Edmondo De Amicis
Çocukların kalplerini ısıtacak, onları sevgiyle büyütecek klasik bir eser... Tüm dünya dillerine çevrilen ve eğitimcilerce “Dünyanın en yararlı çocuk kitabı” olarak kabul edilen Çocuk Kalbi, yıllardır her çocuğun en iyi dostu olmaya devam ediyor… Özveri, dürüstlük, ahlaklı olmak, dayanışma, dostluk, merhamet, vatan ve aile sevgisi gibi pek çok erdemin küçük Enrico’nun dilinden anlatıldığı bu roman, aynı anda hem öğretici hem de çok eğlenceli. Çocukların erdemli, ailelerine ve topluma faydalı birer birey olmaları amacıyla, günlük tarzında kaleme alınmış Çocuk Kalbi sadece hayatı tanıma yolundaki çocukların değil, aynı zamanda öğretmen ve ebeveynlerin de mutlaka okuması gereken bir rehber.
327 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1886

Puan vermedi
Tamamiyle çocuk kitabı olarak gözüksede bu kitabı yetişkinler de okumalı bence. Enrico üçüncü sınıfa giden bir çocuktur. Kitap boyunca arkadaşlarından ve öğretmeninden bahseder. Arada anne ve babasına dair bölümlerde bulunur. Özellikle babasının mektuplarına bayıldım. Babasının ona karşı davranışı çok hoş. Kitapta Ernico kendi ailesinin yanı sıra sınıf arkadaşlarının hayatlarına tek tek değiniyor. Onlar hem okuyup hem de çalışan çocuklardı çünkü . Hepsinin değişik dertleri vardı. Bazıları çok yürek yakıcıydı tabi. Her bir hikayede insan kendinden bir parça buluyor.
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Kapra Yayıncılık · 202019,1bin okunma
292 syf.
7/10 puan verdi
Enrico... Yıllardır kitaplığımızda okunmayı bekleyen iyi kalpli çocuk. Saygıyı, umut etmeyi, koşulsuz sevgiyi ve daha nice değerleri üçüncü sınıfa gitmesine rağmen en iyi şekilde öğrenebilen, onları en güzel şekilde kullanabilen bir çocuktan bahsediyorum. Ana karakterimiz Enrico, 17 Ekim Pazartesi günü -okulun ilk günü- günlük tutmaya başlıyor. Günlüğünde ailesine, arkadaşlarına, başından geçen olaylara hatta kendisine gelen mektuplara yer veriyor. 10 temmuz pazartesi günü ise son sayfasını yazarak veda ediyor. Dünyanın en faydalı çocuk kitabı niteliği taşıyan ve yazarın kendi oğlundan ilham alarak yazdığı bu eser, okullara tavsiye edilmiş bulunmaktadır. Ben birkaç bölümünü sakıncalı bulsam da genel olarak değerler eğitimi üzerine okutulması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Saf ve çocuksu duygularla anlatılan olayları, bazen akıcı bir şekilde bazen de sıkılarak okudum diyebilirim. Yine de Enrico sayesinde hislerimin unutulmaya yüz tutmuş taraflarını fark etmiş oldum. İyi ki okumuşum.
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Yalçın Yayınları · 201619,1bin okunma
Puan vermedi
Bu kitap benim için çocukluğumun en tatlı günleridir. Köy okulunda güzel öğretmenimizin bize değişiklik olsun diye okuma saatinde bizi öğretmenler odasına götürdüğü o güzel gündür. Bu kitabı gördüğüm an o atmosfere dönüyorum sanki yeniden. Öğretmenler odasındaki o rahat kırmızı koltuğa oturmuş bu kitabı okuyan bir kız çocuğunun duygu dolu kalbidir bu kitap.
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Dorlion Yayınları · 201719,1bin okunma
Çocuk kalbi
245 syf.
Puan vermedi
Merhabaa Uzun süredir duyduğum ama okumadığım bir kitabı okumuş olmanın verdiği keyif hiç bir yerde yok. Çocuk kitabı gibi görünen ama her yaşa hitap eden Çocuk Kalbi İtalya'nın zor günlerini kaleme almış. 3. Sınıfa başlayan Enrico savaş rüzgarlarının estiği İtalya'yanın sıkıntılı günlerinde yaşadığı olayları günlüğüne yazarak yansıtmıştır. Kitap günlükten oluşuyor, olaylar heyecanlı ve duygusaldı. Her olaydan bir ders çıkarabilir niteliğindeydi. Kitap oldukça akıcı ve yalın bir dile sahipti. Ayrıca Dünyadaki eğitim otoriteleri tarafından 'Dünyanın en yararlı çocuk kitabı' seçilmiş olan bu kitabı okumanızı mutlaka tavsiye ediyorum. ~Kitaptan Alıntılar ~ ~"Kışı bayram yapın çocuklarım! Çok güzel! Fakat kışın kendilerine yoksulluk ve ölüm getirdiği binlerce çocuğu da düşününüz." ~"İşten gelen bir işçiye, sakın pis deme. Elbisesinde çalışmasının izleri var demelisin.
