Çilekeş Müslümanlar

Durali Yılmaz
Kıyamete kadar gelecek tüm insanlığa örnek olarak seçilen ve Allah’ın kendilerinden razı olduğunu belirttiği bu nesle iyi bakalım...rnResul’ün dizi dibinde büyüyen, her coğrafyadan seçilmiş, ümmet şuuruyla yetişmiş, ırklarüstü bu topluma..rnİşte Asrı-ı Saadet adıyla insanlık tarihe altın sayfalarla yazılmış bir dönemin mimarları..
295 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Çilekeş Müslümanlar
290 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitap Efendimiz(sav) zamanındaki sahabilerin çektiği sıkıntıları kronolojik bir şekilde vermektedir. Her bir sahabenin islamdan önceki hayatlarından başlayarak hayatları anlatılmıştır. Yazar, sahabilerin İslamiyeti kabullerini, bu uğurda çektikleri sıkıntıları, verdikleri mücadeleleri ve şehadetlerini sahabelerin kendi dillinden okuyucuya aktarmaktadır. Sahabilerin gerek imanları gerek Efendimiz(sav) e olan bağlılıkları gerçekten çok güzel bir şekilde okuyucuya aktarılmıştır.
Çilekeş Müslümanlar
Çilekeş MüslümanlarDurali Yılmaz · Beka · 2018176 okunma
290 syf.
8/10 puan verdi
Eserde ilk ümmet sınıfı, Peygamberimizin de ehli beytten saydığı kıymetli isimler yer almaktadır. Kitap boyunca rastlayacağınız birçok islam şehidi olacak ama benim için başından sonuna gözde olan
Çilekeş Müslümanlar
Çilekeş MüslümanlarDurali Yılmaz · Beka · 2018176 okunma
290 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Sahabe hayatlarının sadece ama sürükleyici bir şekilde anlatıldığı, hayatımıza uygulamamız gerekenlerin anlatıldığı güzel bir eser. Hayatımızı sorgulayıp düzenlememiz gerektiğini anlıyorsunuz.
Çilekeş Müslümanlar
Çilekeş MüslümanlarDurali Yılmaz · Beka · 2018176 okunma
290 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Bu kitapta anlatılanlar, ön yargısız ve dikkatle okunursa, İslam dünyasını yüzyıllardır rahatsız eden ve adına alevi-sünni çekişmesi denen olayın da temelinde yatanlar anlaşılacaktır. Anlatılan her olayda insani yönü esas alınan ve asla ön yargısız ve alışılagelmiş bir tutum içerisinde bulunulmamış. Elbetteki karar, buradaki kitap dostlarınındır. Okuduğunda anlaşılacaktır ki İslam Toplumuna fitne ve fesadın binlerce yıl önce sokulmuştur.
Çilekeş Müslümanlar
Çilekeş MüslümanlarDurali Yılmaz · Beka · 2018176 okunma
295 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
İslamın temel taşları olan bu peygamber güllerinin hayatı ve amelleri ne kadar anlatılırsa anlatılsın yine de karşılamaz onların değerini.Çünkü onlar ki Resulün duasına mazhar olmuş onunla yaşayıp onda huzuru bulmuşlardır.Bedenen yaşanan köleliğin ruhen yaşanan kölelikten daha hafif olduğunu ruhları özgür kalınca bedenine yapılan işkencelere dayanmalarından anlayabiliyoruz. ''Ashabım Yıldızlar gibidir hangisine tutunursanız kurtuluşa erersiniz.(Hadis-i Şerif) Rabbim bizi hakkıyla tutunanlardan eylesin
Çilekeş Müslümanlar
Çilekeş MüslümanlarDurali Yılmaz · Beka Yayınları · 2010176 okunma

Yazar Hakkında

Durali Yılmaz
Durali YılmazYazar · 20 kitap
1948 yılında Acıpayamda Köke Köyünde doğdu. İlköğrenimini burada yaptıktan sonra orta ve lise öğrenimini Burdurda, yükseköğrenimi İstanbulda tamamladı. Yeni Türk Edebiyatı sahasında doktora yaptı. Aynı sahada doçent, 1993te profesör oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde doçent olarak göreve başlayan Yılmaz, burada Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaptı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde de Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Harp Akademilerinde basın ve halkla ilişkiler dersleri verdi. Halkla İlişkiler, Gazetecilik ve Radyo-TV Anabilim Dallarında yüksek lisans ve doktora tezleri yönetti. 1995 yılında Muğla Üniversitesine gelerek buradaki Fen-Edebiyat Fakültesinin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün kuruluşunu tamamladı. Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevinden sonra 1999 yılında emekliye ayrıldı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.rnrn1965 yılında henüz ortaokul öğrencisiyken Burdurun Sesi aldı mahalli gazetede ilk kez yayınladığı çalışmalarını daha sonra Diriliş, Hisar, Hareket, Büyük Doğu gibi dergilerde sürdürdü. Gazetelerde sanat sayfaları düzenledi ve köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Millî Kültür Vakfı, KASD, DEN-BİR ödüllerini alan Yılmazın eserleri hakkında yerli ve yabancı basında çok sayıda değerlendirme yazıları yayınlanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.