Düşünce Tarihine Bakış

Büyük Muztaribler 2

Salih Mirzabeyoğlu

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sır İçinde Sır...
- " (…) Kâinat, insan için, insan da Allah’ın marifetine ulaşması için yaratıldı; Allah’ın marifeti?.. Allah’ın sırrı insan, insanın en büyük sırrı Allah; tesir edici eser hüviyetindeki insanda, -âlemde insan!-, aşkın ve sonsuz bir şey, ama yine insan haddinde kalan..."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
- " (...) Yaldızlı (boş) lâflarla fazilet bağdaşmaz..."
Sayfa 143 - Konfüçyüs İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
- " (...) Doğru olan şeyi görmek, fakat bunu yapamamak, cesaretsizliktir."
Sayfa 143 - Konfüçyüs İBDA YayınlarıKitabı okudu
GÖLGENİN MAHİYETİ...
- " (...) Her şey, kendi mahiyeti ile şeydir! Bu sözümüz, "zıl-gölge" de doğru olmuyor. Bir şeyin zıllı, aksi, gölgesi, hayâlî ve aynadaki görüntüsü, kendi mahiyeti ile zıl ve aks olmayıp, kendilerini meydana getiren aslın mahiyeti ile zıl ve aks olmuştur; çünkü görüntünün ve gölgenin mahiyeti yoktur. Gölgede bulunan mahiyet, onu meydana getiren asıl şeyin mahiyetidir. O hâlde asıl gölgesine, gölgenin kendisinden daha yakındır. Çünkü gölgenin kendi mahiyeti yoktur.!.."
Sayfa 10 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
HIRİSTİYAN MİSTİSİZMİ...
- " (...) Hıristiyan Haç'ı bu dine bağlı mistik ve esrarengiz örgütlerce kendi başına sihirli bir gücü temsil eder. Hıristiyan mistisizminde haç, hem "gül" hem de "nur" demektir. Avrupa'nın en gizli örgütlerinden biri olan "Gül ve Haç", bu inançtan doğmuş fakat geçen zamanla birlikte sapkın siyasî buudlara ulaşmış, okültik bir örgütlenmeydi. Avrupa'nın en ünlü Grail (İsa'nın kanıyla doldurulan kupa) efsaneleri de benzer şekilde okültik anlatımlardı."
Sayfa 294 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
Ümm-ül Kitab...
- " (…) Peşin hükmümüz, hiçbir şeyin mücerredinin sonuna kadar hâlledilemeyeceğidir. Bunun böyle olması gerekir; çünkü, varlığın ve bilginin ilk prensiblerini arayan “ontoloji – varlıkbilim” ve “epistemoloji - bilgi teorisi- marifet nazariyesi”, bilgisizlikle kuşatılmıştır ve kimi de, yeni fizik dolayısıyla yeni zannedilen, aslında eskilerin eskisi “örtülü düzen”den dem vurmuştur. Eşya ve hâdiseyi raksettiren keyfiyet nerede? Hemen söyleyelim ki, “Levh-i Mahfuz”da; olmuş ve olacak işlerin tafsil levhası. “Ümm-ül Kitab” diye Kur’ân’da geçer..."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Edeb...
- " (...) "Din, edeb demektir!" buyuruyor Allah Resûlü. Edeb hadlere riayettir; hadlere riayet ise, "ruh, akıl ve ahlâk" ölçü ve ölçülendirmelerinin kendilerinden, bunu gösteren topyekûn insan faaliyetlerinin verimlerine kadar her şeyi kapsar. Her şeyi!"
Sayfa 218 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.