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Dört Nokta · 201519,1bin okunma
Həyatın özündən
286 syf.
8/10 puan verdi
Kitabdakı xatirələrin təməli 1886-cı illərdə İtaliyada yazıçı Edmondo de Amiçisin oğlu tərəfindən gündəliyə yazılır. İlin axırında Edmondo de Amiçis bu qeydləri toplayaraq və bəzi düzəlişlər edərək gündəliyə öz qeydlərini də əlavə edir. 4 il sonra isə həmin uşaq yazıları oxuyub bəzi əlavələr edib. Kitabda hər mövzuya toxunulub demək olar ki. Dostluq, xeyirxahlıq, vətənpərvərlik, vətən sevgisi, ailə dəyərləri, valideyn sevgisi, elmi dəyərlər, zəhmətin bəhrəsi. Bəzi yerlərində təsirlənə bilərsiniz, bəzilərində uşaq kimi sevinə bilərsiniz. Hadisələr çox ətraflı və gözəl şəkildə təsvir olunub. Tərcüməçi İmanyar Quliyevin də dediyi kimi; hadisə və təsvirlərə uşaq ürəyinin kövrəkliyi, uşaq dünyasının zərafəti hopub. Həyat uşaqların gözündə necə də gözəl və mənalıdır. Sevginin, birliyin, xeyirxahlığın qısacası uşaq saflığının, paklığının bütünləşdiyi bu kitabı oxumaq zövqlü idi. Bir sevmədiyim məqam o idi ki valideynlər uşağa bir az vicdan yükləyirdilər sanki. Hər şeyin əskik tərəflərini göstərib, həyatları müqayisə edirlər dərhal. Halbuki, müqayisə hər zaman effektiv bir çıxış yolu deyildir mənə görə.
Uşaq Ürəyi
Uşaq ÜrəyiEdmondo De Amicis · Qanun Nəşriyyatı · 019,1bin okunma
9/10 puan verdi
İncelediğim kitap benim için çok değerli. Bu satırları yazarken bile huzurla doluyorum. Önce kitabın içeriğinden kısaca bahsetmek istiyorum. Çocuk Kalbi kitabı 3. sınıf öğrencisinin tertemiz kalbiyle hayattan çıkardığı dersleri bize anlatıyor. Ana karakterimiz sevgili Enrico bizimle ailesi ile arkadaşlarını tanıştırıyor ve tadına doyulmaz sayfalar oluşuyor. Yazar Edmondo de Amicis gerçek hayatta oğlunun günlüğünden esinlenerek bu eseri oluşturmuş aralara da öyküler koymuş kıssadan hisseler güzeldi. Çocukluğumda okuduğum dönem bana empati duygusunu öğretmişti. Vicdani gelişimime büyük katkı sağladığını söyleyebilirim. Yıllar sonra okuduğumda ise şu durum beni rahatsız etti, bu eser 1886’da yazılıyor İtalya 1861’de Roma İmparatorluğu’ndan ayrılarak bağımsızlığını ilan ediyor. Arada 25 sene var yani çok yeni bir devlet bu sebepten çocuktan beklentileri aşırı derecede yüksek. Bence ilkokul çağındaki bir çocuktan hiçbir beklentimizde “aşırıya” kaçmamalıyız. Dönemin koşullarına göre baktığımda yazarı haklı buluyorum ancak şu an ki koşullarda okuyunca o yükün altında ezilebiliyorum. Yine de bu İtalyan klasiğinin hayatımın kitabı olduğu bir gerçek ve ben de ileride sınıfımda öğrencilerime okuyacağım rahatsız olduğum sayfaları sansürleyerek. Çünkü ben yetiştireceğim çocukların empati duygularının yüksek ve merhametli olmalarını istiyorum. Kalplerine dokunacak mutlaka bir öykü çıkacak içlerinden buna inanıyorum. Hâlâ da ara sıra kendi içimdeki çocuğu beslemek için okuyorum. Önerimdir, okuyun huzurlu hissedin.
