Çocuk Neyi Neden Yapar 1

Adem Güneş

Tümünü Gör
Puan vermedi
Öğretmenlerin -özellikle okul öncesi-, ebeveynlerin kısaca çocukla iletişimi olan herkesin okuması gereken bir kitap. Akademik dil yok. Kısa ve öz... Çocuklarda yeme alışkanlığı Uyku düzeni Dil Gelişimi Tuvalet eğitimi Tırnak yeme Kardeş kıskançlığı Çocuk ve yalan İnatçılık Hırçınlık Teknoloji bağımlılığı gibi başlıklara sahip. Birkaç katılmadığım noktası olsa da çocukların bazı davranışlarını anlamak, yorumlamak ve uygun davranışlarda bulunmak adına güzel bir rehber.
Puan vermedi
Aslında böyle kitapları okuyup da çocuklara buna göre davranmayı çok doğru bulmuyorum. Çünkü her çocuk farklıdır. Hiçbiri aynı karaktere sahip değildir. Herhangi bir davranışı herhangi bir kalıp düşünceye oturtup da uzman görüşüne göre bunları değerlendirmek doğru gelmiyor. Ama okumakta tabi ki de yarar var. En azından fikir ediniyorsunuz. Benzer bir durumla karşılaştığınızda ‘ne yapabilirim’e alternatif cevaplar var. Çok akıcı bir dile sahip. Yani benim hiç vaktim yok şöyle kitapçıda dolaşırken yaptığımız gibi elimize alıp sadece incelerken bile bir şeyler öğrenebileceğimiz bir kitap olsa diyorsanız, bu kitap tam da öyle. Zaten benim de kitabı başlama ve bitirme tarihime bakarsanız bunu rahatlıkla anlarsınız. Anne baba olanlara, olacaklara, eğitimcilere yönelik güzel bir kitap. Çocuğa dair her şey var diyebilirim. Keyifli okumalar.
10/10 puan verdi
merhabalar
Çoğu anne-babanın sıkışıp kaldığı sorunları ele almış bir kitap. Ve bunları bir Pedagog'un kaleminden okuyoruz. Bir çoğumuz zaman zaman çare aramışızdır hatta yetersiz geldiğimizi düşündüğümüz ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlar yaşamışızdır. Hatta yanlış yaptığımızı bile bile bazı şeyleri sürdürdüğümüz de olmuştur. Belki daha fazlası. Bence kılavuz niteliğinde bir kitap. Konuların sonunda Soru-Cevap şeklinde çözümlere yer verilmiş. Tabii sadece kitapla kalmamak gerekiyor. Onu savunduğumu düşünmeyin. Her çocuk, her anne-baba ve her ortam farklı ve her yazılan her çocuğa hitap edecek diye bir şey yok tabii ki. Biraz iç güdüsel biraz çocuğu dinleyerek biraz da edindikleri bilgiler dahilinde herkes bir şey yapmaya çalışıyor hayatta. Kısaca bilgilendirici ve yönlendirici bir kitap. İhtiyacı olana tavsiye edilir. Sadece anne-baba olmak gerekmiyor bu kitabı okumak için bence, bilgilenmek için ya da böyle konulara merakınız varsa da okunabilir. Sevgiler.
Çocuk, Neyi Neden Yapar?Adem Güneş · Nesil Yayınları · 20201,212 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.