Cins Dergi - Sayı 28 (Ocak 2018)

Cins Dergisi

Cins Dergi - Sayı 28 (Ocak 2018) Sözleri ve Alıntıları

Cins Dergi - Sayı 28 (Ocak 2018) sözleri ve alıntılarını, Cins Dergi - Sayı 28 (Ocak 2018) kitap alıntılarını, Cins Dergi - Sayı 28 (Ocak 2018) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tolstoy her şeyden evvel bir yazar olduğunun bilinciyle oturdu eserinin başına, Dostoyevski'nin ise hemen söylemesi gerekenler vardı ve eserinin estetiğini gözetecek halde değildi. Zaten hayatı eserlerini andıran sahnelerle doludur.
İnsanın tartısı bozuktur. Tartıyı düzgün kılacak şey insanın içindeki ahlak yasasıdır..
Sayfa 15 - Güray SüngüKitabı okudu
Reklam
Çin ataları der ki, iki adam güçlüyse hakim aradan çekilir. Biri güçlüyse hakim güçlüden yana durur. İkisi de güçlü değilse adalet sağlanır. İnsanın tartısı bozuktur. Tartıyı düzgün kılacak şey insanın içindeki ahlak yasasıdır.
Sayfa 15 - Güray Süngü - "Ahlak".Kitabı okudu
Evimize, kalbimize, şarkımıza dönmeliyiz... Kesinlikle.
Meseleyi bütünüyle idrak edip aynı zamanda eli kalem tutan birine "ne yazdı" sorusu sorulmaz. Çünkü başka bir ihtimal yoktur.
Reklam
Yılın Ne Yapsa Yaranamayanı: Elif Şafak Türk asıllı İngiliz roman çorlamacısı. Tanıyorsunuz zaten. Çıkaramayanlar için söyleyelim: Elif Shafak. Aslı böyle. Mevlana ve Şems konulu çok satan romanlarıyla uluslararası ödül lobilerinin belirlediği bütün kriterlere sahip olduğunu göstermek için yıllardır didinip duruyor. Üstelik öyle, İrlanda'da Katolik, Meksika'da Zapata, Avrupa'da Müslüman gibi de değil. Hâkim iktidar neredeyse ondan yana. Nobel için en son, 'ben aslında biseksüelim ama Türkiye'de baskı görüyorum' gibi bir gerizekalılıkla arzı endam etti medyada. Peki, bu kadar kararlı bu kadına niçin ne yapsa yaranamayan diyoruz? Çünkü Nobel'i yine de vermeyecekler. Yazık lan!
Sayfa 48
Yasa, kağıda kalemle yazılır ama öyle olduğu halde, insanın elinden çıktığından, zamana ve mekana göre düşünülür ve tasarlanır. Bir zaman, insanların, binlercesi etrafta seyrederken aslanlar tarafından parçalanması adalet koyan iktidar sahibinin haşmetine delilken, bir zaman vahşetin en bariz hali olarak kınanır. O halde insanın yazamadığı ve yazamayacağı bir yasaya ihtiyaç vardır. O yasa ise ne garip ki yine insandadır. Peki insandadır da bu yasa insanın neresindedir, tümünde yani varlığında mıdır? İçinde midir, dışında mıdır? Parça mıdır, detay mıdır: bütün halinde bir anlam mıdır? Ve elbette bu yasa insana nasıl yazılmıştır? Söz uçar yazı kalır. Kalp burkulur acı kalır. Yasa yaratıcısı tarafından kalbe konulur. Adına ahlak denir...
Sayfa 15 - Güray Süngü - "Ahlak".Kitabı okudu
Reklam
"Öyle anlaşılıyor ki zulme uğrayan insanlar bunlar! İdarecilerini sevmeyen, hükümdarlarından bezen insanlar. Onlara zarar vermeyeceğiz. İstila için gelmediğimizi söyleyeceğiz. Başkalarına benzemeyeceğiz. Allah'ın adını yücelteceğiz buralarda. Kök salacağız. Köleleştirmeyecek, özgürleştireceğiz. Adalet ve merhametle yürüyeceğiz."
Sayfa 20
Mağdur Edebiyatı (!)
Yılın Mağduru: Selahattin Demirtaş Mağdur tabi. Mapus yatıyor herif sonuçta. Mapusta da kitap yazıyor üstelik. Yani düşünce suçlusu yersen... Hürriyet de yılın en iyi kitaplarından biri seçti üstelik kitabını. Böyle rezil bir körler sağırlar durumu olsa da biz bu özgürlük savaşçısı herifi yılın mağduru seçtik. Hiç öyle 6-7 Ekim Olayları'nda 50'nin üzerinde insanın katili değilmiş gibi. Fırat Sımpil'in, Yasin Börü'nun katili değilmiş gibi üstelik. Yersen.
Sayfa 48
50 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.