Toplu Şiirler

Özdemir Asaf
"Özdemir Asaf'ın şairdeki 'ikinci kişi' problemini, ikinci kişi ile kendi arasındaki bağıntıları çeşitli yönlerden derinleştirdiği, yaşayışını dolduran davranışları soyutlaştırarak bir düşünce planına yükselttiği, bunu yaparken de, 1950 şiirinin ortak biçim anlayışından ayrı, özel bir dil kullandığı görülür; çelişmeli, oyunlu bir mantık düzeninde mısra sayısını çok kere en aza indirdiği de olur." Behçet Necatigil "Özdemir Asaf 1950'lerde kişiliğini bulduğu, şiirinin özelliklerini belirginleştirdiği zaman, bütün akımların dışında bir şairdir. Düşünceleri, duyguları yoğunlaştırıp kısacak şiirler yazışıyla Uzak Doğu ülkelerinin bilge şairlerine benziyordu. Bu özelliğiyle Garip akımının ilk günlerine de bağlanabilirdi, ama o akım içinde fazla bir yer tutmayan bu anlayış, Özdemir Asaf'ta düşünceye iyice ağırlık verilerek benimsenmiş, özenle işlenmiş, geliştirilmişti. Şiir düşüncelerin, duyguların yoğunlaştırılmasında aranıyordu. Uzun şiirlerde bile parçaların bu anlayışıyla ele alındığı açıktı." Memet Fuat Çiçek Senfonisi - Toplu Şiirler çağdaş Türk şiirinin en özgün isimlerinden biri olan Özdemir Asaf'ın sağlığında yayımladığı yedi şiir kitabını bir araya getiriyor: Dünya Kaçtı Gözüme, Sen Sen Sen, Bir Kapı Önünde, Yumuşaklıklar Değil, Nasılsın, Çiçekleri Yemeyin, Yalnızlık Paylaşılmaz.
488 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2013

