Rene Denfeld
“Burası büyülü bir yer. Diğerleri görmüyor ama ben görüyorum.” Büyülü yer eski bir hapishane. Ancak bir idam mahkûmu burayı farklı gözlerle görür ve kitaplarının içinde kaybolur, kendini ve etrafındaki insanları başka dünyalarda hayal eder. Parmaklıkların ardında kapana kısılmışken hapishanenin altında dörtnala koşan atların bir deprem gibi yeri sarstığını hisseder. Bu hapishaneye dış dünyadan iki kişi gelir: Günahkâr bir rahip ve Hanımefendi. Hanımefendi kendini idam mahkûmlarının hayatını kurtarmaya adamıştır. York adındaki bir katilin temyiz başvurusunu geri çekip ölmek istediğini söylemesi onu derinden sarsar. Hanımefendi’nin York’un geçmişini araştırırken buldukları ise masumiyet, suç, kurban, onur ve doğru ile yanlış hakkında bildiği her şeyi sorgulamasına sebep olur. “Hayal edebileceğiniz en büyülü şeyler burada oluyor. Hâlâ vaktim varken, onlar siyah perdeyi kapatmadan, ben de son selamımı vermeden önce size bunları anlatmak istiyorum.”
Kitabın Konusu:
256 sayfa

Puan vermedi
Büyülü bir yer tarif edin desem herkes kendince bir şeyler anlatacaktır elbette. Fakat kimse bir hapishaneyi büyülü bir yer olarak tanımlamaz sanırım. Kitabımızın içerisindeki yer tam da bu. Bir hapishane. Çünkü bir idam mahkumu orayı farklı bir pencereden görüyor. Kitaplarının içerisinde, kendisini ve diğer insanları farklı hayal ediyor. Sonra
Puan vermedi
İsmi gibi büyülü bir kitap ile selamlıyorum sizi. Bitirdiğimden beri kitaptaki altın atlar zihnimin koridorlarında toynakları birbirine değercesine dört nala koşuyorlar. Bir dönem yabancı booktuber ve bookstagramların sayfalarında sıklıkla gördüğümüz kitap Amerikalı yazar Rene Denfeld’in ilk romanı. Omurgasını büyülü gerçekçiliğe dayayan
Puan vermedi
#ReneDenfeld muhabir olarak çalışmış,inceleme kitapları yazmış ve özel dedektif olmaya karar vermiş bir yazar. #BüyülüYer yazdığı ilk roman olmasına rağmen büyük ses getirmiş. Yazar, Fransız Prix du Premier Roman Etranger ödülüne, ALA Kurgu Mükemmellik Madalyası'na layık görülmüş,Center for Fiction First Novel Ödülü'nün finalisti olmuş
Puan vermedi
Rene Denfeld | Büyülü Yer “Bir süre sonra kitapların içindeki dünya benim dünyam olmuştu sanki.” Kitabın ismini de almış olduğu büyülü yer, eski bir hapishane aslında.Ancak bir idam mahkumu burayı farklı bir gözle görür ve kitaplarının içinde kaybolur. Kendini ve etrafındaki insanları başka dünyalarda hayal eder. Aslında bu yaptığıyla , yaşamış
10/10 puan verdi
"Gidin atlar! diye düşündüm. Gidin. Ve gittiler, büyülü bir şekilde koştular, kanatlarını açıp arzu yayarak koştular. Kuyrukları altından bir kırbaçtı, yeleleri ise açık sarı bir sicime benziyordu. Binicileri yoktu, kimse üzerlerine binemezdi ki... Vücutlarını yerin altında uzatıp gidiyorlardı. Güneş de orada da yaşıyormuş gibi doğuyor,
Puan vermedi
Büyülü Yer ~ Rene Denfeld Mahkûmlar, gardiyanlar, adalet, suç, ceza… Adalet nedir? Adalet işliyor mu yoksa sistemin çarkları arasında insanlık mı kayboluyor? Bir insanın hikâyesini anlamak adaletin bir parçası değil midir? Peki, adalet yalnızca bir ceza sisteminden mi ibarettir? Hapishane… O soğuk ve sert duvarlar, içerideki havayı adeta keser,
8/10 puan verdi
Büyülü Yer, Amerika da şiddetin, tacizin, tecavüzün, uyuşturucunun, her türlü suçun kol gezdiği bir hapishane. Ne büyük tezat değil mi? Anlatıcımız, hikayesinin bir kısmını anlatı içinde kırıntılar halinde öğrendiğimiz, en vurucu kısmını ve kim olduğunu ise kitap sonunda öğreneceğimiz bir idam mahkumu. Bu karanlık yere katlanmak için kendine bir
7/10 puan verdi
İnsan, içerisinde bulunduğu durum ve mevkiden uzaklaşmak istediğinde kendisini olmak istediği yerde hayal eder. Bu insana umut verir, yaşama umuduna bir kaçış. Esere adını veren büyülü yer eski bir hapishane. Gökyüzünden, insanlardan ve günlük alışkanlıklarından uzakta karanlık ve hiçlik ortasında bir idam mahkûmu anlatıcı. Kendisine verilen

Rene Denfeld
Rene DenfeldYazar · 1 kitap
Rene Denfeld, muhabir olarak çalıştı ve inceleme kitapları yazdı. Ardından özel dedektif olmaya karar verdi. İlk romanı Enchanted büyük ses getirdi. Üç evlatlık çocuğu olan, aynı zamanda koruyucu anne olan yazar, Oregon’un Portland kentinde yaşıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.