Aralık 2020
Mühür Kitaplığı Yayınları

2021 82. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 19:55
Selamlar! Bugün sizlere bir şiir kitabı ile geldim. Şiir kitapları nasıl yorumlanır bilmem. Çok fazla şiir okuyan birisi de değilimdir. Hatta neredeyse hiç okumam. Kısa bir kitap ancak içindeki şiirler gerçekten de güzeldi. Çok fazla duyguyu bir arada yaşatan bir kitap. Kitapta tek beğenmediğim şey -sanırım basımında demeliyim- iki mısra olan şiirlerin bir sayfaya yazılmış olmasaydı. En az dört beş sayfa bu şekildeydi. Bu beni çok rahatsız etti. Gereksiz bir israf olmuş bence. Bu arada "Bun" kelimesinin anlamını biliyor musunuz? İlk defa duyduğum bir kelime. Bun; sıkıntı, dert anlamına gelen bir kelime imiş. İçindeki şiirler ile kitabın ismi çok uyumlu olmuş Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe 'nin moderatörlüğünde, @muhuryayinlari' ndan çıkmış olan Onur KalleciOnur Kalleci 'in #bun kitabını güzel bir grup ile okuduk.
2021 37. kitabı
Günün yorgunluğuna şiirle kısa bir ara vermek bana çok iyi geliyor. Kitaptaki şiirler de güzel. Tadını çıkararak, keyifle okudum. Şiirlerle dinlenmeyi seviyorum. Şiirlerin herkes için anlamı ve hissettirdikleri farklıdır. Ama inanıyorum ki bir gün hepimiz şiirlerde buluşacağız.
2021 32. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2021 23:01
Şiir okumaları yapar mısınız? Ben bu sıra farkında olmadan şiir okumalarımı arttırdım ve yeni şairlerin yeni cümleleriyle tanışıyorum. Her zaman söylemişimdir uzun yazı yazmak ne kadar zorsa kısa cümleler kurmak da bir hayli zor oluyor çünkü kısıtlı kelimelerle anlamlı cümleler kurmaya çalışılıyor. Bu yüzden şiir yazanlara saygım sonsuz, farkında olmadan yine konuşmaya daldım Kitabımızın adı ‘Bun’ ve ne demek diye merak edenlerdenseniz sizde araştırdığım kadarıyla sıkıntı, dert anlamına geliyormuş. Kitabımız bölümlerden oluşuyor ve güzel dizelerle karşılaşıyoruz. Size sevdiğim bir kaç cümle bırakıyorum. Bakalım sizde benimle aynı fikirde misiniz . . . Şu sızlayan sancılı coğrafyanda Sıkıntı diye bir iklim var dört mevsim, gidilemeyen şehirsin hep kendine, telde diken, yarada dikiş, sözde yemin, aksak sabrınla yürüdüğün yol incinir, kasaba hüznü, dağ yolları, geçitler yüzünde doğum lekesi gibi durur. Bana üzgün bir ırmak, kızgın bir dağ bırakıp gittin, o sıcak iklime, denize, begonvillere, ben seni boşluğa doğru çok uzun sayıkladım! Bir tahtırevan bulacaksın yolun sonunda herkes gibi, Zümrüdüanka olup gelecek ölüm, seni de götürecek sözün kaynağına, sen bütün bunları ölmeden göreceksin. Kendi kendini uğurlayan bir yabancıyım hep, herkes her yerden gitmiş, bir ben kalmışım gibi.
2021 88. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 20:22
Terk Birbirimize hiç değmeden, nereye gömeceğiz çaresizliğimizi? Yas Gidenlerin ardından bu harabe uğrakta, Neşet gibi ben de "şad olup gülmedim." Merhabalar... Bugün sizlere birçok ödül almış şairimiz @onur___sahin in kaleminden damlayan şiirlerle geldim. Şiirleri çeşitli dergilerde ve antolojilerde yer alan şair, ilk kitabı olan #gamdankale ile 2016'da Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Jüri Özel Teşvik Ödülü, Kıyı-Ruhi Türkyılmaz Şiir ödülü ve Uluslararası Şiiristanbul Festivali Sevda Ergin Şiir Ödülü'ne layık görülmüş. Şairin #bun kitabında yer alan şiirlerde genel olarak bir melankoli havası hakim, zaten "bun" anlam olarak "sıkıntı, dert" demek . Okurken sizi de bu havaya dahil eden şiirlerde ölüm, hüzün, acı ağır basıyor. Bu tarz şiirleri seviyorsanız mutlaka bir göz atın derim.
