Çocuk Davranışları Anlama Rehberi

Adem Güneş
Her anne babanın canını sıkan sorunlardır; çocuğunun bir türlü tuvalet alışkanlığı kazanamaması, yemek yememesi, kardeşiyle kavga etmesi, inatçılığı, internet düşkünlüğü ve dahası... Bir kısım anne baba, bu davranışların ne anlama geldiğini bildikleri için çocuklarını incitmeden sorunları çözerken, bir kısım anne baba ise sorunların çözümünde çaresiz kalarak çocukları ile bir çatışmaya girerler. Bu çatışmalarda, hem kendilerini hem de çocuklarını yıpratırlar. İşte bu kitabı Pedagog Dr. Adem Güneş, ‘çocuk davranışları anlama rehberi’ olarak hazırladı. Çocuk davranışlarının nedenlerini ve çözüm önerilerini yalın bir dille, ebeveynlerle paylaştı. Bu eser, çocuk davranışlarını anlamak isteyen her yetişkinin elinin altında bulunması gereken pratik bir bilgi kaynağıdır.
208 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ekim 2014

Puan vermedi
Öğretmenlerin -özellikle okul öncesi-, ebeveynlerin kısaca çocukla iletişimi olan herkesin okuması gereken bir kitap. Akademik dil yok. Kısa ve öz... Çocuklarda yeme alışkanlığı Uyku düzeni Dil Gelişimi Tuvalet eğitimi Tırnak yeme Kardeş kıskançlığı Çocuk ve yalan İnatçılık Hırçınlık Teknoloji bağımlılığı gibi başlıklara sahip. Birkaç katılmadığım noktası olsa da çocukların bazı davranışlarını anlamak, yorumlamak ve uygun davranışlarda bulunmak adına güzel bir rehber.
Puan vermedi
Aslında böyle kitapları okuyup da çocuklara buna göre davranmayı çok doğru bulmuyorum. Çünkü her çocuk farklıdır. Hiçbiri aynı karaktere sahip değildir. Herhangi bir davranışı herhangi bir kalıp düşünceye oturtup da uzman görüşüne göre bunları değerlendirmek doğru gelmiyor. Ama okumakta tabi ki de yarar var. En azından fikir ediniyorsunuz. Benzer bir durumla karşılaştığınızda ‘ne yapabilirim’e alternatif cevaplar var. Çok akıcı bir dile sahip. Yani benim hiç vaktim yok şöyle kitapçıda dolaşırken yaptığımız gibi elimize alıp sadece incelerken bile bir şeyler öğrenebileceğimiz bir kitap olsa diyorsanız, bu kitap tam da öyle. Zaten benim de kitabı başlama ve bitirme tarihime bakarsanız bunu rahatlıkla anlarsınız. Anne baba olanlara, olacaklara, eğitimcilere yönelik güzel bir kitap. Çocuğa dair her şey var diyebilirim. Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Yaş grupları ve konularına göre önce konu anlatımı,sonra çözüm önerileri,en son ise okurlardan/danışanlardan gelen sorular ve cevaplarının yer aldığı,okuması hem çok kolay hem çok keyifli bir çocuk anlama kılavuzu.Her annenin merak ettiği,kaygılandığı konuların açıklamaları oldukça doyurucu.Tüm annelere tavsiye ederim.Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Çocukla ilgili aklınıza gelebilecek hemen her konuda kısa, açık ve net bilgiler; yaşanabilecek problemler ve adım adım çözüm yolları; her konu başlığının sonunda da anne-babaların yaşadığı sorunlar ve yazarın cevapları. Gerçekten dolu dolu, bir çok konuda insanı fikir sahibi yapan ama kısa kısa bölümler olduğu için de sıkmayan bir kitap. Yakın zamanda niyetim ikincisini de okumak.
10/10 puan verdi
Çocukların iyi kötü her türlü davranışının altında yatan haklı sebepleri anlayabileceğiniz ve çocuğunuza bakışınızı değiştirecek, sizi daha anlayışlı, sabırlı daha farkındalığı yüksek bir ebeveyn yapacak bir kitap. Anne babaların çocuklarla yaşayabileceği sorunlar, örneklerle kısa kısa, her konu başlığı ayrı bölümde irdelenmiş. Yaşanılan soruna odaklanmak için konu başlığını seçip sadece o konuyu diğer konulardan bağımsız olarak okuyabiliyorsunuz. Anlaşılır dil ve üslupla yazıldığından danışma kitabı olarak evinizde bulunabilecek bir kitap.
Puan vermedi
Konu : Çocuk davranışlarının nedenlerini ve çözüm önerilerini yalın bir dille, ebeveynlerle paylaştı. Konu bitiminde verilen soru-cevaplarla da anne babaya; o davranışın nasıl ortaya çıktığını, çocuğun bu davranışı niçin sergilemiş olduğunu ve anne babanın nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı Yorum : çok güzel bir kitap tavsiye ederim.
8/10 puan verdi
Uzun süredir kitaplıkta olan ancak dün akşam çocuklar uyuduktan sonra okumaya başladığım “Çocuk Neyi Neden Yapar” kitabı oldukça akıcı bir dile sahip,konu başlıklarını birazdan sizinle paylaşacağım. Kitap konunun içeriği ve çözüm yolları sonrasında okuyucudan gelen gerçek soruların cevaplarıyla ilerliyor. Konular ise şu şekilde; . . - [ ] Çocuklarda yeme alışkanlığı - [ ] Çocuklarda uyku düzeni - [ ] Çocuklarda dil gelişimi - [ ] Çocuklarda kaba ve çirkin sözler - [ ] Çocuklarda hırçınlık ve bağırtılar - [ ] Adım adım tuvalet eğitimi - [ ] Çocuklarda parmak emme - [ ] Çocuk ve sütten kesilme süreci - [ ] Çocuklarda tırnak yeme - [ ] Çocuklarda korkular - [ ] Kardeş kıskançlığı - [ ] Çocuklar ve içe kapanıklık - [ ] Çocuk ve yalan - [ ] İzinsiz eşya getirme - [ ] Hareketli çocuklar - [ ] Çocuklarda inatçılık - [ ] Hırçınlık ve vurma alışkanlığı - [ ] Çocuklarda Tik’ler - [ ] Teknoloji bağımlılığı - [ ] Çocuklarda kendini tatmin etme Ana başlıklar bu şekilde ama her biri ayrıntılı olarak incelenmiş. Kitaplığımda kalacak olan kitaplardan... . . #okudumbitti #bookstagramturkey #ademgüneş #çocukneyinedenyapar #ebeveyn #1000kitap @nesilyayinlari
10/10 puan verdi
Kitabı çox bəyəndim.Butun ana və ataların oxumasi önəmli olan kitabdır.Hətta təkcə ana, atalar yox usaqla əlaqəsi olan her bir insan oxumalidir.Zaman zaman bu uşaq bu hərəkəti niyə edir sualini mutləq vermisiz.O, suallarin hamisina cavab tapacaqsiniz. Adem Günes usaqda yuxu rejimi,dirnaq yemə, inadcilliq, yemək vərdişi ve s kimi movzulara toxunmusdur. Xoş mutaliələr...
9/10 puan verdi
Gayet güzel,akıcı bir kitaptı.Merak ettigim ve nasıl çözülecek diye düşündüğüm konular özenle verilmiş gayet anlaşılır bir dille açıklanmıştı.Benim çocuk gelişimine yönelik okuduğum ilk kitaptı ve beni bu konuda oldukça doyurdu ve türevlerini okumaya yönlendirdi.Bu tarz kitaplarda aslında yazarın eğitiminden,sertifikalarlarından ziyade ifade ettiklerinin mantığıma uymasına bakıyorum ve bu kitapta da katılmadığım bir konu olmaması beni rahatlattı.Her konunun en sonunda ebeveynlerinin sorularına yönelik cevaplar vermesi günlük hayatın sorunlarına yönelik güzel bir yaklaşım oldu ve beni daha da aydınlattı.Kitabı okurken bir yandan da önemli bulduğum kilit noktaları bir yere not aldım bu okumamı biraz yavaşlatsa da daha iyi kavramama ve verimli bir okuma süreci geçirmeme yardımcı oldu.Bu serinin ikinci kitabını okumayı heyecanla bekliyorum.
Beni yargılamadan önce anla
9/10 puan verdi
Kitabı çok beğendim. Her öğretmenin, anne babanın ve daha genel anlamda söylersem; çocuklarla iş birliği içerisinde çalışan, yaşayan her kesime önerebilirim. Kitapta, çocuklarla alakalı her olaya ve olayın ardındaki sebeplere, ebeynlerden gelen soruları cevaplayarak -akademik bi dil olmadan- açık bi dil ve kısa bi anlatımla değinmiş muazzam bi kitap..

