Kara Yara

Musa Anter
Musa Anter’in 1959 yılında Harbiye Askeri Cezaevi'ndeki hücresinde yazdığı ve 1964 yılında ilk baskısı yapılan Birîna Reş (Kara Yara) adlı kitabı, Türkiye’de Kürt Tiyatrosu’nun ilk oyun metnidir. “Aziz okurlarım Bu eseri 1959’da İstanbul Harbiyesinde 38 No’lu hücrede tutuklu iken yazdım. Vak’anın mühim bir kısmı, kendi hayat hikayemdir. Doğuda “Kara Yara”lar çoktur. Örneğin:Trahom, verem, cüzam ve bütün bu hastalıkların anası olan fakirlik ve cehalet gibi. Bu piyesin konusu olan “Kara Yara” hastalığı ve diğer “Kara Yara”lar hakkındaki fikir ve müşahadelerimi, piyeste bulacaksınız.” Musa Anter 24 Ocak 1965, Suadiye
Yazar:
Musa Anter
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 100Basım Tarihi: 2000Yayınevi: Aram Yayıncılık
ISBN: 9789944222549Ülke: TürkiyeDil: KürtçeFormat: Karton kapak

100 syf.
Puan vermedi
Birîna Reş
Birina Reş, Kürt edebiyat tarihinde onurlu bir ye e sahiptir. Oyunun gerisindeki çaba, amaç ve arzu önemlidir. Kürtlerin bunla­rı bilmesinde büyük yarar vardır. Bu nedenle Musa Anter kesinlikle unutulmamalı, kitaplarının devamlı yeni baskıları yapılarak okuyu­cuya sunulmalıdır. https://1000kitap.com/yazar/i70866
Birîna ReşMusa Anter · Aram Yayıncılık · 2000209 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.