Melissa Bashardoust
Rakip olmakla lanetlenmiş iki kadın… Birinin zaferi diğerinin felaketi olacaktı. On altı yaşındaki Mina annesizdi, büyücü babası gaddardı ve sessiz kalbi hiç kimse için sevgiyle atmamıştı. Gerçi hiçbir zaman atmamıştı ama Mina bunun normal olduğunu düşünmüştü. Babasının kalbini çıkardığını ve yerine camdan bir kalp koyduğunu hiç tahmin etmemişti. Whitespring şatosuna adım atıp kralını ilk kez gördüğü anda Mina bir plan yaptı. Güzelliğiyle kralın kalbini kazanacak, kraliçe olacak ve sonunda aşkın nasıl bir his olduğunu öğrenecekti. Fakat tek sorun, üvey anne olmak zorunda kalacak olmasıydı. On beş yaşındaki Lynet, tıpkı ölmüş annesine benziyordu ve bir gün bunun nedenini keşfetti. Babasının emriyle bir sihirbaz onu ölü kraliçenin suretinde kardan yaratmıştı. Ama ölü kraliçenin suretinden yaratılmasına rağmen, Lynet sert ve muhteşem üvey annesi Mina gibi olmayı tercih ederdi. Babası, Mina'yı yerinden ederek Lynet’i Güney topraklarının kraliçesi yaptığında ise dileği yerine getirilmiş oldu. Şimdi Mina, Lynet'e gözlerinde nefret gibi bir şeyle bakmaya başlamıştı. Artık Lynet ne yapacağına karar vermeliydi, - ve kim olacağına - ya tanıdığı tek anneyi geri kazanacak… ya da onu sonsuza dek kaybedecekti.
432 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 31 Aralık 2018

10/10 puan verdi
İnanamıyorum ya bu kitaba... O kadar muhteşem bir pamuk prenses retellingiydi ki şoklar içerisindeyim hala... Nasıl bu kitap patlamadı asla anlamlandiramadim, o kadar güzel bir kitaptı ki... Muhteşem bir teması, güzel anlatımı, hızlı okunuşu ve duyguları fazlasıyla okuyucuya geçirmesi... Yazarın daha önce
Kız, Yılan, Diken
Kız, Yılan, Diken
kitabini da okumuştum ve onu da çok sevmiştim. Masalsı bir dili var yazarın ve bu kitapta da aynı dil ile ilerlemiş hem de bu kitap yazarın ilk kitabıymış... Bu kadar başarılı bir ilk roman daha önce okumadım sanırım. Konusu, akışı her şeyi muhteşemdi. Verdiği mesajlar da çok güzeldi, net 2025 favlarindan oldu... ( Bence okumayı düşünüyorsaniz bol karlı havalarda okuyun)
9/10 puan verdi
#camdanvekardankızlar - MELİSSA BASHARDOUST Hikaye Pamuk Prenses uyarlamasının farklı bir versiyonu ve Üvey Anne. Sizce her üvey anne illa kötümüdür? Eserde, üvey anne ve bir kızın arasındaki ilişkiyi, küçük prensesin kendini bulma hikayesini ele alıyor bir nevi. Bölümler bir prenses Lynet ağzından günümüzde anlatılıyor, birde geçmişe dönük
Selammm
Yazarın kalemini severek okuyorum. Kolay anlatıma sahip dili var. Bu kitabını ben ikinci kitabı olarak biliyordum ama ilk romanı buymuş. Bence bu yüzden dili çok daha sade. Kitabın konusuna gelecek olursak sihirbaz babası tarafından kalbi camdan yaratılmış Mina ve yine sihirbaz tarafından yaratılmış Lynet. Biri hiçbir zaman sevilmeyecğine inandırılmış diğerinden istenilen ise annesi gibi davranması. Iki kadın da bunlardan çok daha fazlasını taşıyor kendi içinde. Şimdi yazar Pamuk prenses ve yedi cüceler masalında cadı gibi bir karakter yazmak istemiş son anda vaz geçmiş. Her üvey anne kötü değildir, masal kahramanı kendi kendi kurtara bilir konusunu çok güzel işlemiş. Ben ilk sayfalarda Mina karakterini okurken kötü olacak diye çok korkmuştum. Ama kitabın sonu tatmin ediciydi. Benim kitapla ilgili tek sıkıntım, bir bölümde verilen sır diğer bölümde hemencik çözülüyor. Insan heyecanlanayım derken bir önemi kalmıyor:)) Felix'i sevdim. Onun insan olma yolunda verdigi başarı gercekten çok iyiydi. Nadia karakterini daha çok görmek isterdim. Sanki ordan geçen bir figüran gibiydi. Buna rağmen sevgi konusu çok iyi işlenmişti. Homofobikseniz uzak durunuz. Uyarımı da yaptığıma göre keyifli okumalar:))
8/10 puan verdi
Geçen sene yazarın “Kız,Yılan,Diken” adlı masalsı bir anlatıya sahip olan kitabını severek okumuştum. Bu kitabımızda yine aynen öyleydi. “Pamuk Prenses” masalının tüyler ürpertici bu feminist uyarlamasında; sihir, anne kız çatışması ve öz kimlik arayışına karanlık ve fantastik bir muamele yapılmış Kitabın ilk yarısı biraz yavaş ilerlese de kalan
