Çatırtı

Shattered
975 405 250 6 91

2018 101. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2018 16:36
Kitabın yazımı ve basımı üzerinden bir hayli zaman geçmiş olsa da etkisi inanılmaz Dean ki kendilerini pek bir sever ve beğenirim buna rağmen 90'lı yıllarda ki kurduğu kurgu yine bir hayli muhteşem yazarım yine yazmış yazacağını :)) okuyunuz efem okuyunuz türü sevenler için oldukça ideal mi ideal ve tecrübeyle sabittir ki gerçekten güzel ve gerim gerim geren bir hikayedir... :))
2024 22. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2024 18:06
Dean R. KoontzDean R. Koontz değeri yeterince bilinmeyen yazarlardan biri.Hikayeleri oldukça akıcı ve karakterleri gerçekçi yazıyor.Duygu geçişleri,karakter gelişimleri ve kurgu ilerleyişi olsun çok iyi bir şekilde harmanlıyor bence. Hikaye daha çok yolda kovalamaca üzerine kurulu gibiydi.Korku-gerilim son bölümler de vardı. Daha önce yazarın Koma adlı kitabını okumuş ve çok sevmiştim.Bu kitabını onun kadar sevememiş olsam da okuması keyifliydi. Konusundan biraz bahsedecek olursam; Alex Doyle, Philadelphia’dan San Francisco’ya yolculuk yapmaktadır.Orada onu eşi ve yeni taşındıkları evi bekliyordur.Yanında eşinin 11 yaşındaki kardeşi Colin de vardır.İkisi de bu 5 günlük yolculuğu, sohbet edip yeni yerler keşfederek geçirmeyi hayal etmişlerdir.Ancak mutlu ve heyecanlı başlayan bu yolculuk peşlerine takılan bir psikopat ile değişir.Gün geçtikçe gerilim ve korku artar.Çünkü peşlerine takılan bu yabancı, arayı ne kadar açarlarsa açsınlar , ondan kaçmayı başarsalar da bu başarıları çok kısa sürüyordur.Her seferinde bir şekilde onları buluyordur.Peki bu yabancı kimdi ve onlardan ne istiyordu?
İnceleme
2020 128. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2020 15:18
Koontz her ne kadar gerilim ve korku türünde yazsa da kitaplarında insanların birbirlerine karşı duygularının gücünü aktarmayı çok iyi başarıyor. O kadar ki okuyan karakterlerin gerçek kişiler olduğuna neredeyse inanacak hale geliyor. Bu kitapta kurguyu biraz hafif buldum. Ama yazarları da suçlayamıyorum. her romanda yeni hikaye, yeni karakterler zor iş... Oturup elinize aldığınızda bitmeden içinizin rahat edemediği bir kitap daha...
2020 61. kitabı
Philadelphia 'dan San Francisco'ya yolculuk yapan Doyle ve Colin ile 6 gün boyunca süren heycan ve macera dolu bir serüven. Colin 11 yaşında ve kitap tiryakisi olan enerji dolu bir çocuk. Doyle ise Colin'in ablası ile evli 32 yaşında bir adam. Eşi Courtney bir hafta önceden San Francisco 'ya gidiyor. Kardeşi ve kocası gelmeden yeni evlerinin eşyalarının düzenini sağlamaya çalışıyor. 600 millik yolu sohbet ederek gelmeyi düşünen Doyle ve Colin için her sey peşlerine takılan psikopat ile değişir. Gerilim ve adrenalin dolu kitapları seviyorsanız yazarı mutlaka okumalısınız
·238 syf.·
2021 8. kitabı
Alex'in tek amacı San Fransisco'da aldığı yeni evine gitmekti.. Bunun için önünde 4 günlük bir yol vardı.. Colin' le mutlu ve heyecanla başladığı yolun korku ve gerilim içinde geçeceğini bilemezdi.. Yola çıktıkları ilk dakikada farketmişlerdi peşlerine düşen arabayı, ama tesadüf dediler.. peşlerinden ayrılmaması ve her konakladıkları yerde bir şekilde görmeleri.. Artık tesadüfü geçmişti.. Taaa ki bir gece Alex'in üzerine saldırıp öldürmesine ramak kalana kadar... İkiside korku içindeydi biran önce evlerine varmak istiyorlardı.. O zaman biteceğine inanıyorlardı.. Ama ya bitmezse... Gerilim severlere duyurulur.. Pişman olmazsınız..