Yalnızlık Paylaşılmaz
Özdemir Asaf
, hayata babasız başladı denilebilecek bir şekilde ilk adımını atar.Babası o daha çok küçükken rahmetli olur.Annesi, ikiz kız kardeşi Özgönül ve Özdemir artık babasızdırlar.Sadece 7 yaşındadır
Çiçek SenfonisiÖzdemir Asaf · Yapı Kredi Yayınları · 20228,3bin okunma
Çiçek Senfonisi - Ö. ASAF (Evet sen! Yalnız Değilsin!)
478 syf.
9/10 puan verdi
Bazen o kadar yoğun bir dönem geçirirsin ki, kitapla dahi dinlenemeyecek kadar yorgun olursun. Öyle bir dönemde tanıştım Çiçek Senfonisi'yle. Okumaya vakit ayıramayacaktım, bunu bile bile
Vasat Senfonisi...
7/10 puan verdi
'ın geçen hafta okuduğum
Dokuza Kadar On
Dokuza Kadar On
kitabından sonra
Çiçek Senfonisi
kitabını üst üste okudum. Asaf önemli bir şairimiz olsa da şiir tarzı bana pek uymadı. Biraz kan uyuşmazlığı oldu şairle aramızda :D Kitap 488 sayfa her sayfada 1 şiir olsa 488 şiir arasından hoşuma giden şiir sayısı 10'u geçmedi. Çünkü aşk ve toplumsal konulara pek değinmemiş. Aşka ucundan biraz değinmiş ama aşkın o ruhu geçmedi bana. Türkiye gibi tansiyonun yüksek olduğu bir ülkede yaşayıp da bir şairin toplumsal konulara girmeden şiir yazması beni biraz şaşırttı. Daha çok günlük konular üzerine şiirler yazmış. Açıkçası şiirleri hem konu çeşitlenmesi olarak hem de kalite olarak vasat geldi bana. Özdemir Asaf şiirlerinde; kelime oyunları, karşıtlık, benzerlik ve çağrışımları yoğun şekilde kullanarak şiirin matematiğiyle oynayan bir şair. Lakin bir noktadan sonra her şiirde sürekli bu kelime oyunları biraz sıkıcı geldi.
Şükrü Erbaş
Şükrü Erbaş
ve
Nazım Hikmet Ran
Nazım Hikmet Ran
'ın imgeleme yeteneği, toplumsal meseleleri ele alış şeklini göremedim. Şu zamana kadar okuduğum kitapları ön araştırma yaparak seçtiğim için düşük puan verdiğim kitaplar pek olmamıştı lakin Turgut Uyar gibi Özdemir Asaf'a da düşük puan vermek zorundayım. Kitaba 6.9/10 Puan veriyorum.
Hayat Meseleleri...
9/10 puan verdi
Bu kitap bitmez... Başlarsın,sonra hep devam edersin... Akarsunun içinde ki alüvyonlar gibi bir yandan bir yana göç edersin Yeri gelir morelin bozulur,içine çekilirsin, yeri gelir mutluluk çiçekleriyle dans edersin... Emeğine sağlık üstat...
Çiçek SenfonisiÖzdemir Asaf · Yapı Kredi Yayınları · 20228,3bin okunma
Herkes seni yazamaz, dolduramaz içini
10/10 puan verdi
Yedi şiir kitabının tek bir kitapta toplanmasıyla oluşmuş Çiçek Senfonisi. Kafamızın içinde dönüp duran, bazen korkunç baş ağrılarına sebep olan uçsuz bucaksız düşünceleri kısacık şiirlerine sığdırabilmiş
Özdemir Asaf
. Bunca şeyi bu kadar kısa sözlerle anlatabilmenin bir sonraki seviyesi susarak anlatmaktır herhalde. Sessiz, bıkkın, ama içinde fırtınalar kopan bir insanmışcasına canlıydı sanki.
Puan vermedi
Yedi şiir kitabının bir araya getirildiği bir eser Çiçek Senfonisi. Şiir sever herkesin kitaplığında bulunması gereken kıymetli bir kitap.Bir duyguyu satırlar dolusu anlatmak yerine iki cümleyle bazende tek cümleyle anlatabilen, derinden hissettiren ve aynı satırı tekrar tekrar okutan usta bir yetenek Özdemir Asaf..Kalemine sağlık üstad.. ❇
Puan vermedi
Yorgunluk, yılmışlık, insanlardan kaçış, aşk, sevda ve özlemeyi öğretir, bu şiirler, bu sözler... Özdemir Asaf’ın en sevdiğim eserlerinden birisidir, kimi zaman bir satırlık ufak sözü bile, anlatılamayan binlerce hissi barındırıyor.. Mesela Ben de mi Sezar’da : “O merdivenleri bir çıkışım vardı, sanki aranızdan kaçıyordum” Gerçekten muazzam şiirler ve sözler barındıran bu kitapta kendini suçlamalar var, toplumun bazı sorunları var.. Aşk ve özlem içeren bir kitap. Akıcı bir kitap bir de. Şiirin verdiği özgürlüğü bize fazlasıyla göstermiş Özdemir Asaf.. Kitaptaki en sevdiğim şiir ise Çiçek senfonisi oldu: içindeki metaforlar ve mana derinlikleri beni çok etkiledi.
Az'ın Çoğu
487 syf.
10/10 puan verdi
Şiir sevmeyen insanların bile tanıdığı şair, Özdemir Asaf. Gerçek adıyla Halit Özdemir Arun. Şiirleri indirgeyebileceğim minimum bir cümle olsa, bu olurdu: "Sen, ben fakat biz
Bereketsiz Senfoni
487 syf.
Puan vermedi
Şair olmak ne demek sorusuna verilecek ilk yanıt haliyle şiir yazan kimse olacaktır. Peki, şiir nedir sorusuna ne gibi bir yanıt vermeli? İlkokul öğrencisi uyanıklığıyla şairin yaptığı iş, yazdığı
10/10 puan verdi
Özellikle belirtmek isterim ki, sosyal medyada okuduğumuz bir çok şiir sözünün Özdemir Asaf 'a ait olduğu söylenen dizelerin; değişime uğramadan önce ki halini okuduğum için mutlu oldum... Her konuda şairin düşündürücü dizeleri arasında kaybolmak isteyenlere tavsiye ederim... Okurken mutlaka yüreğinize dokunacak bir şiir ile titreyeceksiniz ve duygularınız sizi anılarınız ile buluşturacak... Üstadın en çok hoşuma giden şiirleri ise konuştuğu gibi kaleme aldığı dizeleriydi...

Özdemir AsafYazar · 22 kitap
Özdemir Asaf (11 Haziran 1923, Ankara - 28 Ocak 1981, İstanbul), Cumhuriyet dönemi Türk şairlerdendir. 11 Haziran 1923 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. Babası Mehmet Asaf Şura-yı Devlet'in kurucularındandır. Babasının öldüğü yıl, 1930, Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmına girdi. 1941 yılında 11. sınıfta, bir ek sınavla Kabataş Erkek Lisesi'ne geçip 1942 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi'ne, İktisat Fakültesi'ne (3. sınıfa kadar) ve bir yıl Gazetecilik Fakültesi'ne devam etti. Bu arada Tanin ve Zaman gazetelerinde çalıştı ve çeviriler yaptı. İlk yazısı Servet-i Fünûn (Uyanış) dergisinde çıktı. 1951 yılında Sanat Basımevi'ni kurdu ve kitaplarını Yuvarlak Masa Yayınları adı altında yayımladı. 1962'de Mehmet Ali Aybar öncülüğünde kurulan Temel Hakları Yaşatma Derneği'nin kurucularından oldu. 28 Ocak 1981'de hayata veda eden Özdemir Asaf'ın ilk eşi Sabahat Selma Tezakın'dan Seda isimli bir kızı; ikinci eşi Yıldız Moran'dan ise Gün, Olgun ve Etkin adında üç oğlu vardır. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Özdemir_Asaf
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.