Bu Çağın Adı

Tarık Buğra

Bu Çağın Adı Yorumları ve İncelemeleri

Bu Çağın Adı yorumları ve incelemelerini, Bu Çağın Adı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bu Çağın Adı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.410 üzerinden
20 Kişi · 8 İnceleme
472 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yakın Tarihimiz.
Yazar 90'lar ve öncesi Türkiye'sinin siyasi,ahlaki, sosyal, teknik, kültür, maddive manevi havasını kendi pencerisinden çok güzel bir şekilde önümüze sermiş.ikiyüzyıl öncesinden başlayarak Osmanlı ve devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti 'nin batılılaşma!! çabalarının ilmin ve fennin dışında ki her olgunun taklit edildiği (giyimden, yiyecek tarzına kadar) bunun da ülkede çok büyük kültür erozyonuna neden olduğunu açıklıyor. Üzerinde çokça durduğu konulardan biriside Türkiye siyasi hayatı; malesef şuan ki durumla birebir aynı, yani siyasi hayatımız bir kısır döngü halinde devam ediyor. Kendi iç çekişmelerimizden dünyadaki gerçekleşen olaylara enerjimizin kalmayışı, haklın kutuplaşması ve bunun büyük devlet ve terör örgütlerinin ülkemiz üzerindeki emellerine kapı aralaması yazarın üzerinde oldukça sık durduğu konular. Benim ilgimi çeken bir kitap oldu, tabiki tavsiye ediyorum.
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma
472 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
320 günde okudu
Cumhuriyet dönemi yazarlarından olan Tarık Buğra, her ne kadar edebi kişiliğiyle ön plana çıkmış olsa da ülkemize dair önemli siyasi sorunları da ele alarak pek çok yönden inceler ve bu düşüncelerini çekinmeden tarafsız bir şekilde ortaya koyar. Elimizdeki eserde yazarımızın 1987-1990 yılları arasında yayınlamış olduğu makaleler yer almakta ve makalelerinde dönemine dair önemli sorunları dile getirmektedir. Yaşadığı dönemdeki problemlerin anlaşılması adına güzel bir eser olduğunu düşünüyorum. Merak edenlere mutlaka tavsiye ederim.
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma
Reklam
472 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Ülkemizin yetiştirdiği nadide aydınlardan Tarık Buğra'nın 80'li yılların sonunda sanat, siyaset, eğitim vb. alanlarda yazdığı yazılarından oluşan bir derleme. Yazıları okudukça aradan otuz kusur yıl geçmiş olmasına rağmen bazı şeylerin niçin değişmediğini çok iyi fark edeceksiniz. Yaşadığımız çağın adını, yine bizden sonrakiler koyacak.
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma
472 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Kitap, Tarık Buğra'nın "Pazar Sohbetleri" başlığı altında gazetede yayınlanan makalelerinden oluşmaktadır. Makaleler de siyasetten edebiyata, kültüre kadar farklı konularda kendi düşüncelerini içeriyor. Ülkemiz üzerine kafa yoran ve ülkesini, halkını seven ve objektif olabilen bir yazar olduğu için düşüncelerine önem veriyorum ve bu kitabını tavsiye ediyorum.
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma
472 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tarık Buğra'nın makalelerinden meydana gelen eser. İçerisinde dönemin politika ve siyasetine dair ve son yüzyıla ithafen önemli ipuçları barındırıyor. " Diyorlar; Durulmaz deniz dalgalanmadan, kül olmaz ateş yanmadan" Tarık Buğra'nın bahsettiği üzre kül olmadan yanmayı başarabilen ve dalgalanmanın ardından durulabilen denizler olmak temennisiyle...
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma
347 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tarık Buğra / Makaleler. Tarık Buğra ( 1918- 1994), cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının en önemli yazarlarındandır. Konya Lisesinden mezun olduktan sonra, çeşitli aralıklarla İstanbul üniversitesi'nin tıp, hukuk ve edebiyat fakültelerinde ikişer üçer yıl okuyup vazgeçmiştir. Akşehir'de Nasrettin Hoca gazetesini çıkararak, gazeteciliğe başlamış. İstanbul'da değişik gazete ve dergilerde fıkra yazmış, sanat sayfalar düzenlemiş, haftalık Yol dergisini çıkarmıştır. Makale, yazarın ister gazete köşesinde, ister kitapta olsun, okuyucuya kendini en rahat şekilde ifade ettiği yazı çeşididir. 1987 1990 yılları arasında yayınlanmış olan makalelerin toplandığı eser, gerek baskısı, gerek mizanpajıyla okuyucuyu sıkmayan, Tarık Buğra'yı her yönüyle ortaya koyan bir niteliktedir. Tarık Buğra'nın hayata bakış açısını, memleket meselelerini yorumlayışını, yaşadığı dönemdeki siyasi, sosyal, kültürel dünyamız hakkındaki düşüncelerini net bir şekilde görebiliyoruz. Kitabın kapağında sür manşet halinde ortaya konan tabirle Bu Çağın Adı'nı koymaktadır. Romanlarıyla adı öne çıksa da O, gazetecilikte de ortaya koymuş olduğu teşhislerle de çok başarılı bir yazardır. Dönem içindeki yaşanan olayları anlatırken, Türk milletine duymuş olduğu sevgi, saygı ve gelecek endişesini her satırın da görebiliyoruz. Kendisini olayların dışına koyarak, olabildiğince objektif bir şekilde meselelere yaklaşımı ve ürettiği çözüm yollarıyla aslında eser, ülkeyi yönetecek olanlar içinde bir başvuru eserini niteliğindedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 202282 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Süleyman Tarık Buğra Cumhuriyet Dönemi yazarlarımızın en önemlileri arasında yer alıyor diyebiliriz. Evet her ne kadar edebi yönü de bizim dikkatimizi celp etmiş olsa da çoğu konuda, çoğu eserinde siyasi yönüyle de bizlere eserler vermiştir. Bu kitaplarında ilk başta makaleleri örnek olarak verebiliriz. Ve bu yapıtlarda tarafsız ve açık olmaya özen gösterdiğini söylemek çokta zor olmasa gerek. Gelelim kitabımıza: Tarık Buğra'nın Bu Çağın Adı kitabında 1987-1990 yılları arasında yayınlamış olduğu makaleler yer almaktadır ve makalelerinde yaşadığı zamana ait önemli ve dikkat çekilmesi gereken sorunları dile getirme fırsatı bulmuştur. Böylelikle bizlere o dönem yaşanan sıkıntıları bu eseriyle çok iyi bir dille aktarmıştır. Kitap, Tarık Buğra'nın "Pazar Sohbetleri" başlığı altında gazetede yayınlanan makalelerinden oluşmaktadır. Makaleler de siyasetten edebiyata, kültüre kadar farklı konularda kendi düşüncelerini içeriyor. Tarık Buğra'nın milliyetçiliği tabii ki de kitaplarında göz ardı edilemeyecek bir unsurdur. Ve tabii ki de ülkesi için olan düşüncelerinde yeterince objektif davranabilen bir yazar olduğunu söylemektefayda var. Bu sebeple kitaplarını okumanın bizlere yani okuyanlara birçok şey kalacağını düşünüyorum..
Bu Çağın Adı
Bu Çağın AdıTarık Buğra · Ötüken Neşriyat · 201882 okunma