Adem GüneşYazar · 35 kitap
1969’da Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Rotterdam Üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Sosyoloji bölümünde yaptı. Doktora eğitiminde Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü'nde 'Bağlanma Terapisi' üzerine çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 450 Saat Aile Danışmanlığı Eğitimi, Amerika’da “Bağlanma Terapisi” eğitimi aldı. WISC-R (WECHLER Çocuklar İçin Zeka Ölçeği) GESEL, METROPOLİTAN, PEABODY, AGTE testleri Uygulama, Yorumlama ve Raporlama eğitimleri aldı. Adem Güneş, Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA-International Family Therapy Association), Amerikan Psikologlar Derneği (APA- American Psychological Association), Oyun Terapisi Derneği (APT- Association for Play Therapy) ve Amerikan Danışmanlar Derneği (ACA- American Counseling Association) üyesidir. Hollanda’da da yaşadığı yıllarda Alternatif Eğitim sistemlerini inceledi. Güneş’in Çocuk Eğitimi yaklaşımı, İngiliz Bristol Üniversitesi’nde araştırma konusu oldu. Çeşitli dergilerde çocuk eğitimine ait yazılar kaleme aldı, ulusal radyo kanallarında çocuk eğitimi programları yaptı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Çocuk Erken Tanı Uyarı Sistemi (ÇETUS) projesinde yer aldı. TRT Çocuk ve Türk Telekom’da proje danışmanlığı yaptı. Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından Çocuk Dostu Ödülü, Medya Etik Konseyi tarafından Aile ve Çocuk Programları Medya Etik Ödülü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi. Yayınlanmış 20 Türkçe, 2 İngilizce eseri vardır. Çocuk Eğitimi alanında Türkiye’nin en çok satan yazarları arasında yer almaktadır. Pedagojik Danışman ve Aile Danışmanı olan Güneş halen Parents Türkiye, Mother&Baby, Aktüel Yaşam ve Anadolu Jet dergilerinde yazmaktadır. Adem Güneş, “Çocuğa duyarlılığın artmasının bir toplumun psikolojik iyi oluşuna katkı sağlayacağını” vurgulamaktadır. Adem Güneş evli ve dört çocuk babasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.