Cami Kışla Parantezinde Türkiye

Mehmet Altan
Turgut Özal Dönemi’ndeki çok derin değişimlerin ardından 28 Şubat’ı ve 27 Nisan’ı da gördüm… Biz 28 Şubat’a, çok özgür yaşadığımız ve toplumsal tartışmaların bugünkünden çok daha ileri düzeyde olduğu Turgut Özal Dönemi’nden sonra geldik… Üstelik darbeler 28 Şubat’ta da son bulmadı… Ardından da 27 Nisan 2007 yılında, parlamentoyu feshederek erken seçime gidilmesine neden olan bir “e-muhtıra” yaşandı. 12 Eylülcülerin yargı önüne çıkacak olmasına, Balyoz, Ergenekon gibi çok olumlu gelişmelere, mevzuat değişmese de yaşanan daha sivil ve demokrat jestlere rağmen 28 Şubat gibi 27 Nisan’ın failleri de henüz yargı önüne çıkarılmadı. 28 Şubat’ın 15. yılında, “12 Eylül Rejimi’nden AB Standardında bir demokrasiye geçip geçmeyeceğimiz” hâlâ bir muammadır… Siyasetçiye, 12 Eylül rejimini berhava etmek yerine ele geçirmek daha cazip geliyor… Bu ise 28 Şubatların, 27 Nisanların yeniden yeniden yaşanmasına neden oluyor… Elinizdeki “Cami Kışla Parantezinde Türkiye” kitabı, yaşanan tecrübeler ışığında bu açmazın geride bırakılması için atılan bir çığlığı bir kez daha atıyor… Umarım duyulur.
Kitabın Konusu:
208 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

208 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Cami Kışla Parantezinde Türkiye incelemem
Başlığından da anlaşılabileceği üzere konuşulması yazısız kanunlarla yasaklanmış olan iki OLGUNUN cesur ve yerinde tesbitlerle, arada sıkışmış kalmış Türkiyenin duru bir Türkçeyle anlatıldığı güzel bir kitaptı. Tavsiyemdir…
Cami Kışla Parantezinde Türkiye
Cami Kışla Parantezinde TürkiyeMehmet Altan · Hemen Kitap · 201228 okunma
208 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Dikkat spoiler içerir. Gazeteci yazardan ordu ve Kemalist ideoloji aleyhtarı yazılmış bir kitap. Belki de gazete yazılarının birleştirilmiş hali de olabilir emin değilim. Genel olarak aynı şeylerden bahsediyor. 28 şubat sürecinde asker ve öğretmen maaşları ile ilgili yaptığı bir haber yüzünden bazı komutanların patronlarını tehdit ettiği, ülkemizin laik olması ama demokratik olmaması, Erbakan'ın kendisine verilen şansı iyi değerlendirememesi, Sincan'da balans ayarı yapanlara da e-muhtıra yapanlara da hiçbir şey yapılmaması, Monteskiyö'nün 250 yıl önce koyduğu devlet kurallarına hala uymamamız, laik olan bazı diktatörler olması, ordunun sürekli kışla içinde bazı grupların da cami içinde kalması ve vatandaşın ekonomisini kimsenin düşünmemesi, Kitabevi bombalama olayında askerin kazanması, RP kültür bakanı İsmail Kahraman'ın meşhur bir Bizans tarihçisini Taksim'de cami yapmak riskli olur dediği için işten atması, AKP döneminde liyakat yerine sadakate önem verilmesi, RP Susurluk olayında kötü bir sınav vermesi, kışla cami kavgası yüzünden AB girmenin de sorun olması gibi konular anlatılıyor. Olaylara farklı bir açıdan bakmak isteyecekler için incelenebilir bir kitap.
Cami Kışla Parantezinde Türkiye
Cami Kışla Parantezinde TürkiyeMehmet Altan · Hemen Kitap · 201228 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.