Türk Devlet Geleneği

Çelebi Dergisi
Çelebi dergisinin 352 sayfalık, 34 yazardan mürekkep Türk Devlet Geleneği'nin birçok yönünün değerlendirildiği Türk Devlet Geleneği dosya konulu sayısı çıktı! Türkler kaderlerini devletleri ile bir görmüşlerdir. Devleti "töre" zemininde yükselterek sağlam bir temele dayandırmışlardır. Tarihe üstünkörü bir şekilde bakıldığında bile Türklerin birbirinden farklı kültürlere sahip coğrafyalarda devlet kurdukları görülür. Fazla örneği olmayan bu durum nasıl açıklanabilir? Hangi saikler Türklerin çeşitli coğrafyalarda devlet kurabilmesini sağlamıştır? Türklerde devlet anlayışının kökenini nerelerde aramalıyız? Farklı coğrafyalarda kurdukları devletlerde Türkler devamlılığı nasıl sağlamıştır? İşte Türk Devlet Geleneği dosya konumuzda bu sorulara cevaplar aradık. Ülke olarak birçok tehdide maruz kaldığımız bugünlerde güçlü devlet geleneğimizi yeniden hatırlatmak istedik. Konunun uzmanı olan ehil kalemler hamasi tavırdan sakınarak, belirlenen başlıklar dahilinde çalışmalarını hazırladılar.
352 sayfa

352 syf.
10/10 puan verdi
"Türk Devlet Geleneği"
"Türk Devlet Geleneği" dosya konusu,352 sayfa olarak okuyucusuyla buluşmuştur. Dergi mahiyetinin yanında çok sağlam bilgi aktarımıyla her kütüphanede bulunması gereken, deyim yerindeyse ansiklopedi tarzında bir kaynak eser. Derginin 300. sayfasına kadar dosya konusu ile ilgili makale ve kıymetli bilgi aktarımı sağlayan yazılara yer verilmiştir. Bu yazıları alanında uzman bir çok Tarihçi ve Eğitimci kaleme almıştır. Geri kalan sayfaları ise "Kitabiyat" başlığı altında 9 kıymetli eser incelemesine ayırmışlardır. Eserlerin konusu genel itibari ile; Türk Devlet geleneğinde yönetim, ekonomi, savaşçı ruh, töre ve sosyal hayat ile ilgili bilgi aktaran kıymetli tarih kitaplarıdır. Okuyanı bol olsun diyorum. Maziyi tam mânasıyla anlamadan kutlu âtiyi inşa edemeyiz, Çelebi hem mâziye hem de geleceğimize pür pak bir ışık tutuyor, başarıları daim olsun. #kitapsuuruinsanlıksuurudur #KitapŞuuru #ÇelebiDergi
Çelebi Dergisi - Sayı 5 (Ağustos 2021)
Çelebi Dergisi - Sayı 5 (Ağustos 2021)Çelebi Dergisi · Çelebi Yayınları · 202110 okunma
345 syf.
10/10 puan verdi
Çelebi Dergisi / Sayı 5. Ağustos 2021. Kitap şuuru ailesinin yayın organlarından olan; tarih, kültür ve düşünce dergisi Çelebi'nin 5. sayısının, dosya konusu:Türk devlet geleneğidir. Tarihte 120'nin üzerinde devlet kurmuş olan Türk milleti, devletini hep aziz bilmiş, onun uğrunda yardan ve serden geçmiştir. Devletine bu kadar çok sahip çıkan Türk milleti, tarih boyunca dünyanın pek çok coğrafyasında devletler kurma imkânına kavuşmuştur. Kurduğu devletler de yalnızca kendine değil, egemenliği altındaki başka milletlere de adaletle davranmış olması Türk milletinin önemli özelliklerinden birisidir. Çelebi dergisi, Türk devlet geleneğini 25 makale ile 300 (+ 40 sayfa kitabiyat bölümü) sayfada incelerken geleneğin temellerini akademisyen hocalar ve uzmanlar üzerinden inceleme gayretinde olmuştur. Derginin son bölümüne yerleştirilen, kitabiyat bölümüyle dosya konusuna uygun 9 adet kitap, okuyucular tarafından tahlil edilmiştir. Okuyucusunun bol olması dileğiyle, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.

Çelebi Dergisi
Çelebi DergisiYazar · 9 kitap
İMTİYAZ SAHİBİ: Ali GEZGİNCİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ: Ahmet ŞAHİN SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ: Oğuzhan SAYGILI Merkezi Gaziantep olan Çelebi Dergisi, yılda üç defa olmak üzere Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yayımlanır. İnternet Sayfası: celebidergisi.com Facebook: facebook.com/celebidergisi Instagram: instagram.com/celebidergisi Twitter: twitter.com/CelebiDergisii
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.