Puan vermedi
CAMDAN VE KARDAN KIZLAR • MELISSA BASHARDOUST 5/5 #arkakapak Rakip olmakla lanetlenmiş iki kadın... Birinin zaferi diğerinin felaketi olacaktı. On altı yaşındaki Mina annesizdi, büyücü babası gaddardı ve sessiz kalbi hiç kimse için sevgiyle atmamıştı. Gerçi hiçbir zaman atmamıştı ama Mina bunun normal olduğunu düşünmüştü. Babasının kalbini
9/10 puan verdi
Merhabalaaar! Bügün size çok ama çok severek okuduğum
Camdan ve Kardan Kızlar
kitabından söz edeceğim. <3 İki genç kız… Biri on altı yaşındayken kalbinin camdan yapıldığını öğreniyor… Diğeri ise on beş yaşına geldiğinde, kardan yaratıldığını… Biri Whitespring şatosunun yeni kraliçesi… Diğeri ise küçük prensesi… Birinin laneti sevememek iken, diğerininki
7/10 puan verdi
Yazarın ilk kitabı olduğunu öğrendim. Yazım dili güzeldi, farklı bir kurgu okumakta heyecanlandırdı ama bi yerden sonra kitap akmıyor gibi hissettim. Sanki sürekli aynı kelimeleri, aynı olayları okuyor gibiydim. Neyse ki bitirebildim.
Peri Masalları Gibi
Peri masallarını anlatan bir kitap. Sadece kralın yanında değil yalnızken de iyi davranan üvey anne arada şımarık davransa da olgun olan prenses. kitap kurgusu başlarda pek gitmese de genel olarak iyiydi. Sonu beni pek şaşırtmadı. Hatta okuduğum gerilim ve şiddet dolu kitaplardan sonra bununla biraz dinlendim diyebilirim.
7/10 puan verdi
Uzak diyarların Güney kısmında bir büyücü yaşıyordu, büyücü bir gün Krallarının sarayına çağrıldı. O gün Kral büyücüden bir şey yapmasını istedi. Sadece ikisi arasında kalacak, ebediyen sır olarak saklanacak bir sır. Eşini kaybettiği için bir çocuğu olmasını istedi; büyücü de bunu ona verdi. Kardan bir kız yaptı; Lynet’i yarattı. Lynet hayatı
Puan vermedi
İki kadının ağzından anlatılan masalsı ama bir o kadarda karanlık bir hikaye okuyoruz. Geçmiş Mina'nın anlatımıyla, gelecek ise Lynet'in günümüze aktarımıyla kurgu iki farklı çizgi çekiyor. On altı yaşında Mina, annesiz büyürken nefret dolu büyücü babası kalbini çıkarıp camdan bir kalp koyduğundan bihaberdir. Zamanla güzelleşen Mina, Whitespring şatosuna geldiğinde kendine bir söz verir. Kralı hayran bırakıp, kraliçe olacak ve aşkı o camdan kalbine öğretecektir. Günümüzde Lynet ise babasının isteği üzerine ölmüş annesine tıpatıp benzelilerek kardan yaratılmıştır. Her ne kadar narin ve sevgi dolu yetiştirilsede yıllar önce şatoya gelen üvey annesi Mina gibi sert ve kusursuz olmak için çabalar. İkili arasındaki sıcak bağ zamanla anne-kız ilişkisiyle güçlenir. On altı yaşına basmak üzere olan Lynet'e babası büyük bir sürpriz hazırlar fakat bilmediği bir gerçek daha vardır. Bu durum sadece Lynet'e değil Mina'yı da şaşkına uğratacaktır. Üvey annesi artık ondan nefret ediyor ve bir an önce hak ettiği yere kendisinin geçmesini istiyordur. Her ne kadar prenses üvey annesiyle olan ilişkisini düzeltmek ve eskisi gibi olmak istese bile Mina için savaş başlamış olacaktır. Enfes bir fantastik okuması yapmak isteyenlere bulunmayacak bir kitap Camdan ve Kardan Kızlar... Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgu sizi içine çekiyor ve farkında olmadan akıcı bir okuma yapıyorsunuz. Sizce bu savaşı hangisi kazanacak? Tıpkı Pamuk Prenses masalının farklı bir versiyonunu okuyormuşuz gibi bir kurguydu. Geciktirmeden okuyun. #camdanvekardankızlar #girlsmadeofsnowandglass #melissabashardoust #martıyayınları

Melissa Bashardoust
Melissa BashardoustYazar · 1 kitap
İngilizce alanındaki eğitimini Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de tamamlamıştır. Orada yaratıcı yazarlığa, çocuk edebiyatına, masallara ve yeniden anlatımlarına ilgi duymaya başlamıştır. Alice isimli kedisi ve muhtemelen ihtiyacından fazla Jane Eyre kitaplarıyla Güney Kaliforniya’da yaşamaktadır. Girls Made of Snow and Glass ilk romanıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.