Herkese Merhaba
Beni bilen bilir her kitaptan en ufacık bir aşk sahnesini bulur ona sıkı sıkı sarılır mutlu olurum Kitabı elime aldığımda çok heyecanlıydım. Bir aşk romanı okuyacağım diye malum en çok sevdiğim tarz aşk romanları itiraf ediyorum ilk sayfalarda bir şok yaşadım ama sonra kendimi kitaba öyle bir kaptırdım ki sormayın gitsin
Yazarımızın akıcı bir dili var kitabın sayfa sayısı da az olunca hemen okundu. Yoksa bu ay işim zor.
Elif'imiz var baş kahramanımız. Onun ağzından anlatılıyor kitap.
Elif, babasına çok düşkün bir kız çocuğuymuş bunu babasını özlemle anlatmasından ve onunla geçirdiği bazı olayları ya da sohbetleri bize aktarmasından anlıyoruz. Babasının ölümünden sonra maalesef hem yetim hem öksüz kalmış. Diyeceksiniz ki annesi de mi öldü? Hayır ama sebebini size söylemeyeceğim okuyup öğrenin
Babasının ölümünden sonra Elif, babaannesi ile yaşar yetim ve öksüzlüğüne derman olur babaannesi ama onu da kaybedince yanlızlığa ve büyük bir boşluğa düşer Elif
Yalnızlığının dermanını akraba, arkadaş komşu da arar. Ama fayda etmez. İnsanların gerçek yüzünü öğrenir Elif. Yüzüne gülüp arkandan konuşan insanlar vs. Ve kabuğuna çekilir. Ama aslında tam da yanlız sayılmaz bir yoldaşı var Kısmet. Yani kedisi.
Mahallelerine her cuma günü gelen beyaz gömlekli , kumaş pantolonlu, yeşil gözlü, sakallarının bile saklayamadığı gamzeleri olan bir adam vardır. Cuma namazından çıktıktan sonra bu adam mahallenin çocuklarıyla oturup onlara hikayeler anlatır ve onlara şeker dağıtır. Elif, gizliden gizliye hep onu izler acaba neler anlatıyor da bu kadar mutlu oluyor çocuklar diye düşünür ve hayaller kurmaya başlar. Elif, sevdalanır bu adını bile bilmediği gamzeliye. İşte dedim ben bu satırları okurken vav aşk geliyor. Ama bir kere göz göze gelirler ve hiç konuşmazlar ve adam bir daha gelmez. İşte bundan sonra Elif, bir yolculuğa çıkar.
Kendini bulma ve gerçek aşkı bulma yolculuğu. Elif, adı gibi dimdik durmayı sadece Rabbinin huzurunda vav gibi eğilmeyi öğrenmek için çıkmıştır bu yola peki öğrendi mi?
Elif'in bu yolculukta yolu nereye düştü?
Peki, gamzeli yeşil gözlüsü o adam ile yolları kesişti mi?
Ay bu gamzeliler beni öldürecek
Herkese keyifli okumalar diliyorum.
Kitapla kalın, mutlu olun