Bunun Adı Girdap

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
70’lerde soğuk bir yetimhanenin izbe banyosunda küçük, kendine kapanmış çıplak bir beden buzdan çözülmüş bir suyun çığlığıyla karşılık verir hayata. Teninin altına yerleşen soğuğu hiçbir dokunuş ısıtmayacaktır artık. Geçmişten çıkıp gelen hala, genelev emekçisi Leman ve aşığı İbrahim… Talih, Nazmi Hoca, Nilgün ve diğerleri. Kapı önünde kalmış bir protez bacak… Ölümler, intiharlar… Birbirine değdikçe bir diğerini alaşağı eden yaşamlar. Birbirinden kopmaya çalıştıkça hepsi bir girdabın içerisinde savrula savrula aynı karanlık noktaya doğru akıyorlar. Anlatıya eşlik eden hüzünlü, sarı Murat 131’in dikiz aynasında parçalanmış, kayıp bir ailenin trajedisi akıyor. Bunun Adı Girdap sırtını şiire dayamış zengin ve akıcı diliyle tek solukta okunacak otobiyografik bir anlatı. Ayfer Feriha Nujen’in şair dilinden damıttığı ilk roman. Jaklin Çelik
176 sayfa

Ayfer Feriha Nujen
Ayfer Feriha NujenYazar · 5 kitap
Aslen Keşmirli olan Ayfer Feriha Nujen, 1986 yılının Eylül ayında, İstanbul’da, orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve orta dereceli eğitimini çeşitli mahalli okullarda almakla birlikte, sonraki yıllarında yabancı dil, iktisat ve felsefe eğitimi de almıştır. AÜ Lisans ve KLÜ önlisans programlarında eğitim görmüştür. Farsça, Osmanlıca, Almanca, Kürtçe ve Urduca bilmektedir. İlk şiirleri 14 yaşından itibaren Taflan, Berfin Bahar, Şiiri Özlüyorum, Sunak, Varlık, Sincan İstasyonu, Üç Nokta, Kaçak Yayın, Deliler Teknesi, Az Edebiyat, Forum Edebiyat, Evvel Fanzin, Yokluk gibi dergilerde ve edebiyat sitelerinde yayımlanmıştır. Daha çok Nilgün Marmara (Önal), Lale Müldür, Seyhan Erözçelik, Nedim Gürsel, Haşim Çatış, Hilmi Yavuz, Bukowski, Sylvia Plath gibi şairlerden ve Divan Edebiyatı’ndan etkilenmiştir. Sıddık Akbayır’ın, Bir Fotoğrafınız da Bende Kalmış; Doç. Dr. Osman Nuri Özalp’in Prof. Dr. Sacit Adalı’ya 65. Yaş Armağanı adlı eserlerine çalışmalarıyla katkıda bulunmuştur.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.