Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak

Müzeyyen Yıldız

Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak Gönderileri

Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak kitaplarını, Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak sözleri ve alıntılarını, Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak yazarlarını, Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
400 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Anne baba olmak ne kadar önemli değil mi? Peki kendimize soruyor muyuz nasıl bir anne - babayım diye? Tarifsiz bir duygu kesinlikle anlatılmaz; lakin yetiştirdiğimiz evladımızı hayata hazırlarken nelere dikkat ediyoruz. Neyi ne kadar biliyoruz. Her anne baba gibi evladımızda biricik ve kendine özel bir fıtratla şekilleniyor . Biz peki bu büyük sorumluluğu üstlenirken gerçekten ebeveyn olarak bilinçli miyiz? Kitapta size bunu anlatıyor aslında size ışık tutacak bilgiler sunuyor.Sohbet edasıyla sade anlaşılır bir dille yapıyor. Zaten dergide yayınlanmış yazılardan bir araya getirilmiş. Pedagoji , psikoloji alanında uzman doktorların görüşlerinden, ayetlelerden yola çıkarak: Eğitimden , teknolojiden, tasavvufdan, ergenlikten, sosyal çevreden hayatımızı kapsayan her konuya yer veriyor. Anne baba olan okuyacak diye de ön yargılı olmayın derim . Bence bilgiye açık herkes okumalı. Ben keyifle okudum.
Çocuğun Dünyasında Anne Baba Olmak
Çocuğun Dünyasında Anne Baba OlmakMüzeyyen Yıldız · Semerkand Yayınları · 20188 okunma
Çocukluğumuz
Annemin bana öğrettiği ilk kelime Allah, şahdamarımdan yakın bana benim içimde Annem bana gülü şöyle öğretti Gül, Onun, o sonsuz iyilik güneşinin teriydi. …
Sayfa 354 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Reklam
Erken Ergenlik
Çocuklar eskiye göre daha zor şartlar ve beklentiler içerisinde yetişiyor. Okul ödevleri ve sınavlar, eğitim yarışı, başarı ve kariyer isteğinin daha küçük yaşta başlaması erken ergenlikte depresyon, kaygı bozukluğu, obsesyon gibi psikolojik sorunlara yol açıyor. Modern çağın getirisi olan beslenme alışlanlıkları ve teknoloji nedeniyle çocuklarımızın yaşam tarzı da değişiyor. Koşup oynamak varken eve kapanan, tabletinde oyun oynayan yahut sosyal medyada arkadaş grubu oluşturmaya çalışan çocukların ergenlikle erkenden tanışmaları adına yaşlarının gereğince yaşamalarına özen göstermemiz gerekiyor.
Sayfa 318 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Kendi olumlu yönlerini, zaaf ve kusurlarını bilen bir insan karşısındakiyle daha sağlıklı bir iletişim kurabiliyor. Tabi ki bu zaman ve deneyim gerektiren bir süreç, kendini bilme eylemi ömür boyu sürecek, zorlu fakat ideal insan olmanın olmazsa olmaz ön koşuludur diyebiliriz.
Sayfa 281 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Durmaksızın insanın nefsi ihtiyaçlarına vurgu yapan tüketme, yok etme ve değersizleşme kültürü, bunun doğal sonucu da ne yazık ki kulluk şuurundan, yaratış gayesinden uzak, iç muhasebeye yer vermeyen, gündelik, keyif merkezli ve sığ yaşamlar.
Sayfa 277Kitabı okudu
Estetik temelli çalışmaların hemen hepsi insan bedenini meta haline getirmek ve köleleştirmek üzerine kurulu..
Sayfa 248 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Reklam
Kapitalizm tarih boyunca çocuklara bir rol biçmiştir; esir pazarlarında, savaşlarda, fabrikalarda, madenlerde… Ancak bu sömürü hareketi , yeni dünya düzeninde küçük bedenler için belki hepsinden daha ağır bir görev belirledi. Hep daha fazlasını elde etme arzusu, kitlesel bir ahlak erozyonunu beraberinde getirecek bir sahne kurdu: Çocuk podyumları! Mehmet Ali Özkan
Sayfa 247Kitabı okudu
Birçok anne baba sedece kendi doğrularıyla çocuklarının hayatlarını planlamaya çaba gösterir. Bunun altında yatan nedenlerden biri de çocukların başarısı üzerine toplum tarafından takdir edilen “ ideal aile” olmaktır aslında.
Sayfa 235 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Biz güne yaydan fırlamış ok gibi başlayıp gece herkes uyuyunca ancak paydos edebiliyoruz. Paydos dediysem, son rötuşları tamamlayarak yarı baygın attığımız oda turlarından bahsediyorum yani.
Sayfa 229Kitabı okudu
Bir güne on dokuz tane “ etkinlik” sığdırabildiğinize göre ya evde bir ahçı, bir temizlikçi, bir pedagog, bir ütücü, bir overlokçu personeliniz var ya da fotoğraflarda evin geri kalan kısmı objektife sığmıyor.
Sayfa 227Kitabı okudu
Reklam
Daha bugünden çocuklarını ellerinden almadan; çocukken çocuk olma ihtimallerini, masumiyetlerini kaybettirmeden büyüme payı bırakalım onlara. Bırakalım onlarda büyüsün ve o zaman söylesinler, “ Biz büyüdük ve kirlendi dünya “ diye
Sayfa 223 - SemerkandKitabı okudu
Biz büyüdük ve kirlendi dünya … Sanki küçükken dünyamız çok temiz, saf ve renkliymiş de büyüdükçe kirlenmiş gibi bir serzeniş bu. Evet, büyüdüğümüzde işler değişiyor; karışıyor hayta kirleniyor. Belki de dünya hep kirliydi ama biz göremedik yahut anne ve babalarımızın kanatlarından ayrılınca gerçek dünya ile baş başa kalıyoruz, afallıyoruz, tökezliyoruz. Biz tökezlerken dünya dönmeye devam ediyor.
Sayfa 223 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Yaşadığımız çağ kaos üretme; kaosu besleme, büyütme, yayma, paylaşma hatta “like” lama çağı. Sürekli olarak kaygı ve endişe oluşturan durumların içersinde korkuyu nasıl çocukların dünyasından uzak tutabiliriz?
Sayfa 219 - semerkand basım yayınKitabı okudu
Yola çıkmak, evin konforunu geride bırakmanın ilk adımıdır ve her yaştan insanı terbiye eden vasfa sahiptir.
Sayfa 177Kitabı okudu
Kökleri doğada olmayan bir çocuk, doğayla bağlantı kuramamış bir çocuk; çok yüzeysel yaşayan, sanal yaşayan bir çocuktur.
Sayfa 175Kitabı okudu
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.