Hidayet Öyküleri

Cennete Otostop

Adem Özköse
İngiliz Müslüman Yvonne Ridley
İslam'ın kadına bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bildiğiniz gibi Batılılar İslam'ın kadınları ezen bir din olduğunu savunuyorlar. - İslam'ın beni en çok etkileyen yönlerinden biri de kadınla­ra verdiği değer. Bizim Peygamberimiz, "cennetin annelerin ayakları altında olduğunu" söylüyor. Erkeklere de, "Sizlerin en hayırlılarınız, kadınlarına en iyi davrananlarınızdır. " diyor. İs­lam, çocuk doğurdukları için kadınları yüceltiyor. Ailedeki en önemli kişinin de anne olduğunu söylüyor.
Sayfa 119·Kitabı okudu
Yeni Müslüman Olmuş Nijeryalı Abdulhakim
Kur'an'ı o kadar çok sevmiştim ki, bir an bile olsun elimden bırakmak istemiyor­dum. Kur'an'ı okudukça değiştim ve kal­bimin, zihnimin, hayatımın Kur' an ile ay­dınlandığını fark ettim. Kendimi yeni doğ­muş bir çocuk gibi hissediyordum. Hatta hiç konuşmak istemiyor ve vaktimi sadece Kur' an okuyarak geçirmek istiyordum.
Sayfa 13·Kitabı okudu
Sonradan Müslüman olan Ermeni Genç Cabir
Müslümanlann halini genel olarak nasıl görüyorsu­nuz? - Müslüman bir ailede doğanlar İslam'ı iyi biliyorlar; ama ya­şamıyorlar. Sonradan İslam'a girenler ise İslam'ı pek fazla bil­miyorlar; fakat İslam'ı yaşamak için büyük çaba sarf ediyorlar. Müslümanlar olarak ilim ve takvayı bir araya getirebilirsek sanırım halimiz şu anki durumumuzdan çok daha iyi olacak.
Sayfa 139·Kitabı okudu
Din Güzel Ahlaktır
İnsanların namaz kılmadıkları, örtünmedikleri, yalan konuştukları ve sözlerinde durmadıkları halde Müslüman olduklarını söylemeleri beni çok şaşırtıyor. Sonradan İslam'ı seçen İtalyan Elisa
Sayfa 34
Brezilyalı Müslüman Abdullah Zahid
İslam'ın en çok neyini seviyorsunuz? - Sen Türksün, ben Brezilyalıyım. Fakat İslam bizi kardeş kı­lıyor ve aramızda büyük bir dayanışma ruhu oluşturuyor. İşte bu duyguyu -Müslümanlarla kardeş olmayı- çok seviyorum.
Sayfa 89·Kitabı okudu
SubhanAllah
Müslüman olduktan sonra başınıza neler geldi? İslam'a girdikten sonra evde namaz kılmaya başladım. Annem namaz kıldığımı görünce, bana niçin Müslümanlar gibi namaz kıldığımı sordu. Anneme Müslüman olduğumu söyledim ve annem bunu babama haber verdi. Babam son derece sinirli bir şekilde yanıma gelerek, bana annemden duyduklarının doğru olup olmadığını sordu. Babama da Hıristiyanlığı terk ettiğimi ve İslam'a girdiğimi söyledim. Babam öyle sinirlendi ki, duvardaki tüfeği alarak bana doğrulttu ve beni öldürmek istedi. Hatta tüfeği bana doğrulttuğu sırada tüfek ateş aldı; fakat annem son anda babamın elindeki tüfeği iterek, tüfekten çıkan kurşunun bana isabet etmesini engelledi. Bu olaydan sonra evden kaçtım. Babam tanınan bir papaz olduğu için, İslam'a girmem onu çok üzüyordu ve bana karşı çok kızgındı. Yedi yıl boyunca anne ve babama Müslüman olmaları için mektuplar yazdım. Ayrıca geceleri namaz kılıp anne ve babamın İslam'a girmeleri için Allah'a dua ettim. Bu yedi senenin sonunda bir zamanlar papaz olan babam, annem ve akrabalarımın tamamına yakını Müslüman oldu. Babam şu an imamlık yapıyor ve benimle birlikte kursta hafızlık yapan öğrencilerle ilgileniyor.
Sayfa 180·Kitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.