, son bölümde ise bir tiyatro metni yer alır. kafka'nın bilinen tek tiyatro metnidir.
104 syf.
9/10 puan verdi
#okudumbitti
Her hafta bir klasik projesinden yola çıkarak bu edebi değeri sonsuz ama syf sayısından dolayı okunması kolay olan eserleri yaz boyunca okuyarak bitirmeye karar verdim. Bu kitabın dili bana biraz ağır gelsede üç hikayede de anlatılmak isteneni rahatlıkla kavradım. Varoluşsal betimlemelerle dolu öyküler okudum savaşla fazla ilşkilendiremesemde okumaktan son derece keyif aldım. Bir internet bloğunda okuduğum harika bir Kafka tasfiri vardı. Şöyle diyordu; “Bana göre kafka okumak şarap içmek gibidir. bir yudum alırsınız. tadı ile sizi etkilemeyi başarır. içmeye devam edersiniz. ancak siz farkına bile varamadan çoktan sizi alıp götürmüş ve başınızı döndürmeyi başarmış olur.”
Bir Savaşın TasviriFranz Kafka · Altıkırkbeş Yayınları · 02,308 okunma
112 syf.
3/10 puan verdi
Ana karakter bir parti evinde hiç tanımadığı bir adamla karşılaşıyor ve sarhoş olduğunu fark ederek onu ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Kitabın devamı manzaralar eşliğinde geçen sohbetlerden ibaret.. Okurken sıkıcı gelebilir, evet gayet sıkıcıydı. Kısa olmasına rağmen 5 günümü aldı, kesinlikle akıcı değildi. Zaten Kafka'nın kitaplarından
Bir Mücadelenin Tasviri
Bir Mücadelenin TasviriFranz Kafka · Tutku Yayınevi · 20172,308 okunma
96 syf.
8/10 puan verdi
Bir Tatakae Tasviri...
𝐺𝐼𝑅𝐼𝑆 Kitabı 2 kelime ile anlatmak istersem kesinlikle "Baş döndürücü" derim.
Franz Kafka
, bu eserinde bilinçaltı korkuları, yabancılaşmayı ve kalabalık içinde kuşatılmış yalnızlığı bir partiden ahbabıyla gezintiye çıkan iki adam ile yansıtır. Başlangıçta mutlu sanılan adamlar aslında kararsız, mutsuz kişiliklerdir. Hahahaha onlardan
Bir Savaşın - Mücadelenin Tasviri
Bir Savaşın - Mücadelenin TasviriFranz Kafka · Venedik Yayınlari · 20212,308 okunma
104 syf.
Bir Savaşın Tasviri
Merhaba... Hayal gücünün sınırları ulaşılmaz bir yazar olan Kafka, Bir Savaşın Tasviri kitabı ile hayal gücünde ürettiklerini yapıtlarına işlerken de oldukça sıradan, olağan şeylermiş havasında sunarak okuyucularını şaşkınlığa da uğratan bir eser kaleme almış. Kendisine özgü üslubuyla ele aldığı ilk hikayesi olan Bir Savaşın Tasviri adlı eserinde de birbirinden kopuk görünen birkaç farklı hikaye bulunuyor. Bir şiirle başlayan kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm ve son bölümde Tanış ile olan olaylar üzerinden düşüncelerini aktarırken ikinci bölümde kısa hikayeciklerden oluşan ve çok farklı konuları işleyen yazılar bulunuyor.
Bir Savaşın TasviriFranz Kafka · Altıkırkbeş Yayınları · 02,308 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
Yirminci yüzyılı " Korku Çağı " olarak niteleyen Franz Kafka, bu eserinde bilinçaltı korkuları , yabancılaşmayı ve kalabalık içinde kuşatılmış yalnızlığı bir partiden ahbabiyla gezintiye çıkan iki adam ile yansıtır. Başlangıçta mutlu sanılan adamlar aslında kararsız , mutsuz kişiliklerdir .