2024 52. kitabı
ÇATIRTI DEAN KOONTZ 239 SAYFA
Kabus dolu bir yolculuk.
Puan vermedi
Herkese Merhaba Bu ay üç tane üst üste Dean Koontz romanı okudum. Adam gerçekten tam bir üretim fabrikası gibi. Kitabın orjinal adı Shattered 1973 yılında Koontz'un başka bir takma adıyla yayınlanmış bir romanı. 11 yaşındaki Colin ve Doyle Pensilvanya'dan San Francisco'ya giderler arabayla. Colin'in ablası ve Doyle'nin ise eşi. Colin önce biraz heyecan üzerine oyun olsun diye, gördüğü bir minübüsün peşlerinde oldugunu söyler. Tabii Doyle bu şaka üzerine Colin'le biraz eğlenir. Sonra ise minibüsün gerçekte peşinde olduklarını anladıkları zaman gerilim dolu bir yolculuk başlar. Kitabın temposu bir an bile düşmüyor. The Hitcher ve Jeepers Creepers gibi soluksuz bir gerilim filmi gibiydi. Dean R. Koontz için şunları söylemek istiyorum, kendisi gerçekten çok üretken bir yazar. Korku, gerilim, gizem ve bilim-kurgu türünde besteller olmayı sonuna kadar hak eden yazarlardandır. Okuyucusunu nerden yakalamayı biliyor ve sizi gerilimin tam ortasında bırakıyor. Artık o tehlikenin içinde ne yapılacağı ya da nereye gidileceği okuyucuya kalmış bir şey. Genel eserlerinde de insan psikolojisi üzerinde bir incelemede duruyor. Altımışın üzerinde kitapları olmasına rağmen, ancak 8-9 tane eserini okudum. Bu yazarı tanımama yettimi bilmiyorum ama ben ancak bu çıkarımı yapabildim yazardan. Kitapla kalın ve Sağlıcakla.
Edebiyat & Roman
·238 syf.·
2021 19. kitabı
San Francisco'ya taşınmak için yola çıkan 11 yaşındaki Colin v ablasının kocası Alex sakin bir yolculuk yapacaklarını ve sorunsuz bir şekilde kendilerini bekleyen Courtney'e kavuşacaklarını düşünürler. Peşlerine düşen kamyonetli bir adam bu yolculuğu kabusa çevirir. Koontz yine çok güzel bir hikaye çıkarmış ortaya.
2024 7. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2024 19:12
Takıntılı, psikopat ve şizofren bir katilin peşine düştüğü Alex Doyle ve on bir yaşındaki minik kayınbiraderi Colin'in yollardaki kıyasıya kovalamacasını anlattığı Çatırtı isimli romanında okuru gerilim ve adrenalin dolu sayfalarda gezdiren Koontz, tansiyonun bir an olsun düşmesine izin vermiyor. Yazarın hiç sıkılmadan bir solukta okunabilecek eserlerinden biri olan Çatırtı, hem bir yol hikâyesi, hem de aksiyon dolu bir macera romanı olarak okunmayı fazlasıyla hak ediyor.
