Cinsel Terapi

Nisan 2012
Prestij Yayınları

2021 79. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2021 02:01
"Terapi" adıyla yayımlanan birçok gereksiz kitaptan farklı olarak, bir uzman bir psikoterapist olarak Yalom'un kaleminden çıkan kitap, hem terapistlere hem de danışanlara yardımcı oluyor.
Psikoloji
2025 1021. kitabı
CİNSEL TERAPİ (Psikoloji)
Ders kitabı
2024 8. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2024 16:38
Aslında iş hayatına yeni başlayan terapistler için bir ders kitabı niteliğinde yazılmış. Çeşitli cinsel sorunlar, hastalıklar, sapkınlıklar ve ilaç kullanımı ile başlayan cinsel isteksizlikler vs bir çok konuya değinmiş. Yazarın danışanlarından aldığı örnekleri de anlattığı bir kitap olmuş. Psikolojiye ilgisi olanlar için önerilebilir.
2025 60. kitabı
Psikiyatri Profesörü Irvan D. Yalom 'un Genel Editörlüğü şemsiyesi altında kendi dalında uzman bir çok psikiyatristin bir araya gelerek oluşturmuş olduğu #CinselTerapi eserini #okudumbitti. Eser dokuz bölümden oluşuyor. 1 - Cinsellik Hakkında Konuşmak ve Düşünmek / Teri Quatman 2 - Cinsel Yanıtın Fizyolojisi Konusunda Terapistin Rehberi / Randolph S. Charlton ve Teri Quatman 3 - Cinsel Bozuklukların Değerlendirilmesi /Randolph S. Charlton 4 - Cinsel İşlevin Tıbbi değerlendirmesi A ) Cinsel Bozuklukların Jinekolojik Değerlendirilmesi / Claire Appelmans B ) Cinsel Bozuklukların Ürolojik Değerlendirilmesi / Harcharan Gill C ) Sertleşme Sorununun Uyku Kliniğinde Değerlendirilmesi / Alex Clark ve Vincent Zarcone 5 - Tutku ve İçtenlik / Cynthia McReynolds ve David Schnarch 6 - Cinsel Bozukluklarda Çiftlerin Tedavisi / Sandra Borrelli-Kerner ve Bonnie Bernell 7 - Arzu Bozuklukları / Marty Klein 8 - Uyarılma ve Orgazm Bozukluklarının Tedavisi / Randolph S. Charlton ve Faith W.Brigel 9 - Parafililerin Tedavisi / Randolph S. Charlton ve Faith W.Brigel #KitapAşktır #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #okuyorum #roman #Kitap #Edebiyat #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapkokusu #kitapsever #kitapalıntıları #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #books #bookphotography #booknerd #Cinsellik #Tedavi
2023 35. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2023 01:02
Cinsel terapi eğitimindeki bilgilerimi hatırlamak için okuduğum bir eser. Editörü Yalom. Cinsel işlev bozuklukları ve tedavisi detaylı olarak ele alınmış. Alandan meslektaşlarıma katkı sağlayacaktır. İyi okumalar.
Psikoloji
2026 39. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 22:56
Çoğu kişinin isminden dolayı önyargıyla yaklaştığı Cinsel Terapi, aslında yalnızca cinsellik üzerine bir anlatı değil. Irvin D. Yalom ve Randolph S. Charlton bu kitapta, kadın-erkek ilişkilerinde yaşanan derin çatışmaları, iletişim problemlerini ve çoğu zaman kökeni çocukluğa dayanan travmaları ele alıyor. Okurken fark ediyorsun ki mesele yalnızca ilişkiler değil; insanın kendini tanıma, geçmişiyle yüzleşme ve duygusal yüklerini anlama süreci. Yazarların hastalarından aktardığı örnekler, kitabı teorik olmaktan çıkarıp oldukça gerçek ve etkileyici bir noktaya taşıyor. Evet, bazılarına ters gelebilir. Ama her kitap herkes için değildir. Benim için ise bu eser, üzerine düşünülmesi gereken, yer yer rahatsız eden ama tam da bu yüzden değerli bir okuma deneyimi. Kısacası, önyargıları bir kenara bırakıp yaklaşabilen herkes için öğretici ve farkındalık kazandıran bir kitap. Ve ben sevdiğim bir yazarın kaleminden çıkan hiçbir eseri kaçırmam
Cinsel TerapiIrvin D. Yalom · Pozitif Yayınları · 2021218 okunma
2022 14. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2022 11:00
Yalom kitabı. Tabiki muhteşem. Sadece psikoterapistler için bir yol gösterici rehber kitabı niteliğinde. Ben öğretmenlik bakış açısıyla, psikolojiye ilgim olduğu kadarıyla okuyup anlamlandırabildim.buna rağmen çok beğendim.
Cinsel TerapiIrvin D. Yalom · Pozitif Yayınları · 2021218 okunma

Irvin D. YalomYazar · 37 kitap
Yahudi asıllı Amerikalı psikanalist, psikiyatrist, psikoterapist ve yazar. Profesör unvanına sahip olan Yalom, Standford Üniversitesi'nden emekliye ayrılmış olup, alanında oldukça zengin bir yapıya sahip, bilimsel kitapların ve romanların sahibidir. Yalom, varoluşçu psikoterapinin en önemli yaşayan temsilcilerinden biridir. Aynı zamanda Uluslararası Sigmund Freud – Psikoterapi 2009 ödülünün de sahibidir. Washington, DC'de dünyaya gelen Yalom'un Yahudi kökenli ailesi, I. Dünya Savaşı'nın bitmesinden kısa bir süre sonra Polonya sınırlarına yakın bir Rus kasabası olan Celtz'ten ABD'ye göç etmiştir. ABD'nin en etkili psikanalistlerinden biri olarak kabul edilen Yalom'un, kendine akıl hocası olarak kabul ettiği kişi Jerome D. Frank'dı. Yalom, psikanalistler içinde sürekli olarak kritize edilen psikanalizin geliştirilmesinde öncülük yapmış ve aynı zamanda psikanalizdeki uzun ama etkileyici yeni rehabilitasyon yöntemleriyle insanın psikolojik rahatsızlıklarını yeniden ve daha iyi anlamayı sağlarken, uyguladığı yöntemlere has içeriklerle dolu yazdığı romanlar onun edebiyat dünyasında da yer edinmesine yardımcı olmuştur. Irvin David Yalom, toplum bilimci ve yazar Marily Yalom ile evlidir. Bu evlilikten dört çocukları olmuştur. Kaliforniya, Palo Alto'da yaşamaktadır. Yazdıklarında kullandığı genel metafor psikanalitiktir ve felsefeyle de iç içedir. Grup terapilerinde uyguladığı varoluşçu yöntem, klasik bir yöntem olsa da Yalom, bunun günümüz psikanalizinde deforme olmasını engelleyen çok daha sonuç alıcı bulgularla devam ettirmiştir.