Bir Şehid’ten Nasihatler

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
“Biz zafer günlerini insanların kâh bir kesimine, kâh diğer kesimine nasip ederiz. Tâ ki Allah, iman edenleri açığa çıkarsın ve aranızdan şehidler edinsin. Allah zalimleri sevmez.” İman ehli iki kısımdır: Şehid olup Rablerine kavuşanlar ve verdikleri söze bağlı kalarak zaferi veya şehadeti bekleyenler. Bunların ikisi de Rablerine sadâkat gösterdiler. Bu nedenle onların Rableri katında hiçbir mahlûkatın yanında olmayan mükâfatları vardır. Savaş, iman ile küfür arasında gidip gelen münafıkları da açığa çıkarır. Bunlar ya küfür üzerinde kalıp o hal üzere ölürler ki bu durumda onlar için azap vardır ya da Allah’ın peygamberine yardımını, onu rüzgârla desteklemesi gibi apaçık mucizelerini görüp kalplerine nur galip gelir. Bu durumda Allahu Teâlâ onları bağışlayarak İslam ve iman kervanına, hidayet ve nur cemaatine katar. “Allah, küfredenleri kin ve öfkeleriyle geri çevirdi.”
Türler:
Kitabın Konusu:
254 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 8 Nisan 2022

254 syf.
Puan vermedi
Şehid Gibi Yaşam
Selamun aleykum werahmetullah. Hamd olsun bugün kitabı bitirmek nasib oldu. Kitaptan edindiğim çok faydalar oldu. Bunlar cihad fıkhı hakkında edindiğim değerli bilgilerin yanısıra manevi olarakta çok şey aldım. Edindiğim cihad fıkhında bilgilere değinmek istemiyorum. Ama kalbime kattığı güzel şeylerden birkaçına değinmek isterim. Biz
Bir Şehid’ten Nasihatler
Bir Şehid’ten Nasihatlerİbn Kuteybe · Murabıt · 06 okunma

İbn Kuteybe
İbn KuteybeYazar · 6 kitap
Hayatı: Tarih, hadis, Arap dili ve edebiya­tında önemli bir yeri olan İbn Kuteybe, Ebû Hanîfe ed-Dîneverî ile aynı dönemde yaşamıştır.[2] Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgi olmamakla beraber 213/828 yılında Kûfe'de (İbnü'n-Nedîm, s. 115), yine aynı tarihte Bağdat'ta (Hatîb, X, 170) dünyaya geldi­ği bilgisi yer almaktadır. İbn Kuteybe dedesine nisbetle Kutebî, babasının da Mervli ol­ması sebebiyle Mervî nisbetleriyle anı­lır. Ailesi Merv'den Irak'a göç etmiştir. Müslümanlığı kabul ettikten sonra da Araplaşmıştır. Ailesi ilim geleneğine sahiptir. Uyûnü'l-Ahbâr adlı eserinde baba­sından zaman zaman nakillerde bulun­ması onun kültürlü bir aile çevresinde yetiştiğini göstermektedir.[3] İbn Kuteybe değişik görevler yaptıktan sonra Bağdat’a döndü (30 Ekim 889) yılında burada vefat etti.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.