Modern Türk Şiirinin İki Yüzyılı - 19. Yüzyıldan 1950’lere

Ataol Behramoğlu
Son Yüzyıl Büyük Türk Şiiri Antolojisi'nin gözden geçirilmiş yeni basımında, Tanzimat döneminden günümüzün en genç şairlerine kadar, toplam 230 şair ve 1000 aşkın şiir yer alıyor. Antoloji'nin giriş yazılarıyla sondaki "Biyografiler ve Değerlendirmeler" bölümünde ise, modern Türk şiirinin iki yüz yılı kapsayan oluşumları ve yaratıcılarının özellikler irdeleniyor. Bu nitelikleriyle Son Yüzyıl Büyük Türk Şiiri Antolojisi, şiir severlerin olduğu kadar, öğrencilerin ve modern Türk şiiri konusunda bütünsel bir görüş edinmek isteyen herkesin başvurması gerekli temel bir yapıttır.
Tahmini Okuma Süresi: 16 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 581Basım Tarihi: Aralık 2013Yayınevi: Sosyal Yayınları
ISBN: 9789757384175Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

581 syf.
8/10 puan verdi
Tanzimat sonrası iki yüzü aşkın şair ve bini aşkın şiir ile keyifli bir antolojiydi. Her şairin bütün şiirlerini ne yazık ki bulamıyoruz ama zamanına göre oldukça kapsamlı ve tatmin edici düzeyde. Şiir sevdalılarına tavsiye ederim.
Büyük Türk Şiiri Antolojisi 1. Cilt
Büyük Türk Şiiri Antolojisi 1. CiltAtaol Behramoğlu · Sosyal Yayınları · 2013277 okunma
581 syf.
10/10 puan verdi
Büyük Türk Şiiri Antolojisi 1. Cilt
Uzun bir zamandır şiir okuyan birisi olarak gördüğüm en güzel antoloji kitaplarından biri şiir seven herkese okunması için mutlak tavsiyedir. Farklı şairlerimizin farklı duygu düşünceleri ile yazdığı en güzel şiirlerin bir arada olduğu mükemmel bir kitap.
Büyük Türk Şiiri Antolojisi 1. Cilt
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.