Büyük Tuzlu Su Klanı

Bilgin Adalı
Bilgin Adalı’dan bir uygarlık hikâyesi Küçük bir göçebe klan, o kış her zamanki gibi havanın daha sıcak, meyvenin daha bol olduğu güneye doğru göçer. Bu kez biraz fazla ilerlemiş olacaklardır ki, daha önce hiç görmedikleri büyük bir su çıkar karşılarına. Bu su, iyidir hoştur ama tuzludur; klanın yaşlıları bu suyun hiçbir işe yaramayacağını düşünür ama gençler onlarla aynı fikirde değildir. Büyük Tuzlu Su’yun akıntısıyla bir ağaç kütüğünün içinde kıyıya sürüklenen gizemli bir yabancı, bu küçük klanın ve belki de gelecekteki milyonlarca insanın yaşamını değiştirecektir.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 100Basım Tarihi: Mart 2017Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750839269Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

100 syf.
7/10 puan verdi
Küçük bir göçebe olan klan, daha iyi bir yaşam için sıcak yerlere göç eder. Göç ettikleri bir yerde tuzlu bi su çıkar karşılarına. Suyu hiç tanımayan bu uygarlık karşılarına çıkacak durumdan habersizdir. Balık avlamayı öğreneceklerdir çünkü. İşte bu süreci bize gerçekçi bir şekilde anlatan bilhassa bizi metnin içine sokarak yapan bir kitap Büyük Tuzlu Su Klanı Bir uygarlığın nasıl geliştiğini, dünyaya ve tabiata nasıl ayak uydurduğunu, günümüz insanının hangi merhalelrrden geçtiğini anlatan geçmişe dönük bir eser.
Büyük Tuzlu Su Klanı
Büyük Tuzlu Su KlanıBilgin Adalı · Yapı Kredi Yayınları · 201719 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.