Franz KafkaYazar · 138 kitap
Yahudi bir tüccar aileden gelen, Almancaya da hâkim olan bir yazardı. Kafka'nın en önemli eserlerini, üç romanının (Dava, Şato ve Kayıp) yanı sıra; ortaya koyduğu birçok hikâyeleri oluşturuyor. Kafka'nın eserlerinin büyük bölümü ancak Kafka'nın ölümünden sonra meslektaşı ve yakın arkadaşı Max Brod tarafından yayımlandı ve bu eserler 20. yüzyılda dünya edebiyatında kalıcı bir etki bıraktı. 1883 yılında Prag'da doğdu. Taşralı Çek proletaryasından gelip zengin bir tüccar konumuna yükselmiş bir baba ile zengin ve aydın bir Alman Yahudi'si annenin çocuğu olan Franz Kafka'nın, içedönük ve huzursuz kişiliğini büyük ölçüde annesine borçlu olduğu söylenir. Ailenin en büyük çocuğu olan Kafka'nın iki erkek kardeşi küçük yaşta hayatlarını kaybettiler. Kız kardeşleri Elli, Valli ve Ottla ise Nazi Almanyası'nın organize ettiği Yahudi katliamı Holocaust'da hayatlarını kaybettiler. Kafka, çeşitli ailevi ve toplumsal sebepler yüzünden çevresine yabancılaşarak büyüdü. Ailesinin Prag'daki Alman toplumuyla kaynaşma çabaları sonucunda Alman okullarında okudu. 1893 yılında öğrenim görmeye başladığı Avusturya Lisesi, yalnızlığını ve kendi içine kapanmasında büyük etken oldu. Çek kökenli bir aileden geldiği halde Almancayı anadili olarak kullandığı için tam bir Çek sayılmayan Kafka'yı, Almanlar da tam anlamıyla kendilerinden görmediler. Ufak yaşlarda da Çekçe konuşan Kafka gittiği Alman okullarının da etkisiyle Almancada ustalaştı. 1901 yılında Altstädter Gymnasium lisesini bitirdikten sonra Prag'daki Karl Ferdinand Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'ne girdi. Buradaki eğitimi sırasında Alman edebiyatı derslerini takip etmeye başladı. Öğrenciliği sırasında Yiddiş tiyatro çalışmalarında yer aldı ve bu çalışmalara destek verdi. Kafka ilk eseri olan 'Bir Savaşın Tasviri' adlı öyküsünü bu dönemde yazdı. 1902 yılında Max Brod'la tanıştı. Max Brod, Kafka'nın yaşamında önemli rol oynayan isimlerden biri olacaktı. 1906 yılında hukuk öğrenimini doktora ile tamamladı ve bir yıl süren avukatlık stajını yaptı. 1907'de Sigorta Şirketi'nde memur olarak çalışmaya başladı. Gündüzleri sigorta şirketinde sürdürdüğü çalışma hayatının yanı sıra geceleri ölümden bile daha derin bir uykuya benzettiği yazma işine yoğunlaşıyordu. Aynı yıl 'Taşrada Düğün Hazırlıkları' adlı öyküsünü kaleme aldı. 1912 yılında nişanlısı Felice Bauer'le tanıştı. Onunla ilişkisini, üç kez ayrılıp yeniden nişanlanarak, 1919'a kadar sürdürdü. Evlenmemesine neden olarak hastalığını gösteriyordu. Oysa güncesinde evliliği bir burjuva bağı olanak nitelendirmiş ve edebiyat hayatını sürdürebilmesi için yalnızlığa ihtiyacı olduğunu vurgulamıştır. Nişanlısıyla bu ilişkisinden geriye beş yüzün üzerinde mektup kalmıştır. Bunlar, Kafka'nın ölümünden çok sonra 1967'de 'Felice'ye Mektuplar' adıyla yayınlandı. 1917'de Kafka, verem olduğunu öğrendi. 1919 yılında geçirdiği ağır gripten dolayı hastaneye kaldırıldı. 1920 yılında Milena Jesenska ile tanıştı. Mektuplaştığı dört kadın arasında en ciddi ve önemli olan Milena Jesenska'ydi. Milena'yla mektuplaşmaları önce bir arkadaşlık gibi başladı, daha sonra tutkulu bir aşka dönüştü. Fakat Milena evli olduğundan bu mutsuz ve imkânsız ask Kafka'yı derin acılara sürükledi. Mektuplaştıkları üç yıl boyunca sadece iki üç kez görüşebildiler ve bu görüşmeler Kafka'yı üzmekten başka bir işe yaramadı, yine de onun yaratıcılığını olumlu yönde etkilediği rahatlıkla söylenebilir. Daha sonraları edebiyat tarihinin güzide eserlerinden biri sayılacak olan "Milena'ya Mektupları”nda Kafka şöyle dile getirir durumunu; "En çok seni seviyorum diyorum ama gerçek sevgi bu değil sanırım, sen bir bıçaksın, ben de durmadan içimi deşiyorum o bıçakla dersem, gerçek sevgiyi anlatmış olurum belki..." Milena bu mektupları 1939 yılında yayınlaması için yakın arkadaşı Willy Haas'a verdi ve kendisi 17 Mayıs 1944'te Almanya'da toplama kampında öldü. 1922'de emekli oldu, maddi durumu kötüydü ve sağlığı gittikçe bozuluyordu. 1923`de ailesinin etkisinden kaçmak ve yazmaya yoğunlaşmak için Berlin'e taşındı, orada da Dora Dymant adında bir sevgilisi oldu. Dora, Milena`dan daha şanslıydı Nazi Almanya'sına direndi ve 1952`de Londra'da öldü. 1924 yılı 3 Haziran gecesi, 1917 senesinde kaldırıldığı Viyana yakınlarındaki Keirling sanatoryumunda hayata gözlerini yumdu. Kafka'nın eserlerinin hepsinde görülen yabancılaşma olgusu, onun kendi yaşamında da belirgin bir biçimde izlenir. Ona göre ne kadar küçük ve basit bir yaşamı olursa o kadar mutlu ve sorunsuz olacaktır. Nazilerin Çekoslovakya'yı işgali sırasında Kafka ile ilgili birçok belge yok edildi. 20 yıl süren dostluklarının sonunda Kafka bütün yazdıklarını ölümünden sonra yakması için Max Brod'a vermişti. Yazdıklarının gereğinden fazla kişisel ve değersiz olduğunu düşünüyordu. Tabii Max onunla ayni fikirde değildi ve Kafka'nın ölümünden sonra, karışık halde bulunan binlerce sayfa metni toplayıp düzenleyerek yayınladı. Yaşamının ve yapıtlarının ortak yani, Camus'nün dediği gibi, "Her şeyi göstermek ve hiçbir şeyi teyit etmemektir". Çünkü yaşamayı bir savaş, ama önceden yitirilmiş bir savaş olarak görür. Çünkü bir insan olarak yaşamak ve doğru yolda ilerlemek hemen hemen olanaksızdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.