yolda olum kalım savaşı
2022 23. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2022 13:48
Oncelikle herkese ıyi okumalar Dean koontz benim favori yazarlarimdan biri stephen king gibi sagdece korku degil isin icine macera gerilim de katarak guzel eserler veriyor ozellikle gecenin tam yarisi kitabindaki bazi bolumler suana kadar beni en cok korkutan tedirgin eden yerlerden bagzilarini barindiriyordu Bu kitap nasildi daha cok yolda gecen kovalamaca uzerine kurulmus bir eser bence bazi mantik hatalari var ama yazar oyoe bir tempo tutturmus ki onlar fark etmiyorsunuz bile amarikan filmlerinden falan goruruz ucsuz bucaksiz kayalikli yollarda gecen kovalamacanin bol oldugu bir kitapti bana yer yer steven spielberg un 1971 tarihli bela filmini ve Kurt Russell in basrolde oynadigi 1997 tarihli tuzak filmlerini hatirlatti ( izlemediyseniz iki filmide oneririm ozellikle tuzak filmini siddetle tavsiye ederim ) Temposu gerilimi yerli yerinde bir kitapti tavsiye ederim

Dean R. KoontzYazar · 63 kitap
Dean Ray Koontz (d. 1945 - ABD), Genel olarak romanları gizemli gerilim türünde değerlendirilmekle birlikte korku, fantezi, bilimkurgu, gizem ve hiciv ögeleri de içermektedir. 14 sert kapaklı ve 14 karton kapaklı kitabı ile New york Times Bestseller listesinde 1 numaraya yükselmiştir. Kariyerinin ilk yıllarında aralarında “David Axton”, “Leigh Nichols” ve “Brian Coffey”nin de bulunduğu farklı müstear isimlerle pek çok eser kaleme almıştır. Resmi internet sitesinde kitaplarının toplam satışının 450 milyon adedi geçtiği belirtilmektedir. 9 Temmuz 1945 tarihinde Everett, Pensilvanya’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında, daha sonra kitaplarını da etkileyecek şekilde, alkolik babasının düzenli biçimde şiddet ve istismarına maruz kalmıştır. 1967 yılında Pensilvanya’da üniversite eğitimini tamamlayarak İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamış, ilk eserlerini de bu yıllarda kaleme almıştır. Boş zamanlarında yazmış olduğu ilk romanı “Star Quest” 1968 yılında yayınlanmıştır. 1970’li yıllarda hem kendi adıyla hem de farklı müstear isimlerle gerilim ve korku romanları yazmaya başlamış, bazı yıllarda sekiz kitabı basılmıştır. Kullandığı müstear isimlerden bazıları Deanna Dwyer, K. R. Dwyer, Aaron Wolfe, David Axton, Brian Coffey, John Hill, Leigh Nichols, Owen West, Richard Paige ve Anthony North’tur. Pek çok kitabı daha sonra kendi ismi ile yayınlanmış olmakla birlikte, kitapların büyük çoğunluğu tekrar yayınlanmasını engellemek amacıyla yazarın kendisi tarafından hakları satın alınmıştır. Tekrar basılan kitaplarından Demon Seed, Invasion ve Prison of Ice gibi kitapların büyük ölçüde tekrar yazıldığı bilinmektedir. On yıldan fazla bir süre boyunca tam zamanlı yazar olarak çalışan Koontz’un ilk önemli çıkışını yapmasını sağlayan romanı 1980 yılında yayınlanan Whispers(Fısıltılar) olmuştur. Fısıltılar’dan önceki son iki kitabı The Key to Midnight ve The Funhouse da bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmış ancak müstear isimlerle yayınlanmıştır. İlk çok satan romanı Demon Seed 1977 yılında gösterime giren aynı isimli film uyarlamasının ardından iki milyonun üstünde bir satış rakamına ulaşmıştır. Sert kapaklı ilk çok satan romanı Strangers yazara finansal açıdan güvence kazandırmış ve üst düzey yazarlar arasına çıkmasını sağlamıştır. Romanlarının pek çoğu Orange County, California ve çevresinde geçen Koontz eşi Gerta ile Newport Coast, California’da yaşamaktadır. 2008 yılında, John Grisham'la birlikte yıllık 25 milyon dolarlık geliri ile dünyanın en yüksek para ödenen altıncı yazarı olmuştur.