Amanda Lovelace
önce bir genç kıza ardından bir kraliçeye dönüşen prensesin öyküsü
208 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 14 Nisan 2016

Puan vermedi
herkese merhabaaa... öncelikle her zamanki gibi olumlu eleştiri yaparak başlamak istiyorum. kitabın adından da anlaşılacağı gibi kitapta o koca yürekli prenslerden yok. şatodan saçlarını sarkıtan
Bu Defa Prenses Kendini Kurtarıyor
Bu Defa Prenses Kendini KurtarıyorAmanda Lovelace · Pegasus Yayınları · 20191,996 okunma
7/10 puan verdi
Her birimiz dışarıda gezdiğimiz yüzlerle birbirimizi seviyoruz, beğeniyoruz, ayıplıyoruz, yargılıyoruz vs. Ama o insanların içinden geçenler, kafalarından atamadıkları iyi ya da kötü anlar ya da anılar veya sözler... Basit, sade, anlaşılır bir dille yaşamımızdan parçalar bulabileceğimiz güzel bir kitaptı. Biraz feminist özellikler taşıması yönüyle biraz daha fazla hoşuma gitmiş olabilir. Okumak isteyenlere iyi okumalar dilerim. Güzel bir kitaptı.
Şiir Tadında Masallar
7/10 puan verdi
Güçlü kadınlar'ın aslında güçlü olmak zorunda bırakılmaları üzerine ,kendi benliklerine yürürken yolda karşılaştıkları sorunların zamanla üstesinden gelişine dair keyifli bir eser oldu. Kadın erkek, cinsiyetçi söylemler bulurum sanıyordum . Daha çok küçük bir çocuğun "sevgiye" dair iniş çıkışlarını okudum. Hepimizin kanadı kırık bazılarımız uçmayı çoktan unuttu, bu eser bize yeniden uçmayı denemelisin diyor. Kısa sürede etki yaratan hızla tüketilen eserlerden Keyifli okumalar..
Puan vermedi
Bazı şiirler gerçekten kalbime dokundu, gözlerim doldu diyebilirim. Genç kızlara toplum tarafından uygulanan baskıları anlatıyor kitap. Prensesin hiç kimseye ihtiyacı olmadığını ihtiyacı olan tek kişinin kendisi olduğunu anlatıyor. Şiir severlere tavsiye ederim.
7/10 puan verdi
Şiirleri belki muazzam değildi ama anlatmak istedikleri insanın kalbine dokunuyor. Bazı şiirler çok etkiledi beni. Genç kızların toplum tarafından uğradığı baskılar ve zorbalık hakkında güzel satırlar var. Prensesin kurtulmak için kimseye ihtiyacı olmadığı sadece kendisine inanması gerektiği çok iyi bir şekilde anlatılmış. Şiir severlere tavsiye ederim.
Bu Defa Prenses Kendini Kurtarıyor
Hiç kimseye ihtiyacı olmayan prenseslere
7/10 puan verdi
Her şeyi ile mükemmel bir kitaptı diyemem ama beğendiğim kısımlar da az değildi. Eğer siz de benim gibi bir gün karşısına onu kurtaracak bir prensin çıkacağına inananlardansınızsa bu kitabı okumanızı öneririm. Çünkü kitap bize bir prens olmadan da nasıl çöktüğümüz yerden güçlü bir şekilde ayağa kalka bileceğimizi söylüyor. En sevdiğim kısımlar kitapların ne kadar değerli olduğunun ifade edildiği kısımlardı. Etrafımızda ne kadar kitap varsa okumak ve o kitaplardaki kelimeleri bir silah olarak kullanmanın önemi vurgulanıyordu. Hayır diye bilmeyi öğrenmenin de ne kadar önemli olduğunu okuyorsunuz kitabın bir kısmında. Yani her konudan biraz biraz işlenmiş kitaba ve insan okudukça aydınlanıyor.
