Bridget Jones 1

Helen Fielding
Modern kadının efsanevi ikonu! Kilo 59 (belki bugün yemeyi bırakırsam yarına 2 kilo veririm), sigara 21 (ama yarın bırakıyorum, gerçekten), yüzümde kırışık var mı diye aynaya bakarak geçirilen dakika sayısı 230 (hayır, henüz çıldırmadım), bugün alınan kalori 2650 (yazıklar olsun), sevgili 0 İşte karşınızda Bridget’in bekâr hayatı. Karbonhidrata veda etme hayaliyle güne başlayıp geceyi pizzayla kapatıyor, haftada üç gün spora gitme kararı ancak rüyasında gerçekleşiyor ve her ne kadar yalancı, bencil erkeklere geçit yok dese de dönüp dolaşıp en belalılarına rastlıyor… Eh, tüm bunlar size de bir yerlerden tanıdık geliyorsa sayfaları çevirmeye başlayın. Çünkü bu çılgın kadının hayatına ortak oldukça aslında hiç de yalnız olmadığınızı anlayacak ve başınızı kitaptan şaşkınlıkla kaldırıp şu cümleyi kuracaksınız: “BRIDGET JONES BENİM!” “Bizi kolayca kendisine bağlayan başka bir kadın karakter var mıdır acaba? Ondan vazgeçmek mümkün değil!” Sunday Express “Bu kadına bayılıyorum! Günlük hayatta uğraşıp durduğumuz basit şeyleri öyle güzel yüzümüze vuruyor ki…” Jilly Cooper “Delicesine komik ve her sayfası zekâ fışkıran gözlemlerle dolu. Hayata bir de Bridget’in renkli gözlükleriyle bakın, pek çok şeyin değiştiğini fark edeceksiniz.” The Times
336 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2000

