Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu

Mehmet Şakiroğlu

Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu Sözleri ve Alıntıları

Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu sözleri ve alıntılarını, Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu kitap alıntılarını, Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sürekli olarak sosyal medya hesabımızı kontrol etme ve kullanma arzusunun altında yatan neden ‘gelişmeleri kaçırma korkusu,’ (fear of missing out, FoMo) olarak adlandırılmaktadır. Bu durum kişinin, sosyal medya platformunda aktif değilken diğerlerinin ödüllendirici deneyimler yaşıyor olabileceğinden ve onun bunu kaçırıyor olabileceğinden dolayı duyduğu kaygı olarak tanımlanmaktadır.
Çocuğunuza tablet/akıllı telefon kullanma, internette oyun oynama veya sosyal medyaya girme iznini ödevlerini bitirdiği zaman ödül olarak vermeniz, ödev yapma motivasyonundan ziyade çocuk için bu kullanımları bir pekiştirece çevirir.
Reklam
bu sitede ne kadar mümkünse tabii
İnsanların olumlu enerjisini emecek paylaşımları çok sık yapmayın, kimsenin psikovampiri olmayın.
Sosyal medyada ergenlerin kendilerini oldukları gibi değil de olmak istedikleri gibi gösterdikleri doğru. Zaten bir " ideal ben" peşinde koşan insanoğlu için bunun en rahat ifade edilebileceği yer, sosyal medya.
Halen kadının asli görevinin annelik ve ev işleri olduğu toplumumuzun genelinde kabul edilen bir görüştür. Öte yandan istihdam edilen kadın oranı düşük olmakla birlikte toplum çalışan kadın fikrini benimsemiş fakat ev içi sorumluluk dağılımında isteksiz davranmıştır.
Sosyal medya ve interneti çekici kılan özelliklerden biri verdiği özgürlük hissidir.
Reklam
Mavi Balina’yı kimler duydu?
Herkes duymuştur mutlaka. Peki kimler gördü bu oyunu? Hiç kimse! Çünkü Mavi Balina bir oyun değil, bir virüs. Adana’da, 13 yaşındaki Emine’nin Mavi Balina’ya özgü talimatlarla intihar etmesi sonrası bu mesele yeniden gündemde. Ebeveynler endişeli, hatta çocuklarının telefonlarını karıştırıp hangi oyunları indirdiğini incelemekle meşguller
Anne olunca profil resmini bebekli resmiyle değiştiren kadın kullanıcıların sayısı yüksek çünkü anne olduktan sonra, bebek/çocuk, kimliklerinin bir parçası oluyor ; "kimsiniz?" sorusuna cevap, "bir çocuk annesiyim" oluyor. İşte orada güzel kadın imajından vazgeçip, anne kimliğine sarılıyor kadınlar. Artık güzellik ikinci plana yollanırken anne kimliği birinci plana çıkıyor.
Gelenekselci model kadına kamusal alanda yüklediği yeni sorumlulukların yanı sıra ev içindeki fedakârlık ve sorumluluklarının neredeyse hiçbirini eşiyle paylaşabileceği ortamı yaratamamıştır. Bu durum kadınları ev içi ve iş yeri gibi çifte sorumlulukla karşı karşıya bırakırken erkekleri ailenin "tek ekmek getireni" olma konumundan çıkarmış ve bu nedenle iktidarında bir gedik açılması tehlikesiyle baş başa bırakmış ve kimlik bunalımına sokmuştur.
Sosyal medya ve interneti çekici kılan özelliklerden biri verdiği özgürlük hissidir. Sosyal medyada kimin yanında hangi ülkede olmak istersen onu takibe alıp yanına gitmek mümkün. 20 yıllık ortaokuldan kalma arkadaşını engellemek çok zor. Git desen gitmez, kal desen kalmaz, konuş desen susar, sus desen konuşur kontrolsüz. Sosyal medya öyle değil canını mı sıktı engelle geç!
Reklam
Bir şey ne kadar çekici ve büyüleyici ise bağımlılık açısından da o kadar risklidir. Bize İyi hissettiren, yargılamayan, ödüllendiren, güvende hissettiren bu teknoloji hele ki ergenlik dönemindeysek iyice çekici algılanır.
Zihnimiz mutluluğa alıştırıldığında bir canavar gibi onu aramaya başlar. İnternet kötüye kullanımının da temel mekanizması, bizi gündelik hayatın dertlerinden uzaklaştırıp, oluşturduğumuz alternatif dünyada sanal mutluluklar yaşatmak kolaycılığıdır.
``Bir şey ne kadar çekici ve büyüleyiciyse bağımlılık açısından da o kadar risklidir. Bize iyi hissettiren, yargılamayan, ödüllendiren, güvende hissettiren bu teknoloji hele ki ergenlik dönemindeysek iyice çekici algılanır``
Sorunlu Akıllı Telefon Kullanımı
"Öyle ya, "görünmezsek kayboluruz" şeklinde bir algının pompalandığı bir dünyada kim görünmez olmak ister ki!.."
Sayfa 122Kitabı okudu
sosyal medya
Öyle ya, ''görünmezsek kayboluruz'' şeklinde bir algının pompalandığı bir dünyada kim görünmez olmak ister ki!..
Sayfa 122 - Prof. Dr. Mehmet Zihni SungurKitabı okudu
37 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.