Türkmen Ağası: Dündar Taşer

Okunma
Beğeni
1.096
Görüntülenme
Çelebi Dergisi'nin 432 sayfalık, 51 yazardan mürekkep Dündar Taşer’in tüm yönleri ile değerlendirildiği "Türkmen Ağası: Dündar Taşer" dosya konulu ve poster hediyeli Nisan 2021 sayısı çıktı! Çelebi Dergisi’nin Abide Şahsiyetlerimiz serisinin ikincisi olan dördüncü dosya konusunda, muhteva itibariyle, Dündar Taşer’in fikirleri ve bunların değerlendirilmesi mevzusudur. Yine bunun yanında Taşer bir bütün olarak değerlendirilip, Taşer’in kişiliği, aile hayatı, insan ilişkileri, dünya görü­şü, fikirleri bir derleme şeklinde okuyucuya sunulmayı amaçlanmıştır. Bunun neticesinde akademik-yarı akademik yazıları ihtiva eden bir çalışma sunulmasına gayret edilmiştir. Modernleşme, demokrasi, gençlik, siyasal ve toplumsal değişme, devlet telakkisi, Os­manlı Devleti, solculuk ve Atatürkçülük, Marmara Kıraathanesi, Kıbrıs davası gibi daha birçok konuyu burada bulmak mümkündür. Aynı zamanda Komando Kampları bölümü oluşturulmuştur.
432 sayfa

432 syf.
10/10 puan verdi
Dündar Taşer
Türkmen Ağamızın vefat yıldönümünde bitirdim dergiyi. Rahmet olsun. Keşke bu kadar erken kaybetmeseydik dediğim adam; Dündar Taşer.. Türk’ün 5 bin yılını 40 küsür yılına sığdırmış bir Dağ. Türkiyenin çok büyük kaybı!. Ve bu Sayı, adeta bir Dündar Taşer Ansiklopedisi olmuş. Emeği geçenler varolsunlar...
Çelebi Dergisi - Sayı 4 (Nisan 2021)
Çelebi Dergisi - Sayı 4 (Nisan 2021)Çelebi Dergisi · Çelebi Yayınları · 202114 okunma
432 syf.
10/10 puan verdi
Çelebi Dergisi / Sayı 4. Nisan 2021. Tarih, Kültür ve Düşünce dergisi. İmtiyaz Sahipliğini Ali Gezginci, Genel Yayın Yönetmenliğini Ahmet Şahin, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Oğuzhan Saygılı'nın yaptığı, derginin 4. sayısı, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz kıymetli büyüğümüz, İbrahim Metin'e ithaf edilmiştir. Dergi birinci yılını doldururken kapağı, içeriği, mizanpajı ile artık kendini ispatlamıştır. Bu ayki dosya konusu Dündar Taşer'dir. 52 yazar ve 432 sayfasıyla, bir dergiden daha çok akademik dünyada hazırlanan "armağan kitap" lara benzemektedir. Akademik bir yayın değildir ama yazar kadrosundaki akademisyenler ve yazarların yazmış olduğu bazı makalelerde akademik ağırlık gözlemlenmektedir. Söyleşiler, anılar, Dündar Taşer kronolojisi, hakkında yayınlanan kitapların tanıtımları, bazı belge ve fotoğraflarla desteklenmesi dergiyi bir kaynak eser haline getirmiştir. Yanlış bir telakki ile bir harekette genelde liderler öne çıkarılır, onların yanında yer almış olan ikinci adamların üzerinde fazla durulmaz. Alparslan Türkeş'in yanında Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları'nın kurulmasında, büyük gayretler olan, Dündar Taşer için böyle bir sayının hazırlanması Gaziantepliler adına bir kadirşinaslıktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.

Çelebi Dergisi
Çelebi DergisiYazar · 9 kitap
İMTİYAZ SAHİBİ: Ali GEZGİNCİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ: Ahmet ŞAHİN SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ: Oğuzhan SAYGILI Merkezi Gaziantep olan Çelebi Dergisi, yılda üç defa olmak üzere Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yayımlanır. İnternet Sayfası: celebidergisi.com Facebook: facebook.com/celebidergisi Instagram: instagram.com/celebidergisi Twitter: twitter.com/CelebiDergisii
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.