Mehmet Çimen
Dağ Diyarı Sürgünleri, fantastiğin ikircikli alanından uzak bir modern biçemli masal anlatısıdır. Olağanüstü olayların altına gerçeklik katmanları sererek, karakterlerin iç benliklerini gözlemler, hayalin içindeki gerçekliği okuruyla paylaşır. Gerçeğe benzemek zorunda olan hayal kahramanlarından ziyade, hayale benzeyen gerçeği bulup çıkarır. Bütün masallar kötülükle başlamaz. Bazen bir eksiklik ya da bir yokluk düğümler olayları. Ama bütün masallar mutlu sonlanır; zira saldırgan yenilir, kahraman geri döner, evlenir ve tahta çıkar. Dağ Diyarı Sürgünleri’nde de giderilmeyi bekleyen yokluk, aşılması gereken kötülük ve nihayetindeki mutlu son; masalların işlevlerine uygun şekilde anlatılsa da aslında son sayfayı bitirmenizle birlikte; sizi yaşadığınız dünyadan tamamen farklı bir belirlenimsizliğe, önceden kestirilemeyecek kuraldışı bir rastgeleliğe, kısacası tanımlarla sınırlanmayacak daha özgür zihinlere kavuşturacak.
344 sayfa

9/10 puan verdi
Mehmet Çimen / Dağ Diyarı Sürgünleri Görünür ve görünmez düşmanlarla çevrili bir diyarda yaşanan iktidar savaşlarını ve bilinenlerin aslında gerçeği yansıtmadığını sorgulatan modern bir masal kitabı #DağDiyarıSürgünleri . Yaşanan felaketler sonrası dünyada dört ülke kalıyor. Bu ülkelerde insanlar, devler ve cüceler yaşıyor. Dünyaya hakim olmak
9/10 puan verdi
DAĞ DİYARI SÜRGÜNLERİ Merhaba arkadaşlar bugün kalemiyle ilk kez tanıştığım yazar mehmetcimen.official #dağdiyarısürgünleri eseriyle karşınızdayım. Fantastik türde olan bu eseri okumak oldukça keyifliydi. Okurken aslında bana felsefe tadı verdi. Çünkü sorgulatan ve düşündüren kısımlar vardı. Bu yüzden okurken yavaş ilerledim biraz. Eserimiz iki kişinin çıktığı bir yolculukta edilen sohbetleriyle başlıyor. Cüce Olçum ve dev Drabaz'ın kral Anka'ya doğru çıktığı bu yolculukta edilen sohbetler sayesinde bir çok şey öğreniyoruz. Bu yolculuk oldukça heyecan ve olaylarla doluydu. Zelzelenin ardından olan bir tufan nedeniyle dünya sular altında kalır. Sadece 4 ülke su üstünde kalır, bu yüzden 3 ülkeye sahip olan dünyanın sahibi olmuş sayılır. Devler, cüceler, insanlar , ejderhalar, kahinlerle dolu olan bu eseri okumanızı tavsiye ederim. Fantastik sevenlerin kaçırmaması gereken bir eser. Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık, kalemi daim olsun inşallah ve bol bol okuyucuları olsun inşallah
10/10 puan verdi
Zelzelenin ardından gelen büyük tufan sonrasında Dünyanın büyük bir bölümü sular altında kaldı. Bilindiği kadarıyla 4 ülke su üstünde kaldı; Dağaltı, Dağdüzü , Dağaşırı ve Umura. " Neden barış , huzur olmuyor bu diyarda. Zelzelenin hemen ardından büyük tufan koptu. Ne olduğumuzu anlamadan, ülkeler, şehirler, topraklar sular altında kaldı.
