Eren Turgal’ın Cerrah kitabı, farklı yazarlardan derlenmiş korku ve polisiye hikâyelerini bir araya getiriyor. Kitabın içinde gerilim hissi yaratmaya çalışan pek çok farklı olay olsa da, benim için hikâyeler tam anlamıyla derinleşemedi. Karakterlerle bağ kurmak zorlaştığı için okurken o duygunun içine giremedim.
Daha çok genç yaş grubuna hitap edebilecek bir anlatımı olduğunu düşündüm. Olay örgülerinin kısa ve yüzeysel kalması, hikâyelerin akılda güçlü bir etki bırakmasını engelliyor. Korku ve polisiye türünde daha yoğun atmosfer ve güçlü kurgu sevenler için biraz eksik kalabilir.
Yine de farklı kalemlerden kısa hikâyeler okumayı sevenler için çerezlik bir kitap olabilir. Ama benim için, başladığında merak uyandırsa da ilerledikçe o heyecanı sürdüremeyen bir okuma oldu.