Zafere Götüren Yol

Beka Yayınları

2024 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2024 23:24
Boykot
90 küsür sayfalık akıcı bir kitap.Yazarı Mısırlı. Filistin'in sınır komşusu olan bir ülkeden olması da boykota bakış açısını etkilemiş. Ayrıca kitap iki bölümden oluşuyor.İlk bölümde çeşitli başlıklar altında bazı güncel ve tarihi konulara ayet,hadis ve farklı örneklerle değinmiş. İkinci bölümü ise boykot konusuna ayırmış.Neden boykot etmemiz gerektiğini bu konuda itirazı ve kaygısı olanlara akılcı ve uygulanabilir tavsiyelerle açıklamış. Kesinlikle tavsiye ederim.
·96 syf.·
2020 43. kitabı
Bir çok insan şöyle demekte "neden kötüler şuan süper güç veya neden herşey onlara aid?" Bundan rahatsız olurlar lakin onların çarkının dönmesine sebeb olan, ticari kaynaklarına destek sağlamaktan geri durmazlar "bir benimle ne olur?" Mantığını savunarak, bu rahatsız oldukları sistemi besleyen ticaret kaynaklarını bile isteye desteklerler. İşte bu kitap, tam olarak "bir seninle ne olur?" anlaşılır bir dille ve sağlam kaynaklarla açıklamış. Okunmasını tavsiye ederim.
BoykotRagıb es-Sercani · Beka Yayınları · 2011144 okunma
Boykot bir tercih değil zorunluluktur.
2024 31. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 18:25
Boykot konusunu gayet açıklayıcı bir üslup ile yazmış. Bir tek benden ne olacak diye düşünmeyip üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimiz takdirde neler olacağını açıklamış. Örnek olarak "müslüman ülke olarak 60 devlet her devlette yarım milyon kişi boykot ettiğini farz edelim. 60 ülke×0,5 milyon=30 milyon adam. Her aile ortalama 5 kişi desek sonuç 30 milyon kişi× 5 fert= 150 milyon adam kadın ve çocuk. Yanı 150 milyon müşteri demek." bahsediyor. Kitabın son sözünden bir alıntı ile bitiriyorum: Ey Allah yolunda boykot eden kardeşim! Şüphe yok ki boykotunda acı çekeceksin. Bunda da şüphemiz yok. Nitekim bu, çok büyük bir acı... Şaşılacak bir şey de değil. Zira dünya, mü'minin zindanı, kâfirin ise cennetidir. Eğer acı çekiyorsan bil ki senin acının mükafatı Allah katındadır. Onlar da acı çekeceklerdir. Ama onlara günah vardır. "Eğer siz acı çekiyorsanız onlar da sizin çektiğiniz gibi acı çekmektedirler. Üstelik siz Allah'tan, onların ümit edemeyeceği şeyleri umuyorsunuz." (Nisa, 104)
Filistin
2024 187. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2024 00:15
Konu sadece Amerikan ve Yahudi şirketlerinin zarar etmesi konusu değildir. Konu, ümmetin inşa edilmesi ve yaşatılmasıdır. Mesela, İslâm ümmetinin Çin veya Japonya ile arasındaki fark nedir? Onlar bizim metodumuzdan daha güzel bir metoda sahip değillerdir. Halkı da bizim hakkımızdan daha iyi değildir. Şartlar oluştuğunda Müslüman zekâsı onların zekâlarından daha üstündür. Ümmetimize başarıyı sağlayacak şartları neden oluşturamıyoruz?
#RafahOnFire

Ragıb es-SercaniYazar · 8 kitap
Gharbia Valiliği'ndeki El Mahalla El Kubra'da doğmuştur. Kahire Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üroloji profesörüdür. 1988 yılında Kahire Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden onur derecesiyle mezun oldu. 1991 yılında Kuran hafızlığını tamamladı. 1994-1997 yılları arasında New Orleans, LA'daki Tulane Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1998'de Kahire Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi aldı. 1998'de Amerika Birleşik Devletleri ve Mısır'dan ortak denetimle böbrek ve idrar yolu cerrahisi alanında doktora aldı. Dr. Ragheb El-Sergany, İslam tarihine olan akademik ilgisiyle ünlüdür ve İslam tarihi üzerine çok sayıda kitap yayınlamıştır. Ayrıca sosyal medyada da yayınlanan İslam tarihi üzerine konferansları bulunmaktadır. Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Üyesi, Amerikan Üroloji Derneği Üyesi ve Mısır Üroloji Derneği Üyesidir.