Aslen Keşmirli olan Ayfer Feriha Nujen, 1986 yılının Eylül ayında, İstanbul’da, orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve orta dereceli eğitimini çeşitli mahalli okullarda almakla birlikte, sonraki yıllarında yabancı dil, iktisat ve felsefe eğitimi de almıştır. AÜ Lisans ve KLÜ önlisans programlarında eğitim görmüştür. Farsça, Osmanlıca, Almanca, Kürtçe ve Urduca bilmektedir.
İlk şiirleri 14 yaşından itibaren Taflan, Berfin Bahar, Şiiri Özlüyorum, Sunak, Varlık, Sincan İstasyonu, Üç Nokta, Kaçak Yayın, Deliler Teknesi, Az Edebiyat, Forum Edebiyat, Evvel Fanzin, Yokluk gibi dergilerde ve edebiyat sitelerinde yayımlanmıştır. Daha çok Nilgün Marmara (Önal), Lale Müldür, Seyhan Erözçelik, Nedim Gürsel, Haşim Çatış, Hilmi Yavuz, Bukowski, Sylvia Plath gibi şairlerden ve Divan Edebiyatı’ndan etkilenmiştir.
Sıddık Akbayır’ın, Bir Fotoğrafınız da Bende Kalmış; Doç. Dr. Osman Nuri Özalp’in Prof. Dr. Sacit Adalı’ya 65. Yaş Armağanı adlı eserlerine çalışmalarıyla katkıda bulunmuştur.