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Dağ Diyarı Sürgünleri
kitabının yorumu ile geldim Temmuz ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 343 sayfalık bir kitap. ᨒKitabı açtığımızda bizi karşılayan iki karakterimiz; cüce Olçum ve dev Drabaz. Olçum kardeşi Graba'yı bekliyordu ama o gelmişti. Peki Graba neredeydi? Yaşadığı her günü kâr sayan
8/10 puan verdi
Dağ Diyarı Sürgünleri - Mehmet Çimen Mehmet Çimen'in "Dağ Diyarı Sürgünleri" kitabı,gizemli ve harika betimlemeleriyle biz okuru adeta kitabın sayfalarına hapsediyor,sürükleyici bir hikaye arayanlar için kaçırılmaması gereken bir roman. Modern bir masal anlatısı olarak okuyucuyu olağanüstü olaylar ve derin karakter
Puan vermedi
❥ ❥ ❥_ КᎥϮᕱᎵ ӇᕱККıภᎠᕱ _ ও DAĞ DİYARI SÜRGÜNLERİ ✘ MEHMET ÇİMEN ও ❝...İki şey için savaşılır dağ diyarında,iki şeyin peşinden gidilir,iki şey kaybetmekten korkulur. Toprak ve Ana. Anaların doğurdukları,toprağın doğurduklarını kardeşçe bölüşemeyince ceremesini yine analar çeker. Ardından çocuklar anaların intikamını almak için yine savaşır birbiriyle...❞ ❝...İyi bir insan ne yapmalı peki? Başka insanlarla uğraşmayı bırakmalı...❞ ❥ওওও Yazarımızın ilk kitabı olan " Her Şeyin Bi'Şeyi Vardır " okumuş beğenmiştim. Şimdi ise bambaşka bı eseri ile biz okurlarının karşısında. Bu kitabın güçlü ifadeleri çok ayrıydı ve eminim her okurunu çok etkileyecek.. ❥ওওও Tür olarak fantastik macera diye nitelendirilsede içerik olarak çok daha ağır bir kitap. Hayat yolculuğunuzda bolca düşünüp,sorgulayacaksiniz üstelik elinizdeki sorular ile bambaşka pencereler açmış olacaksınız. Her bir karakter kanaviçe islenircesine ince detaylarla işlenmiş. Öyle ki onların yolculuklarında,başından geçenlerde kendinize dahi rastlayabilirsiniz. Modern masal tadında bu kitabi tavsiye ederim.. : :
#engelsizokurlaokuyoruz #dağdiyarısürgünleri
Puan vermedi
#DağDiyarıSürgünleri içinde devlerin, cücelerin, kahinlerin, ejderhaların ve aile içinde iktidara geçmek için türlü oyunların oynandığı epik fantastik türünde yazılmış macera dolu bir roman. "Bütün masallar kötülükle başlamaz. Bazen bir eksiklik ya da bir yokluk düğümler olayları. Ama bütün masallar mutlu sonlanır; zira saldırgan yenilir, kahraman geri döne, evlenir ve tahta çıkar." Yeryüzünde meydana gelen zelzeleden sonra Büyük Tufan olur ve Dünya sular altında kalır. Bu felaketten yalnız 4 ülke sular üstünde kalır; Dağaltı, Dağdüzü, Dağaşırı ve Umura. İki deniz arasındaki toprak Kilist dağlarının önünden boydan boya ikiye yapılmıştır ve bu yarığa da Ölüm Kanyonu adı verilmiştir.Madalyon sahibi olanlar bu kanyonun anahtarına sahiptir ve geçiş üstünlüğü onlardadır. Olçum ve Drabaz'ın Anka'dan yapılacak oylama için kullanılacak madalyonu almak üzere başkadıkları yolculuk ve ortaya çıkan sırlar, güzellik algısı ile yapılan yalnış evlilikler, aile içinde gerçekleşen güç savaşları, yok edilmeye çalışılan ırklar ve tüm bu kargaşanın içinde onları birbirine düşüren Gizli El in çalışmaları... İlk sayfalarda anlatılan hikaye ve karakter fazlalığı kafa karıştırmasın diye yazarımız kitabın sonuna kronolojik sıralaması eklemeyi de unutmamış. Bu sayede olayları takip etmeyi kolaylaştırmış.
