2022 33. kitabı
Bu kitabı okurken aşırı sıkılmıştım hatta neden klasiklerde olduğunu bile anlayamamıştım. Hâlâ anlamış değilim gerçi,güzel bir kitap ama başları çok sıkıcıydı. Sonu için okunabilir. I was extremely bored while reading this book, and I couldn't even understand why it was in the classics. I still don't understand it though, it's a good book but the beginnings were very boring. It can be read to the end.
CasusJoseph Conrad · İş Bankası Kültür Yayınları · 20091,960 okunma
2020 11. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2020 00:00
İlk 100-150 sayfası adeta işkence halini alan, betimlemelerle ne yazık ki boğulmuş bir kitap. Conrad çok iyi betimlemeler yapmış. Hem kişileri hem mekanları çok ustaca tasvir ediyor fakat bu devamlı olunca insan olaylardan kopuyor. Çeviriden mi kaynaklı olduğunu tam anlamadığım şekilde ilk 1/3 kısmını çok zor okudum. Sonrasında biraz ritim kazandı ve sonunu getirebildim. Ben açıkçası çok beğenmedim. Özellikle gizem üzerine kurulması gereken bir casusluk hikayesinin bu kadar tahmin edilebilir olması hiç olmamış. Hikayenin neredeyse ilk sayfasından itibaren neler olacağını anlıyorsunuz. Hatta verilen bazı detayların neye hizmet edeceği de gözümüze sokuluyor. Bilmiyorum bana hitap etmedi. İki yıldız verecek kadar kötü değildi elbette ama fazlası değil.
CasusJoseph Conrad · İş Bankası Kültür Yayınları · 20091,960 okunma
Casus
2023 18. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2023 22:21
Bazı insanlara hiçbir zaman güvenilmeyeceğini bir kez daha farkettiğim kitap oldu. Gerçi belki biz de Bazı insanlara göre 'Bazı insanlar'ızdır. Bilemeyiz. Yine ve yine hep olduğu gibi
1000k
2025 29. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2025 17:09
Kitap, pek çok filme konu olmuş yaşanmış bir hikaye olmasıyla beni biraz heyecanlandırdı. Fakat zaman zaman konudan kopmus olsam da kitabı bırakamadım , çünkü sayfalar ilerledikçe heyecan dozu artıyor ve merak uyandırıyor. Hem iç mekan hem dış mekan betimlemeleri oldukça başarılı ayrıca karakterlerin hepsinin psikolojileri çok güzel işlenmiş. Konusunu kısaca özetlersek, anarsistlerin arasında bulunan bir İngiliz ajanının Üstleri tarafından büyük bir bombali eylem gerçekleştirilmesi istenir. Casusun ,patlayıcılar konusunda "profesör"lakabı ile bilinen bir anarşistle buluşmasıyla olaylar zinciri başlar. Herkesin okuduğu kitaptan aldıkları farklıdır ,benim İçin karakterleri sorgularken nedenleri niçinleri çok önemli bu kitap bunu başarılı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
DüelloJoseph Conrad · Tutku Yayınevi · 20161,960 okunma
2023 12. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2023 19:35
Joseph Conrad’ın ilk kez 1907 yılında yayımlanan ve orijinal adı “The Secret Agent” olan romanı. 1886 yılında Londra’da geçen romanı Conrad, 1894 yılındaki yarım kalan ve Greenwich Gözlemevi’ne karşı
2026 60. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 21:41
Joseph ConradJoseph Conrad'ın CasusCasus’u, ilk bakışta bir siyasi roman gibi görünse de aslında insan ruhunun karanlık taraflarını inceleyen yoğun bir metin. Kitabın merkezinde Bay Verloc vardır. Bay Verloc,
2018 126. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2018 13:20
Evet, güzel bir kitabın daha sonuna geldim. Yaptığım yolculuk çok yorucuydu benim için. Çünkü uzun zaman sonra ilk defa "Nolacak sonraki sayfada?" gibi bir duruma girdim. Öncelikle bana bu
Süründürdüm
2021 8. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2021 22:12
Elimde süründü resmen. Yazarın kalemi iyi ama bana neden akıcı gelmedi. Bir sayfa daha hadi dayan diye ye okudum kitabı :( Fransız ve İngilizler ve arada tabi ki casuslar. Verloc da onlardan biri idi ama talihsizlik mı denir ne denir bilinmiyor sonu başında mı vermiş ortasında ise başını mı anlatıyor açıkçası ben pek anlamadım eğer sakın kafa ve dikkat gerektiren bir kitap ise ben sınıfta kaldım Dilerim okuyup beğenen ve önerenler vardir ben ilk kez bir isbankasi klasiğini öneremiyorum.
