Doğum Öncesinden Ergenlik Sonuna...

Haluk Yavuzer
Anne-babalara, öğretmenlere, konuyla ilgili uzmanlara ve eğitim görenlere, çocuğun doğum öncesi döneminden başlayarak ergenlik sonuna kadar süregelen tüm gelişimini açıklamak amacıyla hazırlanmışolan bu kitap, aynı zamanda temel bir gelişim psikolojisi el kitabı niteliğini taşımaktadır. Kitapta, büyüme ve olgunluk evreleriyle, çevresel faktörlerin birey gelişimine olan etkisi ele alınmış, çocukla, aile, okul ve oyun çevresinde bulunan toplumun diğer üyeleri arasındaki duygusal ve sosyal iletişim incelenmiştir. Bütün bunların dışında, anne-babaların sıklıkla karşılaştıkları psiko-pedagojik kaynaklı uyum ve davranış bozukluklarından, tırnak yeme, parmak emme, yalan söyleme, alt ıslatma, dışkı kaçırma, okul başarısızılığı, çalma ve kaçma gibi konular ele alınmış, nedenleriyle eğitimsel tedavi yolları anlatılmaya çalışılmıştır.
366 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Aralık 2012

319 syf.
8/10 puan verdi
Doğum öncesinden ergenlik sonuna... Çocuk gelişimine yöneldiğim ilk zamanlar ödünç aldığım, kitaptan birkaç sayfa koptuğunda sahibine yenisini alıp, sahip olduğum değerli kitap. O zamanlar kitaptaki bilgi birikimi o kadar dolu gelmişti ki. Şimdi zamanla birlikte çocuklarla uygulama durumu ve gözlem yapma fırsatım olmasından dolayı pek çok bilgiye sahip olma farklılığını yaşadım. Kitap doğum öncesinden başlayıp ergenliğin sonuna kadar çocukların gelişim aşamaları ile ilgili faydalı ve kapsamlı bilgiler sunuyor. Üniversitelerde eğitim kitabı olarakta kullanılan bu kitabın dili sade, anlaşılır. Çocuk gelişimi ile ilgili olan herkes rahatlıkla okuyabilir. Eğitimci, öğretmen ve anne-babalara okumalarını tavsiye ediyorum.
Çocuk PsikolojisiHaluk Yavuzer · Remzi Kitabevi · 2021696 okunma
319 syf.
Puan vermedi
Eğitimcilerin, Pdr alanında olanların faydalanabilecegi hatta her ebeveynin okuması gereken doyurucu, bilgi dolu bir kitap. Başucu olacak kitaplardan.
Çocuk PsikolojisiHaluk Yavuzer · Remzi Kitabevi · 2021696 okunma
9/10 puan verdi
Anne babaların, öğretmenlerin, öğretmen olma yolunda ilerleyenlerin mutlaka listesinde ve kütüphanesinde bulundurması gereken harika bir kaynak kitap.. Kaynak kitap diyorum; içerisine yer alan bilgiler, kullanılan kaynaklar, makalelerden ve yetkin isimlerden alınan alıntılarla zenginleştirilmiş Çocuk Psikolojisi, doğumdan ergenliğe tüm çocukluk yaşamının en ince ayrıntılarına uzman görüşüyle ışık tutuyor. Dönem dönem okunacak şahane bir eser, mutlaka okunmasını tavsiye ederim.
9/10 puan verdi
Yine 0-18 yaş arası tüm sorunları akademik şekilde incelenen bu kitapta,ebeveynlere,öğretmenlere önerebileceğim kitaplardan en iyilerinden...
Puan vermedi
Kitabın adı "çocuk gelişimi" olmalıydı, isme aldanıp tamamen çocuk psikolojisine yönelik bir kitap sanmayın. Yaş yaş, doğumdan ergenlik sonuna kadar çocuğun fiziksel, sosyal, bilişsel, psikolojik vs. birçok gelişimini kısa kısa anlatıyor. Bu anlamda, baştan sona bir anda okumanın bir manası yok, çünkü iki yaşında bir çocuğum varsa neden on yaşındaki bilgileri de o an okuyayım, gereksiz. Ayrıca günümüzde internetten her an çabucak ulaşabileceğimiz bilgilerin kitaplaşmış hali olduğu için okumasam da olurmuş diye düşünüyorum.
10/10 puan verdi
Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in ‘Çocuk Psikolojisi’ adlı eseri, doğum öncesinden ergenlik sonuna kadar çocukların bilişsel, sosyal, psikolojik gelişimlerinin çocuk gelişim dönemleri içinde detaylı olarak incelendiği bir yapıt. Kitapta konuların ayrı başlıklar altında yer alması ve özellikle durumların somutlaştırılması adına konuya uygun vaka örneklerinin sunulması da kitabı okuyanlar için oldukça güzel. Çocuğun gelişiminde aile, okul, arkadaş, öğretmen gibi unsurlara, bu unsurların çocuk üzerindeki etkilerine ayrı bir başlık olarak değinilmesi çocuk ve çocukluğa yaklaşım açısından okura bakış açıları kazandırıyor. Psikolojinin önde gelen isimlerinden Piaget, Vygotski, Freud’un kuramlarının yanı sıra çeşitli bilimsel çalışmaların da kaynak olarak kullanıldığı kitap; ebeveynler, çocukların bakımıyla ilgilenen yetişkinler, eğitimciler, çocuk ve çocuk psikoloji alanında çalışmalar yapan kişiler tarafından incelenmeye değer.
Puan vermedi
Her ebeveynin okuması gereken bir kitap diyebilirim gayet güzel yazılmış sadece biraz karışık bi kitap onun dışında bi sıkıntı yok tavsıye ederim harika bir kitap
Puan vermedi
Çocuk, hamur olarak gelir dünyaya. Minicik bedeni ama sonsuz hayal dünyası, hayal gücü vardır. Ebeveynleri ve çevresindeki herkesi, herşeyi algılar, zihnine yerleştirir. Erken çocuklukta çocuğun ruh halini, yaşadığı dünyayı algılayabilmek için çizdiği resimleri analiz etmek bizlere oldukça detay ve bilgi kazandıracaktır. Bu kiraya çocuğu resim analizi ile nasıl tanırız? Resim analizi ve çocuk , resimdeki imgeler, imgelerin anlamları ve dahası hakkında bilgilendirici anlatımlar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bu anlatımlar örnek çocuk resimleri ve analizleri ile pekiştirilmiştir. Bu alanda çalışan, alana ilgi duyan her bireyin mutlaka kitaplığında bulunması gereken bir kaynak kitap niteliğinde . Sizlere de keyifli okumalar dilerim .

Haluk Yavuzer
Haluk YavuzerYazar · 16 kitap
Prof. Dr. Haluk Yavuzer İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı. 1961-1965 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi , Pedagoji Bölümünde okumuş, mezun olmuş aynı bölümde doktorasını 1971 yılında vermiştir. Doktora eğitiminden sonra Londra Üniversitesinde Çocuk Psikolojisi ve Eğitimi ile Çocuk Suçluluğu konusunda incelemeler yapmıştır. Dr. Yavuzer, 1989 yılından itibaren faaliyete geçen ve ana-baba eğitimini amaçlayan Ana-baba Okullarının kurucusudur. Dr. Yavuzer fakültesini temsilen 2 dönem İstanbul Üniversitesi Senatosu üyeliği, 6 yıl da Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği sponsorluğunda 0-6 yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Projesinin eğitim koordinatörlüğü, Tübitak Eğitim ve İletişim Projeleri Değerlendirme Komisyonu üyeliği gibi görevleride üstlenmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.