Puan vermedi
Kitaba şiir şeklinde yazılmış bir roman diyebiliriz. Küçük yaşlardan beri psikolojik baskı altında olan bir kızın kraliçe olma (yani gücünün farkına varma) yolculuğunu anlatıyor. Kullanılan dil ve anlatım sizi büyülü bir dünyada hissettirebilir, aman dikkat! Okurken her sayfasında kendinizden bir şeyler bulacağınıza eminim (en azından ben öyle düşünüyorum). Yazarın erkeklerin ve ailemizin hayatımızdaki yeri ve etkileri hakkında çok güzel tespitleri var. Eğer kitaba bir şans vermeyi düşünecek olursanız sayfadaki alıntılara göz atmayı unutmayın derim :)
9/10 puan verdi
Okuduğum en anlamlı şiir kitaplarından biri, bunun nedeni de her şiirde kendimi bulmam. Özellikle her genç kadının okumasını tavsiye ediyorum(siz de çoğu şiirde kendinizi bulacaksınız.) Amanda Lovelace, kadın olarak sürdürdüğü yaşamını şiirlerle ifade edebilmeyi başarmış bir kadın. Her kadın bir prensestir fakat bir prensin kurtardığı prenses değil. Kendini kurtaran, kendini toplum baskısından kurtaran bir prenses.
Bu Defa Prenses Kendini Kurtarıyor
-her prenses kendini kurtarabilir.
10/10 puan verdi
Kitap sadece bir şiir kitabı değil, aynı zamanda kendini bulma, kendi değerini anlama ve güçlenme üzerine bir manifesto. Amanda Lovelace, bu eseriyle kadınlara güçlü bir mesaj veriyor: "Kendi kahramanınız siz olun." Kendi sesini arayan herkesin okuması gereken bir kitap. *** Kitap, bir prensesin bir prense veya dışarıdan gelen bir yardıma ihtiyaç duymadan kendi kaderini eline alabileceğini etkileyici bir dille anlatıyor. Şiirler basit ama güçlü, her bir satır bir özgüven ve kendini sevme çağrısı yapıyor. Yazım dili, kişisel bir günlük tutuyormuş hissi veriyor. Bu da kitabı, kendini keşfetme ve iyileşme sürecinde olanlar için oldukça samimi ve erişilebilir kılıyor. Aynı zamanda, kitabın feminist mesajı özellikle kadın okuyuculara ilham verici ve onları kendi hayatlarının kontrolünü ele almaları için cesaretlendiriyor.
Puan vermedi
çerezlik çok tatlı bir kitaptı. kitabın bazı sayfaları beni o kadar iyi anlatıyordu ki anlaşılmanın verdiği mutluluk ve rahatlıkla okudum kitabı. ama bana sorarsanız uzun uzun inceleme yazılacak bir kitap değil.

Amanda LovelaceYazar · 7 kitap
Adım Amanda Lovelace ve ben bir yazar, şair ve kehanet destesi yaratıcısıyım. En çok ilk şiir serim olan "kadınlar bir tür sihirdir" ile tanınırım. Bu seriye çok satan ve ödüllü bazı başlıklar da dahildir: prenses bu şiirde kendini kurtarır, cadı bu şiirde yanmaz ve deniz kızının sesi bu şiirde geri döner. ayrıca illüstratör janaina medeiros ile birlikte yarattığım, kendi büyüne inan serisine dayanan bir kehanet destesi de var. Yakın zamanda yayınladığım eserler arasında modern zaman persephone koleksiyonum, çiçek taçları ve korkunç şeyler ve "sen kendi masalınsın" üçlemem yer alıyor: cam terliklerini kır, buzlu tacını parlat ve henüz yayınlanmamış final, hikaye kitabının kalbini aç (15 mart 2022). Çalışmalarımın çoğu travma, feminizm ve güçlendirme gibi şeyleri ele alıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.