Puan

8.510 üzerinden
2.147 Kişi · 451 İnceleme
8/10 puan verdi
Astalavista Baby (Astalavista Osman)
Bu hikâye harbiden de senden uzun Osman. Kitap ince, sayfa sayısı 129 ama hikâyenin uzunluğu senin boyunu geçer. Siz hiç kendi kendinizle konuşup, kendi sorularınıza cevaplar verdiğiniz oldu mu? Bu kitabı okurken bu duyguyu tadacaksınız. Bir kadının ayrılıktan sonra yaşadığı gel-git olaylarının zihinde ve ruhta bıraktığı etkiyi anlatıyor. Kitapta
10/10 puan verdi
Bu inceleme senden uzun OSMAN!
Bu kısa hikayeye kısa inceleme. Yazar kara mizah tarzı hissettirdi bana, Osman sen ne düşünürsün bilemem. Ve çok şanslısın Osman bende böyle sevgilim olsun isterdim. Onun mektuplarını okurdum ve ondan uzak kalmazdım Osman. Bir inceleme okudum çok güzeldi seni anlatıyordu Osman, okudum tanıştık. Albayım vardı birde Osmanım oldu. Teşekkürler Aylin.
10/10 puan verdi
Artık sen düşün Osman...
Seni o kadar çok seven kadın iyileşti ve senden vazgeçti. Şimdi sana geçmiş olsun Osman ya da ister geçsin ister geçmesin. Senin hayatın sonuçta, çok da önemli değil, sen bilirsin Osman. O kadın ki , senin için ne sözler yazdı, seni nasıl sevdi, unutması zaman aldı. Ama seni bu kadar düşünürken bile yazdığı mektupları sana göndermedi,
Puan vermedi
Sağ çıktığım savaştan evime döndüm..
Ben kolay kolay inceleme yazmam, bu kitaba yazmasaydım kendime saygısızlık olurdu. Zor bir yolculuktu ama doğrusu değdi, manzaram gayet iyi.Umarım sen de mutlu olduğun manzaralara bakıyorsundur. Değilse de bir yolunu bulacağına eminim herkes bulur. Bana şu yaşıma kadar tesir eden birkaç kitap arasına bunu da koyuyorum. Okurken çoğu yerinde gözyaşlarımı tutamadım, yazdığı her satır o kadar hayatın içinden ki, eminim herkes hayatı boyunca mutlaka böyle bir ilişki yaşamıştır. Gidememek-kalamamak ikileminde kalmışızdır çoğu zaman. Bu kitap beni parçaladı resmen,biraz daha kalın olsa kitap akli dengemi yitirecektim az kalsın. Osman'a çoğu yerde ana avrat sövdüm, ulan bir kadının canı bu kadar yakılır mı dedim sonra dönüp kendime baktığımda kim bilir kimlerin canını yaktın be oğlum dedim. Yazmak istediğim o kadar çok şey var ki sanırım uzun bir süre OSMAN'a kinimle yaşayacağım. Bu kaçıncı vedalaşmamız diye soracak olursan, sonuncusu derim. Gezegenin bir yerlerinde olduğunu bilmek benim için her zaman güzel. Lütfen soluk mavi noktamız da kalmaya ve tadını çıkara çıkara yaşamaya devam et, ben öyle yapacağım. Gülmeyi ihmal etme, sağlığına özen göster,soranlara selam söyle.. Yolların hep cennete çıksın, hoşçakal OSMAN..
8/10 puan verdi
Osman
Aylin Balboa, bence güncel edebiyatın en zıpır kalemlerinden bir tanesi. Konuşma dilindeki doğal anlatımı, bilgisinin yoğunluğu, ince esprilerin ve hicivlerin fazlalığı, pratik zeka ve özgün anlatımı ile bence çağdaş Türk edebiyatının önemli bir ismi. Genç bir yazar olması sebebiyle belki kendime daha yakın da hissediyor olabilirim, bunu
Bu Hikaye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 20226bin okunma
416 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.