Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?

Saniye Bencik Kangal

Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor? Sözleri ve Alıntıları

Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor? sözleri ve alıntılarını, Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor? kitap alıntılarını, Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Gözleriyle öğrenen çocuğunuza davranışlarınızla model olun.”
Sayfa 83 - Elma Yayınevi, “Televizyonu çöpe mi atalım?”
“Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden birisi obeziteyse, çocukların gelişimini en çok tehdit eden problem dijital obezitedir.”
Sayfa 98 - Elma Yayınevi, “Çizgi filmler”
Reklam
“..çocuğunuzun büyüdüğünde nasıl bir yetişkin olmasını istiyorsanız öyle davranın. Çünkü attığınız temel çok derinlerde ve kolay kolay değişmiyor.”
Sayfa 21 - Elma Yayınevi, “İnsan doğulmaz insan olunur”
"Çocuklar çizgi filmlerden, şarkılardan, videolardan değil, anne babalarının gözlerinin içinden, sesinin tınısından, dokunuşunun yumuşaklığından öğrenirler."
Sayfa 222 - Elma Yayınevi, “4. Bölüm: Kitap okumayı sevmeyen çocuk yoktur, doğru seçilmemiş kitap vardır.”
“Bir düşünün, ona her sarıldığımızda salgıladığı oksitosini görebilseydik heralde daha çok sarılırdık ya da daha fazla bilgisayar / tablet oyunu oynadığında beyninin çalışan ve çalışmayı bırakan kısımlarını görebilseydik koyduğumuz kuralların arkasında daha sağlam durabilirdik.”
Sayfa 11 - Elma Yayınevi, “Önsöz”
Duygusal iklim ve duygu sosyalleştirme..
“Duygusal açıdan güçlü çocuklar geleceğe daha umutla bakabiliyor; iş ortamında daha uzlaşmacı bir tutum sergileyebiliyor, daha mutlu ilişkiler kurabiliyor, başarısızlıklarından ders çıkarıp yola kaldıkları yerden devam edebiliyor.”
Sayfa 27 - Elma Yayınevi, “Duygu Koçluğu”
Reklam
“Bebeğin entelektüel besini annesinin/babasının gözünün içinde, kollarının arasında, sesinin tonunda saklı.”
"Televizyonun en büyük tehlikesi izleyen kişileri duyarsızlaştırması ve gerçeklik algısını değiştirmesidir." -Bandura-
“Önemli olan kaç kitap okuduğumuz değil, kitapları okurken çocuğumuzla ne kadar etkileşim kurduğumuz. Çünkü biz etkileşimi yüksek bir şekilde kitapları okuduğumuzda çocuğumuzun kelime haznesi, anlamlandırma becerisi, hayal gücü, düşünme becerileri, anlama ve yorumlama becerilerinin gelişimi destekleniyor. Aslında okuduğunuz her kitap çocuğunuzun geleceğine yaptığınız bir yatırım. Onun daha sağlıklı düşünmesine, daha mantıklı kararlar vermesine, daha eleştirel bakabilmesine yapılan bir yatırım.”
Sayfa 218Kitabı okudu
Reklam
“Televizyon kocaman bir zamqn hırsızıdır. Çocuklarımızın ömrünü çalar. Düşünme becerilerini köreltir.”
Yapılan bazı araştırmalara göre kız çocuklarının öfkelerini bastırmaları kabul edilir bir davranışken, erkek çocuklarının ise üzüntülerini bastırmaları kabul edilir bir davranıştır.
“İnsan olarak doğmak insan olmak anlamına gelmez. Evet, bir beyinle doğuyoruz. Ama doğuştan sahip olduğumuz beynimiz bizim konuşabilmemiz, temel ihtiyaçlarımızı sağlayabilmemiz, insana özgü alışkanlıklar geliştirebilmemiz, düşünme becerilerimizin gelişmesi hatta temel insani becerileri kazanabilmemiz için tek başına yeterli değildir. Bir desteğe ihtiyaç vardır. Bu desteğin adı ise sosyal etkileşimdir.”
David Eagleman'ın dediği gibi, bizi biz yapan beynimizde gelişen değil, beynimizde yok edilen şeylerdir aslında.
459 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.