Loresima
“Dikenlerimi gövdeme çekip kendi bağrıma batırdım. Onun için yakmayı değil yanmayı seçtim.” Timur Tönge; elleri kanla doğan, karanlık geçmişinden ve lanetinden kaçmak için sessizliğe bürünmüş şanlı bir Türk askeridir. Önüne bırakılan dosyada tek bir görev vardır: Ülkenin en tehlikeli mafyası Kenan Kralşan’ın inine sızmak ve onu yok etmek. Bu görevin sandığı kadar basit olmayacağını sızdığı inde umutla ona tutunan bir kadının varlığı ile anlayacaktır. Adı ölüme eş; Ahuzar. Ancak aşk beklenmedik bir şiddetle yüreklerine değdiğinde, geçmişin yükleri, kan, acı ve gözyaşı ile örülmüş bu kapanı yıkmak ve hapsoldukları cehennemden çıkmak düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.
576 sayfa

9/10 puan verdi
Bülbül Kapanı ~ Loressima #KitapYorumu "Ona benziyordu ateş. Ahu'ya." Selamlar. En sevdiğim wattpad kitaplarında biri olan Bülbül Kapanı'nın yorumuyla geldim. Bir tık uzun yorum olabilir ama yapacak bir şeyim yok sevdiğim şeyleri abartmayı severim. Ahuzar bir savaş muhabiri. Beyrut da çekimdeyken bir patlama gerçekleşiyor
8/10 puan verdi
Bülbül Kapanı Kitaba tamamen Şevvalin ısrarı yüzünden başladığım için kitapla ilgili çok beklentim yoktu açıkçası ama çok güzeldi. Gökçen'i okumadığım için Timuru hiç tanımıyordum kitapla birlikte tanımış oldum... Gökçen'i de okuyacağım en kısa zamanda. Son kısımda ağla ağla helak oldum resmen... Güldeste'nin hikayesini okumak bitirdi beni... Her Timur anlatımından önce geçmişe dönülmesi o kısımları da okumamız çok güzeldi... Ahuzar'ın Kenana direnmesi ama kardeşi için elinin kolunun bağlı olması ve tek umudunu Tulpar olması.. Timur çok konuşmayan biri ve geçmiş sahneleri okurken neden böyle olduğunu o kadar iyi anladım ki... Her sahnesinde kalbim kırıldı... Ahunun da her şeyin önüne kardeşini koyması çok güzeldi. Ve Kenan... Her ne kadar başroller Timur ve Ahu olsa da bence kitabın yıldızı kesinlikle Kenan. Kötü karakterleri gerçekten kötü olduğunda okumayı severim ve Kenan kötü karakter olmanın hakkını fazlasıyla veriyor. Ahuyu delirtmesi Kenana olduğu kadar bana da keyif veriyor diyebilirim... Kusura bakma Ahucum...
10/10 puan verdi
Kitabı daha önce uygulama üzerinden okudum ama baskılı halini de aldım. Yazarın kalemi gerçek anlamda çok güzel yeri geldiğinde anlatım kısımlarını biraz fazla bulsamda beni çokta boğduğunu söyleyemem. Karakterlerini o kadar güzel işlemiş ki, kötü bir karakter daima kötü olarak karşımızda duruyor. Size asla onu sevdirmeye çalışmıyor. Bu yanından dolayı bile karakteri YAZMASINI sevebiliyorsunuz. Şahsen ben Kralşan karakterinin varlığını bile sevdim çünkü kitapta bir kötü karakter lazımdı ve o baştan sona karşıladı. Tönge konusunda ise pek bir yorum yapmak istemiyorum, basılı kitapta nereye kadar yazıldığını hala bilmiyorum. (Kitap elime daha ulaşmadı.) Haricinde iki ana karaktere geldiğimizde ise ana karakter Tönge’miz beni kendine aşık etmese de hayran bıraktı. Ahuzar ya da Ahu ise kesinlikle güçlü bir kadın ikisinin birbiriyle olan gücü ise beni hep gülümseterek okuttu.
8/10 puan verdi
Hellooo Gökçen ile girdiğimiz bu yola Bülbül Kapanı ile son sürat devam ediyorum. Timür Tönge Rize'den evimize düşen üniformalı bir asker tanesi (eriyen emoji) Kendisiyle ilk desti izdivaçım Gökçen serisinde başladı Bülbül Kapanı ile devam ediyoruz. Watpadd severler hikayeyi bilerek okuyor. Benim gibi garibanlarda serinin devamı çıksın
Puan vermedi
Timur Tönge. Onun doğduğu gün, annesi Şehrazat'ın öldüğü gün. Kaybını rivayette ki uğursuzluğa ve ölüme yoran babası Kadir Tönge, oğlunun adını bu yüzden Timur koyuyor. Ama Şehrazat'ın canını alan Timur'un aksine Kadir çünkü karısının hamile oluşunu düşünmeden uyguladığı şiddet sonucunda erken doğuma sebep oluyor. Kabullenilmeyen gerçeğin bedelini ve nefretini bir ömür boyu omuzlarında taşıyor Timur, kayıpları ve acısıyla. Annesinin emanet ettiği ablası Güldeste yetiştiriyor Timur'u. Acılarla büyüyor Timur, vatanını koruyan, sessiz ve güçlü bir asker oluyor. Ahuzar, sessizce inleyen ama asla ah etmeyen... Küçük yaşta kardeşi Biricik ile bir başına kalan, annesi tarafından terk edilen, Türkiye'nin önde gelen mafyalarından Kralşanlar'ın pençesinden kurtulmaya çalışan ve tüm derdine rağmen ah u zar etmeyen Ahuzar Soykamer. Savaş muhabiri olarak Beyrut'a geldiğinde, özel bir görevle Kralşanlar'ı yok etmek için görevlendirilen Timur ile tanışıyor. Yaraları, korkuları ve acıları onları bir araya getiriyor.
