Kolektif
Mescidler, yeryüzünün Allah’a en sevimli gelen mekânlar. Kulluğu ifade etmenin en güzel yolu olan secdelere tanıklık eden, adını da o secdelerden alan mekânlar. Bu eser, hayatı inşa eden kurum olan caminin, insanın hayatındaki yerini, önemini konu ediniyor. (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konusu:
130 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2019

Puan vermedi
Camilerimiz gerçekten bizim en önemli direklerimiz. Onlar sağlam olmalı, doğru olmalı ki binamız yıkılmasın. Günümüzde maalesef tam anlamıyla Cami kültürümüzü koruyamıyoruz. Camilerimiz cemaatten mahrum. Kitapta gerçekten tüm konular çok net bir biçimde ifade edilmiş. Çok beğendim. Tüm kardeşlerime tavsiye ediyorum. Camiinin önemi, neler kaybettik, nasıl olmalı, neler yapmalıyız. Bunların tamamına cevap bulabileceksiniz.
Puan vermedi
"Din görevlisi caminin Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu bilen ve ona göre camiden çevreye, çevreden de camiye diyalektik bir şekilde halk ile etkileşim hâlinde olan ve çevresini caminin mana ve şekil dünyasıyla buluşturabilen insandır." Din görevlisi benim için dini, kendi yaşantısında nasıl hassas yaşıyorsa, başkalarına
7/10 puan verdi
Bu eser 14 farklı konu başlığı altında; Camilerin asrı saadetteki şekline dönebilirse daha etkili olacağı, camilerin fiziksel özelliklerinden ziyade işlevselliğinin artırılması gerektiğinden, din görevlilerinin daha etkin ve verimli hizmette bulunmalarıyla Camilerin ihya edilmiş olacağı anlatılmaktadır.
Camilerin Hayatımızdaki Yeri
Cami ile hayat ekseninde kaleme alanın on dört makaleyi büyük bir merakla ve huzurla okudum. Ve caminin geçmişten günümüze önemine vakıf olmakla birlikte toplumsal olarak kaybetmiş olduğu değerini de bir o kadar üzüldüm. Ve kitapta yer alan her hocamızın makalesi bu açıdan büyük öneme haiz. Hepsini tek tek anlatmanın imkanı yok lakin gönlüme dokunan bir iki tanesine değinmek istiyorum. Camiyle Hayat Bulmak ve Camiye Hayat Vermek /// Haydar Bekiroğlu Aynı kubbe altında birleşen, birbirine karşı sevgi, merhamet ve adalet duygularıyla bakan müminler içerisinde bulundukları camilere hayat verirler. Çocukların ibadet bahçesinin çiçekleri olarak kabul edildikleri, genclerin hikmet ve irfan arayışına adres oldukları, İslam'ın nezahet, zarafet ve letafet anlayışını yansıtan, Kur'an'ı ve ezanı kulaklarımızdan kalbimize ileten, medeniyetin ve şehirlerin kalbi olma vasfıyla uyumlu camiler her daim gönüllerimizi meşgul etmelidir. Kalbi Mescidlere Bağlı Olmak /// Hale Şahin Kalbini camiye bağlayıp namazını cemaatle kılmaya özen gösteren mümin artık camide eda edeceği her namazı heyecanla bekler. Namazı kılıp mescidden ayrıldığında bedenen uzak kalsa bile, kalbiyle ve zihniyle aslında hep orada kalır. İnşallah hepimizin kalbinin ve zihninin takılı kaldığı tek yer namazlarımız ve camiler olur. Ve inşallah ruhunuza huzur veren kitapları her daim okursunuz.
Puan vermedi
Siyah-gri kapağına baktıkça, içimin renklenip cıvıldaştığı kitap. Öyle olmuştu yani. Sosyal, siyasi ve bireysel hayatın tümünün tam merkezinde, imamı ve öğretmeni Hz.Muhammed(s.a.v) müezzini Bilal Habeşi, ashabı ve öğrencileri Suffe olan kutlu mescit: Mescid-i Nebevi... İslam tarihindeki en önemli mabetler: Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve asr-ı saadetten sonra yapılanlar: Şam Emeviye Camii, El-Mansur Camii, Amr Cami... Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan cami ve medreseler... Kitapta bu camiler hakkında çok tafsilatlı olmayan bilgilere yer veriliyor. Caminin insan ve toplum hayatındaki yeri ve "İslam medeniyetinin aslında bir cami medeniyeti" olduğu örneklerle anlatılıyor. Camilerin, eski zamanlarda bu kadar fonksiyonel kullanıldığını bilmiyordum; okudukça, öğrendikçe, günümüzdeki mescitlerimiz için  üzüldüm doğrusu. Mescitlerin mimari inşasından belki muafız ama iç inşasından hepimizin payına düşen bir görev var. Lütfen ve lütfen bu kitabı okuyun, okutun. Çünkü: "Cami müminlerin kalbidir. Onu canlı tutmadan başımızı dik tutamayız." (s.31) Güncel yorum : ve lütfen ama lütfen kadınlar camiye gelmesin gibi saçmalıklar söylemeyin, söyleyenlere de bu kitabı okutun. Canım Peygamberim sav. ve ashabı en güzelini yapmış yaşamışlar zaten. Cahil cahil konuşmayın. Erkekseniz cemaatle her vakit namaz kılmanın kıymetini bilin, bizim payımıza bir Ramazan'da teravih düşüyor. Başka zaman da camiye gidiliyor ama cemaat olmuyor pek. En azından benim yaşadığım yerlerde... Hatta kadın yeri küçücük çoğunun. Küçücükten bile küçücük.
CAMİLER İSLAM MEDENİYETİNİN /KÜLTÜRÜNÜN MERKEZİDİR
İslam merkezinde cami /mescit olan bir kültür /medeniyettir.Nikah,toplantı,sohbet,ders. streteji belirleme... gibi etkinlikle hep bu mekanlarda yapılır.(dı) İnsanın dünyasını inançları kurar , imkanları şekillendirip yön verir. Ecdat ;evleri kağgir , kerpiç , ahşap yaparken camilerini taşdan yapmıştır.Kendisinin geçici fani , camilerin ulviliğini vurgulamak için. Ancaaak ; ne yazıkki özellikle günümüzde camiler güzelleşirken çok az bir kısmı hariç den görevlilleri istenilen /olması gereken kültür ve birikimden çok uzaklar.

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.