Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Borges'in Kaplanları

Demir Özlü

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Türkiye kendi çocuklarına onulmaz acılar çektirmiştir.
Tüketim toplumu; onun yarattığı "yalnız yığınlar" Amerikan insanı sanki bir "robot" ya da "nevrozlu bir kişi" olmak zorunda kalıyordu.
Reklam
+7288282
günümüzde edebiyat adına, o kadar çok işe yaramaz klişelerin gürültüsü yapılmaktadır ki, bu gürültü içinde gerçekten iyi olan şiirin, hikayenin, romanın sesi, ancak güçlükle duyulur gibi olmakta, bazen de hiç duyulmamaktadır
Muhammed'in, Mekke'den Medine'ye göçü dolayısıyla hicr (hicret, hicri, hecr) sözcükleri de Türk diline girmişti. 20. yüzyıl edebiyatında dahi, yakın zamanlara kadar kullanılan "hicran" sözü de aynı kökten gelir. Sürgün, kendiliğinden hic­ran'ı getirir
" bireysel olan toplumsal olanın da ta kendisidir"
"Bireyci yapıt-toplumcu yapıt" ayrımı edebiyat eleştirisi alanında, günümüzde, "sosyalist kuram" adına yapılıyor. Ama bu çeşit basitleştirilmiş, ayağa düşürülmüş ayırımların, aslında kuramın da yapısına aykırı olduğu açık. Çünkü kuram, oluşma sürecinde, elbette bireyin durumunu da toplumsal koşullarla birlikte ele almaktaydı; bireysel yabancılaşma sorununu toplumsal koşullardan, toplumsal konumu da tarihsel gelişimden hiç mi hiç ayırmıyordu.
Reklam
Sonunda hepsi aynı, hiçbir fark yok aralarında. Hayat herkes için aynı basitlikte. Bir porsiyon istakoz ya da bir porsi­yon morina filetosu*, bir çift ipek ya da bir çift pamuk don. İşte hepsi bu: Bu çeşitten nitelik ayrılıkları; biraz da insana doku­nan bu.
Alain B. Simon
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.