2023 4. kitabı
Okunma: 19 Mart 2023 00:00
Kitabın yazılış amacını çevredeki sefalet ve çirkinliği, nesnel olarak anlatmaya çalıştığını söyleyen yazar, bir ülkeye hizmet eden bir casusun hayatını, yaşadığı zorlukları ve ruhunun derinliklerinde yatan gerçekleri anlatıyor bu kitabında. Kitabın son kısımları hariç olaylar yavaş ilerlediği ve karakterlere yönelik uzun betimlemeler yapıldığı için romanın akıcılığı kayboluyor. Keyifli okumalar herkese.
2021 15. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 09:42
Joseph Conrad’ın bu eserini okumak için farklı nedenlerden ötürü tam bir ay harcamışım, ne yazık. Halbuki 308 sayfadan oluşuyor. Eser beni başlarda içine çekemedi, o nedenle uzattıkça uzattım. Şimdi düşünüyorum da bu kitabı bir iki günde baştan sona okumadıktan sonra bağ kurmak gerçekten zor gibi geliyor. Çünkü ilk 70 sayfayı aşmak oldukça zor🥲 Casus adından da anlaşılacağı gibi okuyucuda bir dedektiflik öyküsü hissiyatı uyandırıyor, nitekim öyle de. Temelde bu şekilde görünse de yazar insan yaşamına farklı perspektiflerden bakmayı, ruhumuzun derinliklerinde olan esas gerçeği açığa çıkarmayı hedeflemiş. Verloc ailesinin yaşantısına, devletin üst tabakasında yer alan kişilerin acımasızlığına, tek yönlü iletişimin sorunlarına, yanlış bir temel üzerine kurulmuş bir evliliğe değinen Casus belirli başlı noktalarda “Acaba bir sonraki sayfada ne olacak?” hissiyatı uyandırmayı da başarıyor. Londra’da geçen bu kitabı belki yanlış zamanda okuduğum için, belki de yanlış ruh halinde okuduğum için açıkçası ben çok beğenemedim. Ünlü eleştirmen Leavis’den tam not alarak “kesinlikle bir klasik ve başyapıt” diye anılan Casus’u siz nasıl buldunuz? Haydi yorumlara

Joseph ConradYazar · 28 kitap
1857'de Polonyalı bir anne-babadan Ukrayna'da doğdu. Asıl adı Josef Korzeniowski'ydi. Sürgün edilen anne ve babasıyla birlikte Rusya'ya gitti. 1874 yılında bir Fransız gemisinde denizcilik hayatına başladıktan sonra 1884'de bir İngiliz denizcilik şirketine geçti ve İngiliz vatandaşı oldu. Denizcilik hayatı 1894'e kadar sürdü. Bundan sonra kendini yazmaya verdi. Ancak bu yıllar arasında, hikaye ve romanlarının pek çoğuna konu ve tema sağlayan denizcilik hayatından alacağını almıştı. 1924 yılında ölen Conrad, anadili olmamakla birlikte İngiliz dilinin en önemli yazarları arasında yeralmayı başardı. Dilindeki belli belirsiz yabancılığı, anlatmayı sevdiği iç dünyaları, çeşitli yorumlara açık çetrefil kişilikleri anlatmakta başarıyla kullandı. Nostromo (Çeviren: Mehmet H. Doğan, Adam Yayınları), Nigger of Narcissus, Lord Jim, Victory (Zafer, Çeviren: Armağan İlkin, Adam Yayınları), Secret Agent, Under Western Eyes (Razumov'un Öyküsü, Çeviren: Ayşe Yunus-Zafer Bakırcı, Alan Yayıncılık) ve The Heart of Darkness en önemli eserleri arasındadır.