2021 77. kitabı
Merhabalarrr Bugün size bir şiir kitabından bahsetmeye geldim. Şiir kitapları okumayı sever misiniz? Ben şiir kitabı okumayı da seviyorum çok fazla şiir kitabı okumadım ama okuduklarım arasında en sevdiklerimden birisi oldu ‘’Bun’’ kitabı. Hepinizin kitabın adını merak ettiğini "bun" neymiş dediğini duyar gibiyim çünkü bende kitabı elime alınca ilk o ayrıntıya takıldım ve hemencecik araştırma yaptım. ‘’Bun’’ sıkıntı ve dert anlamına geliyormuş. Kitabımızın içinde de bu başlıkla ilgili bir şiir var. Kitabımız bölümlerden oluşmaktadır. Yazarımızın dilinin akıcı ve sade olması da kitabı okuyup anlamamızda büyük bir etken. Şimdi sizler sevmiş olduğum birkaç dizeyi yazmak istiyorum. Bu arada şiir kitabı okumasını seven herkese tavsiye ederim. Bu arada bu kitabı okumamda emeği geçen Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe @muhuryayinlari ve yazarımız @onur____sahin e çok teşekkür ederim #alıntı Terk Birbirimize hiç değmeden nereye gömeceğiz çaresizliğimizi ?
Şairin ruh yansımaları
2022 33. kitabı
BUN ŞİİR KİTABI Bun, yalnızca bir kelime değil, aynı zamanda bir ruh halidir. İnsan ruhunun bunaltılarının, çıkmazlarının ve derinliklerinin tek bir sözcükte yankılandığı bu kitap, şiirin insan ruhuna bir terapi yöntemi olabileceğini de göstermiştir. Şair, insanın hayata katlanmasını sağlayan küçük hazlar ve acılar arasında bir denge kurmuştur. Bun şiir kitabı, bu anlayışın yetkin bir muştusudur. Şair, tıpkı bir heykeltıraş gibi kelimelerle bir dünya kurmuş ve bu dünyada yalnızlık ve kalabalığın kesiştiği, insana hem iyileşme hem de yaralanma imkânı sunan bir yer olarak her mısrada yeni bir gurbet evreni oluşturmuştur. Bun şiir kitabında hem şairin kendi ruh yolculuğunun bir haritası hem de okuyucuyu kendi içsel gerçekliğiyle yüzleştiren bir pusula olarak sunulmuştur. Şahin’in şiirleri, insan iç acılarına dair ne varsa keder, gam, ölüm, yalnızlık, gurbet vb. temaları bir koruyucu olarak şairin kaleminden mısralara dökülmüştür. Ancak bu koruyucu mısralar, ağır bir koruma olmaktan ziyade, okuru yaralayarak iyileştiren, yaraya alıştıran ve onunla insana onarıcı bir yol arkadaşı edindirmiştir.
2021 45. kitabı
Kitap Yorumu//Bun-Onur Şahin . Kitap bir şiir kitabı. Bunalımlı biraz şiirler ama efsaneler. Şairimizin bayağı bir ödülü de var. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Jüri Özel Teşvik Ödülü, Ruhi Türkyılmaz Şiir Ödülü ve Uluslararası Şiiristanbul Festivali Sevda Ergin Şiir Ödülü aldığı ödüllerden. Kalemi daim olsun @onur____sahin 'in. Nice ödüller alır umarım. Şiir sevenlerin seveceği bir şiir kitabı olmuş.

Onur ŞahinYazar · 5 kitap
Onur Şahin, Din & Mitoloji, Edebiyat, Fotoğraf, Sinema, Tiyatro kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Gamdan Kale, Nartlar Ülkesi, Profesyonel Futbolcu Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Bundan Kaynaklanan Uyuşmazlıkların Sportif Yargı Yoluyla Çözümü olarak sayılabilir. Onur Şahin kitapları; Apra Yayıncılık, Mühür Kitaplığı, On İki Levha Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Onur Şahin tarafından yazılan son kitap "Nartlar Ülkesi", Apra Yayıncılık tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.