Cerrah

Kolektif
Ocak 2024
Parana Yayınları

2026 63. kitabı
Eren Turgal’ın Cerrah kitabı, farklı yazarlardan derlenmiş korku ve polisiye hikâyelerini bir araya getiriyor. Kitabın içinde gerilim hissi yaratmaya çalışan pek çok farklı olay olsa da, benim için hikâyeler tam anlamıyla derinleşemedi. Karakterlerle bağ kurmak zorlaştığı için okurken o duygunun içine giremedim. Daha çok genç yaş grubuna hitap edebilecek bir anlatımı olduğunu düşündüm. Olay örgülerinin kısa ve yüzeysel kalması, hikâyelerin akılda güçlü bir etki bırakmasını engelliyor. Korku ve polisiye türünde daha yoğun atmosfer ve güçlü kurgu sevenler için biraz eksik kalabilir. Yine de farklı kalemlerden kısa hikâyeler okumayı sevenler için çerezlik bir kitap olabilir. Ama benim için, başladığında merak uyandırsa da ilerledikçe o heyecanı sürdüremeyen bir okuma oldu.
CerrahKolektif · Parana Yayınları · 20247 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin RüyasıKelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - ŞiirlerGüzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlikSivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.