Çocuk Kalbi
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202119,1bin okunma
294 syf.
Puan vermedi
Kitabı aslında yıllar önce okumuştum.Bi öğretmenim hediye etmişti.Dün birinin vesilesiyle kitaplığımda olduğunu farkettim ben de tekrar okumak istedim... Kitap Ernico adınada masum iyi kalpli bir çocuğun 17 Ekim pazartesi okula başlaması ile başlıyor.Ernico binevi günlük gibi tarih atarak yazmış her şeyi. Genellikle öğretmenlerinden ve arkadaşlarından bahsediyor,kimin zenginliğinden kimin fakirliğinden , kiminin dertlerinden... Yer yer anne babasından da bahsediyor . Aslında Ernico sadece okulu, dersleri değil hayatı da öğreniyor diyelim ... Keşke bu kitabı ilk okuduğum çocuk olsaydım dedim kitabı okurken.Hediye olduğu için ayrı bi Duygu ayrı bi hissle okudum.Yani bakılırsa çocuk kitabı gibi duruyor ama her yaştan insanın okuması gereken bi kitap.Okuyacaklara keyfili okumalar dillerim
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Dorlion Yayınevi · 019,1bin okunma
9/10 puan verdi
19. y.y’larda bir küçük İtalyan, ilk okul 3.sınıf öğrencisi Enrico’nun eğitim yılı boyunca okulda ve hayatında başından geçenleri anlatıp, gözlemlerini, hislerini ve duygularını yazdığı monolog tarzında günlük defteri. Ve günün birinde babasının olabildiğince müdahale etmeden düzenleyerek kitap basımı haline getirerek ortaya çıkarması. ÇOCUK KALBİ AFFEDER AMA ASLA UNUTMAZ...
Çocuk Kalbinize Dönün
248 syf.
8/10 puan verdi
Halbuki biz yetişkinler bir zamanlar çocuk kalbine sahip olduğumuzu unutalı yıllar olmuştu. Ve unuttuğumuzdan beri de dünya yaşanmaz bir hal aldı. Dünyanın kurtuluş reçetesi burda yazılı herhalde çocuk kalbinden uzaklaştığımız her saniye huzursuzluğumuz artmaya devam etti. Artık şöyle bir cümle kurmaya başlasak diyorum ''Çocuk Kalbinizle Kalın''
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Eksik Parça Yayınları · 201719,1bin okunma
9/10 puan verdi
Bu kitabı küçükken okumuştum ve cidden kalbime işlemişti.Güzel,akıcı ve anlamlı bir üslupla yazılmış.Kesinlikle okumanızı,okutmanızı (özellikle çocuğunuza ama yetişkinlerde okumalı tabii) isterim. :):)

Edmondo De Amicis
Edmondo De AmicisYazar · 10 kitap
1846'da Oneglia'da dünyaya geldi. Önceleri subay olarak orduda çalıştı. Floransa'ya giderek askeri bir gazetede fıkra ve makaleler yazmaya başladı. Bunları bir cilt halinde. Ardı ardına yazdığı kitaplarla ün kazandı. En bilinen eserlerinden biri, Türkçeye Çocuk Kalbi başlığıyla çevrilen Cuore adlı çocuk kitabıdır. İstanbul ve Türkiye gezilerini, 2 ciltlik Costantinopoli (1877) adlı eserinde anlattı; bu eser, Türkçeye 1874'de İstanbul (Reşad Ekrem Koçu çevirisi; kısaltılmış metin) ve İstanbul (Beynun Akyavaş çevirisi; tam metin) başlıklarıyla çevrilmiştir. Torino kentine yerleşti ve eğitim konularıyla ilgilenmeye başladı. Dostlar adını verdiği 2 ciltlik kitabı, ruhbilimsel gözlemler yönünden önemlidir. 1886'ya yayımladığı ve başyapıtı sayılan Cuore Çocuk Kalbi tam 25 dile çevrildi ve dünya çapında ünlenmesini sağladı. Sull'oceano (1889; Okyanus Üstünde), Il romanzo di un maestro (1890; Öğretmenin Romanı), La carrozza di tutti (1899; Herkesin Arabası), Okul ile Ev Arası adlı yapıtlarından sonra, 1905'te İtalyanca üzerine inceleme ve görüşlerini L'idioma gentile (1908; Güzel Dil) adlı yapıtında topladı. Edmondo De Amicis, 1908'de hayata gözlerini yumdu.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.