Yılmaz Odabaşı
kenger toplarken ellerine diken batan çocuklar bilmezlerdi gözleri bağlanıp kurşunlanan bir aşkın hazin bir ünlem bırakacağını hayata ve bilmezlerdi bütün melodramların yalan olduğunu çekirdek çitlenen eski yazlık sinemalarda onlar hâlâ gülümsüyorlar buğulu bir atlastan anıları damlıyor fotoğraflardan (...) Buğulu Atlas, Türkiye şiirinin son yirmi yılında kendine özgü bir yer edinen ve her şiir kitabı büyük bir ilgiyle karşılanan Yılmaz Odabaşı'nın, 2001-2002 yıllarında yazdığı yeni şiirlerinden oluşan on birinci şiir kitabı. Yılmaz Odabaşı, bu kitabındaki şiirlerde, daha önce yazdıklarını yinelemeyen tematik zenginliği de geliştirerek, kendinin, hayatın ve insanın hallerine ünlemler ve anlamlar iliştirip, sözcüklerin, imgelerin atlasında cesurca dolaşıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 55 dk.Sayfa Sayısı: 103Basım Tarihi: Kasım 2002Yayınevi: Alfa Yayıncılık
ISBN: 9789752972230Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

103 syf.
Puan vermedi
Şiiri bir dil olarak kullanmak ve gerçekleri, görülmesi gerekenleri şiire aktarmış hali gibi bu kitap. Şiirleri okurken istemsizce sesiniz yükselebilir ve kendinizi şiirlerinin arasında dolaşıyor halde bulabilirsiniz... Keyifli okumalar.
Buğulu AtlasYılmaz Odabaşı · Alfa Yayıncılık · 200244 okunma
103 syf.
3/10 puan verdi
Yilmaz odabasi kelime oyunlari yapmadigi, doguculu abartmadigi zamanlar guzel. Ne zaman kelimelerin yerlerini degistirerek yapilan akil oyunlari basliyor, dag devrimciligine methiyeler duzuluyor o zaman odabasi'nin siiri de tad vermiyor. Ahmed arif'in varisi denir cogu zaman. Yanlis. Ahmed arif doguludur ama evrenseldir. Yilmaz odabasi dogulur ama dagcidir. Turkiyenin cogunlugu da daglik yorede yasamaz. O yuzden dag devrimciligi bizim memleketimizin kulturunu aciklayamaz. Bir de odabasi hep umutsuzluk asilar. Yenilmistir, kahpe fasizan mermilerin esrikliginde daglarina zemheri inmistir falan.
Buğulu AtlasYılmaz Odabaşı · Alfa Yayıncılık · 200244 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.