8/10 puan verdi
Çok popüler olduğu zamanlarda okumuştum. Eğlenmiştim sanırım. Aklımdan hiç çıkmayan bir de cümlesi vardır. " asla topuklu ayakkabılar üzerinde uzaklara bakarak havalı havalı yürüyen kızlardan olamayacağım." İşin komik tarafı topuklu ayakkabı tüm kadınlarda tam da bu hissi yaratır :D
Ah Bridget Ah
311 syf.
8/10 puan verdi
Bridget Jones's Diary kitabı okumadan önce kaçış filmlerimlerim arasında yer alıyordu. Kitabı okuduktan sonra hemen bu listeden çıktı. Bridget Jones benim için olmaktan korktuğum her şeye dönüştü.
Bridget Jones'un GünlüğüHelen Fielding · Gendaş Kültür · 2000750 okunma
10/10 puan verdi
Aslında ben Artemis Yayınlarının bastığı kitabı okumuştum ama sitenin çoklu edisyon özelliği olmadığı için bu kitaba -ve diğer okuduğum kitaplara- yazmam gerekiyor. Ayrıca Artemis Yayınevi kadar işi
5/10 puan verdi
Bu kitap bana Pucca ve Ahh Kalbim serisini hatırlatıyor; ikisinde de kilodan muzdarip ve aşk arayışında olan bayanların baş karakter olarak yazılmasından dolayı bu algım sanırım. (Ayrıca komiklik ve sakarlık da diğer benzer noktalar.) Kitabı ilköğretim döneminde okuyup beğenmiştim (ya da eğlenmiştim) ama bir daha okumayı düşünür müyüm bilmiyorum. Çok sıkılmam, biraz gülmek istemem ve bayağı kitapsız kalmam lazım ki okuyayım. Kitap otuzlu yaşlarının başında, hala bekar, devamlı kilo vermeye çalışan ve sevgili arayışında, komik, sakar bir bayanı anlatıyor. Aslında çevremizden veya kendimizden tanıdığımız, aşina olduğumuz bir karakterin yabancı uyarlaması yani. Mesela devamlı diyete başlama isteği ama bunu bir türlü başaramama komedisi. Edebi bir beklentiniz olmasın, size felsefi bir anlam katmasını beklemeden okursanız keyifli vakit geçirebilirsiniz. Okumazsanız ne olur? Hiçbir şey. Tercih ediyorsanız keyifli okumalar dilerim.
6/10 puan verdi
Bugün biraz da can sıkıntısıyla artık bu kitabı bitirmeliyim diyerek başlayıp bitirdim. Evet karşınız da neredeyse herkesin bildiği bir günlük olan hatta filmleri de çekilen Bridget Jones'un Günlüğü. Açıkçası bu kitapla ilgili ne söylemeliyim bilemiyorum çünkü pek sevemedim. Sevmediğim kitapları anlatmak her zaman daha zor olmuştur. Öncelikle Bridget Jones Filmlerinden tanıdığım ve çok sevdiğim neredeyse aileden biri dediğim bir karakter. Bridget'ı artık kendi cümleleriyle görmek istediğim için almıştım kitabını. Aslında film ve kitap arasında genel olarak çok büyük farklar yok. Ben kitabı daha düz yazı şeklinde hayal ederken tam bir günlük şeklinde çıktı ve bu biraz sıkıcı geldi bana ama gene de olaylar ve olayları değerlendirme şeklinde her zamanki gibi harikaydı. Bilmiyorum ilk önce filmi izlememiş olsam belki daha çok etkilenirdim ama yine de fena değildi. Okuyup okumamak konusunu size bırakıyorum. Açıkçası önerecek kadar çok sevemedim.
7/10 puan verdi
Tam kafede arkadaşımla yeme bozukluğu hakkında konuşurken masaya adisyon bu kitabın içinde geldi ve ben sayfayı açınca Bridget'ın kalori hesaplamalarını görüp garsondan kitabı ödünç istedim. Bu
8/10 puan verdi
Yazarın benim bildiğim ilk kitabı. Akıcı içten ve romantik komedi dilinde yazı uslubuyla kendini hemen okuyucuya bağlattı. O zamanlar pek böyle yazarlarla karşılaşmadığımıza farklılıl ve yumuşak anlatımıyla kendisine bağlandık.
7/10 puan verdi
Okuduğum dönemde oldukça keyif aldığım bir kitaptı. Eğlenceli, komik, kolay okunur olduğunu söyleyebilirim. Yabancı bir kültüre ait bir kadının penceresinden anlatılan olaylar zinciri olmasına rağmen kendimden çok şey bulmuştum... Kocan kadar konuş filmini izleyince bu kitabı hatırladım. 20 li yaşlarının sonlarını sürenlere okumalarını tavsiye ederim.
7/10 puan verdi
Vakit geçirmelik, sizi sıkmayacak, kafa yormayacak bir kitap arıyorsanız işte bu o kitap. Bridget Jones'un Günlüğü herkes tarafından daha çok filmleriyle biliniyor. Ancak bende bir takıntı var ki izlediğim ya da izleyeceğim filmlerin eğer varsa mutlaka kitaplarını okumak istiyorum. Bridget Jones'un Günlüğü'nü de seneler önce izlemiştim ve kitapları olduğunu duyunca da yine kendimi tutamadım. İçinde ufak absürtlükler ve saçma kabul edilebilecek yerler olsa da ben sıkılmadan ve zevk alarak okudum. Bazen insanın zihnini yormayan kitaplar okumaya da ihtiyacı oluyor, özellikle de sıcak yaz günlerinde. Konusuna gelecek olursam Bridget Jones otuzlarında hala hayatının adamını bulamamış ve tüm toplumlarda görüldüğü üzere her gittiği yerde "Ee, evlilik ne zaman?" sorularına maruz kalmaktan bıkmış bir genç kadın. Bu tarz kitapları okurken ister istemez kendimle de özdeşleştiriyorum, neden acaba? :D Ve şunu görüyorum ki dünya üzerinde bu bağlamda yirmi, otuz sene önce yaşanan problemler nelerse hala yaşanmaya devam ediyor. Geçen yıllar boyunca insanlar da yaşamlar da hiç değişmemiş. Özellikle de erkekler... Sonuç olarak ben devam kitaplarını da okuyacağım, yani sevdim. Eğer siz de bu tarz boş ama sürükleyici kitaplar arıyorsanız tavsiyemdir.
5/10 puan verdi
Filmini izleyip sevememiştim, acaba kitabı hakkında ne düşüneceğim diye kütüphaneden alıp okumuştum zamanında. Kitap akıcı, zaten basit cümlelerle yazılmış; edebi bir yanı yok. Konu aşk hayatında umduğunu bulamayan, yaşı geldiği halde evlenememiş bir kadının günlüğü çerçevesinde ilerliyor. Her günün başındaki kilo verme hedefleri ve buna uyup uymama, sigara içme ve alkol alma durumlarını kaydetme komik olmuş. Onun dışında basit bir konu, romantik-komedi tadında. Ama büyük bir eleştirim var, ki okurken rahatsız olmuştum. Yazar Türkiye ve Türkler hakkında yapayanlış bilgilere sahip ve araştırmadan bunları kitabında kullanmaktan da kaçınmamış. Yazar ne mi diyor Türkiye hakkında; mesela develerle filan geziyormuşuz. Kadınların dışarı çıkması da yasakmış, pencereler ardında izliyormuşuz dünyayı. Türkiye ile Arabistan'ı karıştır, yanlış bilgi ve donanıma sahip ol; sonra da bunu araştırmadan gel kitabına yaz. Tek bir yerde de değil iki yerde filan geçiyordu bu mevzu. Kitabı 3 sene önce filan okumuştum, o yüzden tam cümleleri hatırlamıyorum; ama böyle şeylerdi işte. Elinize geçerse bir yerlerden okuyabilirsiniz. Ama basit bir konusu ve anlatımı var, çerezlik bir kitap. Para verip almanızı tavsiye etmem.

Helen Fielding
Helen FieldingYazar · 6 kitap
İngiliz roman ve senaryo yazarıdır. En bilinen işi, 30'larında yalnız yaşayan ve yaşamına değer ve aşk katmak isteyen bir kadın olan Bridget Jones hayali karakterini yarattığı roman ve bu romanlardan uyarlaranan filmlerdir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.