Herkese Merhaba,
Yeni bir seriye merhaba diyoruz. Konusu uzaylı olan ikinci okuduğum bir kitap oldu. Neyseki burda mantıklı bir şeyler vardı. Diğer kitapta sıfır mantık vardı.... sevdim
Ne beklemem gerektiğini bilmeden başladım ama çok sevdim. Mantıksız gelmedi. Yazar evreni gerçekten basit ama kesinlikle altı dolu bir şekilde yazmış, olayları okurken altındaki sebeplere veya mantığı oturtsunuz bu yüzden ekstra sevdim.
Kızın kaçırılması kaçırıldıktan sonra bunu sorgulaması ve uyum sağlaması gerçekten çok güzeldi hemen oldu bitti demedi. ya kurgu gereği gene çok fazla uzatmadı ama bence tam kıvamındaydı. Sadece sondaki bir olayda biraz daha fazla sorgulamasını beklerdim ama neden sorgulamadı diye de çok fazla düşünmedim.
Teo karakteri gerçekten çok güzel işlenmiş yani o güvensizliği içten içe düşünceleri hissettikleri sevdiklerine karşı davranışı ve o koruma içgüdüsü kesinlikle çok güzeldi.
Farklı bir evren farklı varlıkların olduğu kitaplar okumak istiyorsanız kesinlikle şans verilebilir.
Bir de kapak ve sayfa baskilari gerçekten çok güzeldi yayınevi hakkını vererek yapmış. Çeviride de gözüme batan bir şey olmadı gerçekten keyif alarak okudum.
#goodreads ten 4,12 puan almış bir kitabada güvenemeyeceksem, başımı hangi taşlara vurmam gerek bilemedim doğrusu.
"Uzaylılar tarafından kaçırılan bir kadın" iyi güzel hoş, "geldiği gezengende kadınlar el üstünde tutuluyor, adamlar geyşa moda alınmış" oda çok iyi hoş, "gezegenin iyi bir fragmanını izlemesi ve iyi bir IMDb puanı vermesi için kadının bir erkekle evlenip üç ay beraber yaşaması lazım" e hadi ona da tamam ama gerisi bildiğin smut içerikli meşhur vampir serilerinden biri değil de ne. Karakterler iyiydi hoştu ama gerisi hep okuduğumuz bildiğimiz aynı hikayeyinin aynı rengiydi. Kitabın hakkını da yemeyeyim, farklı bir gezegenle ve farklı cinslerle ilgili tüm sorulara mantıklı ve tatminkar bir açıklama yapılmış olması gerçekten çok iyiydi.
Uzaylı temasından ve açık sözlü smutundan ötürü yüksek puan almış olabilir yada erkek geyşa fikri kadınların çok hoşuna gitmişte olabilir zira biz kadınlar için bu durum ne yazık ki güzel bir fantastik rüyadan ibaret.
Sonuç olarak pek beğenmedim, okumasam hiçbirşey kaybetmezdim zira benzerlerini zamanında çok çok okudum.
Ben ilk kez bir uzaylı kitabı okucam diye çok büyük bir heyecanla aldım kitabı. Ama benden mi zamandan mi kitaptan mi bilemem sevemedim bir türlü ya, bunu paylaştığımda arkadaşlarım oku sonu güzel dedi ama elim kitaba gitmiyor malesef. O yüzden hiç zorlamamaya karar verdim.
Daha ikinci sayfadan kaçırılan Jade'in kaçırıldığı yerden de kaçıp Clecanialı olarak bilinen uzaylı kurtarıcıların eline düşer. Jade'e iyi davranırlar ama yani benim ilgincime gelen, uzaylılarca dünyadan kaçırılıyosun üç beş çığlık attın, kaçmaya çalıştın ama ne çabuk oralı gibi oldun birden bire. Buralar bana çok değişik geldi o yüzden başından giremedim bir türlü kitaba. Yani oraya gelmiş ama dünyaya da gonderilemez bir yıl kalması ve kendi seçeceği bir uzayliyla da evlenmesi lazım. Karşısına seçenekler sunulan Jade, yakışıklı uzaylılar arasından en yaralı olanı seçip onunla evlenmek ister. Bu arada bulunduğu yerde kadın nüfusu az erkek nüfusu fazla ve doğurganlıkta da kız oranı az olunca, kadınlar erkekler tarafından el bebek gül bebek bakılıyor. Kadını mutlu etmek için erkekler elinden geleni yapıyor.
Yaralı bir asker olan Theo'yu da bu zamana kadar kimse eş olarak seçmemiş. Kendine ait düzenli bir evi, parası olan Theo yine seçilmeyeğini düşünerek gittiği yerde seçildiğini öğrenince bu sefer, dışardan gelen biri beni niye seçer ki bence kesin ajan moduna giriyo ve Jade'e o şekilde davranıyor. Daha birbirlerini görür görmez etkileniyolar ama bir şeyler eksik ya tam da anlatamıyorum derdimi.
Ama seriye devam etmem diyorum, okuyanlara keyifli okumalar diliyorum.