9/10 puan verdi
#bülbülkapanı -LORESİMA "Aynı yerden yara alanlar, birbirlerini yaralarından tanır..." İnsan her daim en çok yarasından vurulurdu, geçmişi kanatırdı. Bilmezdi bilmek istemezdi ama varoluşunu da hep buna yorardı. Yarım kalırdı belki bir yanı, ama başka bir yarım kalanla tam olurdu belki birgün… Doğumuyla acısı başlayan ve karanlığa
9/10 puan verdi
Gökçen serisini zaten çok keyif alarak okuyordum ve gerçekten çok sevmiştim orada yer alan Timur’un hikayesini de merak ediyordum her zaman ama yazarın kalemini bu kadar geliştireceğini ve bu kadar iyi yazacağını düşünmemiştim. Kurgu temelde askeri kurgudan ziyade daha çok mafya evreni olarak geçiyor. Ve bence yazıldığı evren Havva gerçekten karakterle çok uyumlu ve çok güzel olmuş. Drama var evet hatta bir noktada Güldeste için gerçekten çok üzüldüm gözlerim dolu dolu okudum onunla ilgili olan her sahneyi, ama gereksiz abartılardan uzak olduğu için gerçekten çok seviyorum yazarın kalemini. Kitaptan devam etmek istediğim için ikinci kitabın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum ama ilk kitabın bittiği noktada merak ettiğim birkaç şey olduğu için dayanamayıp Wattpad’teki halini okudum biraz. Kesinlikle güzeldi ama karakterlerini bulduğu isimler gerçekten çok arabesk kaçıyor. Bu gerçi bu her yazarda olduğu için görmezden gelebilecek bir şey. 2024 yılının favorilerim arasında, özellikle okuduğum Türk yazarlar içinde kesinlikle favorim bülbül kapanı.
10/10 puan verdi
Bu kitabı ilk okumaya başladığımda galiba bu kitap bitmeyecek demiştim olaylar ilerlemeye başladıkça işler karışmaya başladıkça çok hoş bir hal almaya başladı mesela şehrazat'ın doğum sırasında ölmesi beni etkilemişti timur'un babası tarafından duydukları bir çocukta travma yaratabilecek şeyler ve gayet güzel işlenmiş bir duyguydu güldestenin küçücük haliyle kardeşini korumaya çalışması onun için çabalaması çok güzel bir şeydi timur'un ablam benim yüzümden öldü diye düşünmesi kısımlarında acaba ne oldu diye düşünmüştüm çok merak etmiştim güldesteye ne olduğunu baya bir merak içinde okumuştum ama güldesteye ne olduğunu öğrenince gerçekten çok üzüldüm ve ağladım alkolik bir baba tarafından büyümeleri çok zor bir öykü bunun yanı sıra ahu nun timur'u çok güvenmesi timur'un bana güvenme demesine rağmen yardımcı olması güzeldi Kenan karakteri gerçekten çok güzel işlenmiş yazarımız sağ olsun kenan'dan hepimiz nefret ettik sanırım bütün hepimize bu nefreti işledi aynı şekilde kadir tönge içinde nefretim büyük genel olarak kurgusunu çok beğendiğim bir kitap oldu bu da diğer serilerini merakla bekliyo olacağım bir kitap bence çok güzel bir kitaptı yorumlarım bu kadar...
Bülbül Kapanı
"Vatanın için savaş ama sevdan için gerekirse o savaşı sen başlat." Merhabalar. Kitabın konusu: Türk ordusunun seçkin askerlerinden Timur Tönge'nin etrafında şekillenir. Timur, geçmişindeki karanlık sırları ve acıları geride bırakmaya çalışırken, ülkenin en tehlikeli suç örgütü lideri Kenan Kralşan'ı çökertmekle
7/10 puan verdi
Nereden başlasam… Bitmek bilmeyen bir yazım dili… Evet çok seveni var kitabın kabul, güzel bir hikayede fakat çok yordu beni okurken. Başlarda çok güzeldi. Sonlara doğru çok uzun anlatımlar vardı ve bu beni çok sıktı. Ama genel olarak karakterler, olay akışları, çok güzeldi. Okunacak iyi bir hikaye.
Bülbül Kapanı 1Loresima · Ephesus Yayınları · 2024756 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.