John Steinbeck

8.410 üzerinden
1.985 Kişi · 324 İnceleme
Ekmek/Emek Kavgası
10/10 puan verdi
Büyük ekonomik buhran döneminde tarım işçilerinin yaşadığı o büyük ekmek kavgasını anlatan bir kitap bu. Yoksulla zenginin, işçiyle patronun kavgasını anlatan bir kitap. Bizdeki adıyla mevsimlik
Puan vermedi
İki işçinin büyük bir azimle girişilen, haklarını arayarak yola düşen ve bu aranan haklar kavgayla devam eder.Bu işçiler asgari koşullarda hayata tutunmaya çalışan insanlardır. Yazarımızın tespitleri, betimlemeleri müthiş ötesi. Kendinizi kesinlikle olayların içinde buluyorsunuz.
*Bitmeyecek Kavga
9/10 puan verdi
"- Onlara ne yaptın ki? - Ben mi? Devleti yıkmaya kalkmışım. Oysa yaptığım bir konuşmada, açlıktan ölen insanların varlığından dem vurmuştum yalnızca."
İnsana inanıyorum!
9/10 puan verdi
"Ben de kendimi anlayamıyorum,dedi doktor ,usulca. Davaya inanmıyorum ama insanlara inanıyorum." Bitmeyen Kavga işçilerin gündelik yaşamlarını, yaşam koşullarını ve mücadelelerini konu
294 syf.
9/10 puan verdi
Şimdi ben nasıl anlatsam bu kitabı gerçekten bilmiyorum. İçimde bir hüzün... Kitabın son cümlesini okudum. Kitabı kapattım ve yazıyorum. Özellikle son 2 sayfa beni mahvetti... Cem Karaca'nın "İşçisin sen! İşçi kal..."ı yankılanıyor kulaklarımda... Kitaba başlamadan önce fikir edinmek amacıyla birkaç inceleme okumuştum. Kitabı sıkıcı bulanlar, beğenmeyenler de vardı. Sıkıcı bulanların nasıl sıkıcı bulduğuna dair hiçbir fikrim yok. Tabi herkesin görüşüne saygım sonsuz. Bir "grev", "başkaldırı" ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi bana göre. John Steinbeck'in dilini, anlatışını zaten çok seviyorum. Bu kitapta da düşüncem değişmedi. Bundan önce de böyleydi. Günümüzde de böyle. Bundan sonra da böyle devam edecek... Sistem hep aynı... Emeğinin hakkı verilmeyen emekçiler! Emekçiyi sömüren, kendisi hep daha çok kazanan, bencil işverenler! İnsanlar sadece karın tokluğuna susmaya alışmış, başına gelebileceklere korkuyor ve hakkını arayamıyor. Bu düzen böyle gelmiş böyle gidiyor.. Ne kadar grevler olsa da başkaldırılar olsa da değişmiyor, değişemiyor. Güçlü hep daha güçlü. Zengin hep daha zengin! Emek verenler ise kabullenmiş, yaşayabildiklerine şükrediyolar sadece. Keşke herkesin hakkını aldığı, emeğinin karşılığını aldığı bir dünya olabilseydi. Ama gerçekten hiç umudum yok. Teşekkürler Steinbeck bu konulara değindiğin ve çarpıcı bir şekilde dile getirdiğin için. Okunmalı... Kitapla kalın hoşçakalın... :)
Bitmeyen KavgaJohn Steinbeck · Remzi Kitabevi · 20116,9bin okunma
286 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.