Kitaba rs yüzünden girmekte zorlandım ama ilk yüz sayfadan sonra da elimden bırakamadım. Keyif aldım ve eğlendim. Zaten büyük beklentilerle değil sadece keyif almak için okunmalı. Ve monster romance türü açısından ilk deneme gibi bişey olmuş asla doyurmuyor ama ben sevdim. Benim için keyif almam yeterli zaten gerisi önemli değil :) Yazarın kalemine alışmakta zorluk çektim bir de başta sonra onu da kabullendim. Karakterlere gelecek olursak... Kadın karakter evrene o kadar hızlı alıştı ki, çok çabuk kabullendi. Zaten kısacık kitap daha azını beklemiyorum. Theo'yu baya beğendim ben. Gözüme çok tatlı geliyor. Hem barbar hem ince ve naif bir herif kdkdkd Kitapta ruh eşi bağı da vardı zaten ilk andan beri özellikle Thao'nun sahipleniciliğnde bu hissediliyordu. Eşlik bağı da okumayı çok severim. Çiftim aralarındaki tansiyon çook iyiydiYani kısacası utanmasam kitaba 5 yıldız vereceğim ama dediğim gibi çerezlik bir kitap ve ben keyifle okudum. Serinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim ki bu kitabı gerçekten beğendim. Hatta ilk başlarda 10 puan vermeyi falan düşünüyordum çünkü okunması çok akıcıydı ve yaratılan distopik-uzaylı evren güzeldi. Karakterleri
Selammm Canımlar
O kadar güzel bir kurgu okudum ki ağzım yırtılacak gibi sırıtmama engel olamıyorum. ( Tüm kitabı okurken gülümsedim, kalbim pır pır etti, heyecanlandım diyebilirim.)
Sanırım bu
Bir uzaylıya aşık olacağımı bilemezdim
Çok tatlı bir kitap theo ya bayıldım aşık oldum nasıl hanımcı :) bizim erkekler lütfen uzaylı erkekleri örnek alın :))
İlk defa uzaylı karakterleri okudum ve açıkcası baya beğendim. Evren mantıksız değildi. Uzaylıların kendilerine ait farklı adetleri olupta başrol kızın buna adapte olmaya çalışmasını okumakta oldukça komikti. Aynı şekilde kız bir insan olduğu için uzaylıların onun ne dediğini anlamaması falanda eğlenceliydi.
Theo karakterini gerçekten baya beğendim. Hiç kimse onu beğenmediği için jade onu seçtiğinde şüphelenip kızı araştırması, aralarında ki çekim ve birbirlerine olan aşkları çok güzeldi. Sonlarada doğruda kitap aksiyonunu arttırdı.
Serinin devamı olacak olmasına oldukça sevindim ve devamınıda okumayı düşünüyorum. Diğer kitaplar theo’nun erkek kardeşlerine ait olacak.
Tavsiye ediyorum ve gerçekten ne ara bittiğini anlamadım. Sayfa sayısıda oldukça iyi ayarlanmış. Ne fazla uzatılmış ne de kestirip atılmış. Okuyacaklara keyifli okumalarr.
Uzaylılar tarafından kaçırılıp,bir Clecanialı ile evlenmek zorunda olan Jade'in hikayesi.
Bir uzaylımız eksikti düşecegimiz o da oldu, tam oldu diye soze başlıyorum. Karşımızda science fiction romance. Hem de yetişkin versiyonu. Hikaye ve gelişimi elle tutulur. Uçuk yerler yok. 80li yıllarda ki uzaylı filmleri gibi bir mantığı var.
Bir gezegen düşünün. Yaşadıkları salgın sonucu erkek nüfusu kadınlardan çok ve üreme kısıtlı. Gezegen farklı ırkların oluşuyor ve Clecanialılar insanlara çok benziyorlar. Ataerkil bir toplum görüntüsü mevcut. Erkekler kadınlar tarafından seçilmek için okula gidip, yemek yapmak, çocuk bakmak ve kadını mutlu etmek dahil birçok dersi alırlar. Sonrada seçilmeyi beklerler. Bir yıllık bir süreç boyunca da evli kalırlar. Sonrasında ladin kendine başka bir eş seçebilir.
Jade, fazlada zorlanmadan olaya adapte olur. Ve paralı asker olan Theo'yu seçer. Yara izlerinden dolayı daha önce seçilmeyen Theo bunun altında birsey arar ve Jade'in bir casus olmasından kuşkulanır. Theo Jade'in gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırken, Kade ise Eve dönmenin yollarını arar.
Karakterleri sevdim. Jade'in mantıklı yanını, Theo'nun koruyucu tavrını iyi buldum.İçsel konuşmaları da iyiydi. Olayların gidişatı mantıklı bir çerçevede ilerledi. Sonuna doğru bir de aksiyon eklendi. Daha ne olsun. Çok iyi değil ama konusu ilginç, keyifle okunabilecek bir uzaylı romantizmi.
Theo'yu SeçmekVictoria Aveline