#engelsizokurlaokuyoruz #epikfantastik #kitaptavsiye #neokumalı
Puan vermedi
Bu dünya da öyle değil mi? Dünyanın hâkimi olmak için bu savaşlar yapılmıyor mu? Tüm bunlar bir avuç toprak, dört ayaklı bir taht için değil mi? Sonu toprak olacak bedenlerin savaşması ne gariptir! Oysaki herkese yaşanacak yer var. Yaşamışlar geçmişi unutmazlar. Hayatı ona tecrübe olan Olcum, kutsal olan madalyonu Kral Anka'ya ulaştırmak için çetrefilli yolla demir atar ve her ne kadar istemese de Drabaz da ona eşlik eder. Geçmişini masalsı bir destanla anlatır. Her masalın kötülükle başlayacak diye bir şey yok. Güzel bir giriş yapılır ancak mübarek giriş bölümü bitmek nedir bilemedi. :)) Olcum'un, madalyonu Anka'ya ulaştırmasının amacı nedir? Dünya, büyük bir tufan felaketi yaşadıktan sonra dört ülke dışında her yer sular altında kalmaktadır. Bu ülkelerde yaşayanlar arasında tıpkı dünya doğuşundan bu yana bir metrekarelik torak için savaşanlar gibi onlar da birbiriyle savaşıyorlar. Nasıl ki dünya güçlerinin gizli bir gücü varsa ve diğerleri o güce hizmet ediyorsa Saklı El denilen bir güç var Dağ Diyarında ve herkes kendi çıkarları için yanlarında durmaktadır. Menfaat dünyası oldukça kötülüklerin anaları da bitmez. Ancak bu kötülükleri biri süpürmeli, temizlemeli, mutlu bir sona erdirmesi gerek? Nasıl mı? Olcum'le tanışmaya ne dersiniz? Kitabın sonundaki soyağacı gibi zaman dizimi çok dikkat çekici oldu. Kitabın özeti. Bazen ben de kimi kitapları bu şekilde tasarlayarak yorumluyorum. Daha bir kavrayıcı oluyor. Fantastik bir eser lâkin inceden altın gibi mânâ yüklü söz ve söz öbekleriyle okuyucuyu düşündürmeye sevk etmesi gözden kaçmıyor.
Puan vermedi
Dağ Diyarı Sürgünleri #okudumbitti #DağDiyarıSürgünleri ‘ni okuduktan sonra, bu kitap beni derinden etkiledi ve uzun süre aklımdan çıkmadı. Kitap, fantastik edebiyatın bilinen kalıplarını aşarak modern bir masal anlatısı sunuyor. Olağanüstü olayların arkasında yatan gerçeklik katmanlarını keşfetmek, kitabın en büyüleyici yanlarından biriydi. Kitabı okurken, karakterlerin içsel dünyalarına yaptığım yolculuk, adeta kendimi yeniden keşfetmemi sağladı. Her karakter, kendine özgü bir derinlik ve karmaşıklıkla ele alınmıştı ve bu, onları gerçekçi ve inanılır kıldı. Yazarın hayale benzeyen gerçekliği bulup çıkarması, okuma deneyimimi daha da zenginleştirdi. Eseri okurken, yazarın dili kullanma biçimi ve anlatım tarzı beni adeta büyüledi. Anlatımın akıcılığı ve olay örgüsünün merak uyandırıcı yapısı, kitabı elimden bırakmamı imkansız hale getirdi. Her sayfa, bir sonraki sayfayı merakla beklememi sağladı. Sonuç olarak, “Dağ Diyarı Sürgünleri” sadece bir fantastik roman değil, aynı zamanda modern masal anlatısının nasıl evrilebileceğini gösteren bir başyapıt. Eğer hayal gücünüzü zorlayacak, derin düşüncelere dalmanızı sağlayacak ve sizi farklı bir zihin dünyasına taşıyacak bir kitap arıyorsanız, “Dağ Diyarı Sürgünleri” tam size göre. Bu kitabı okumak, unutulmaz bir deneyimdi ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
#engelsizokurlaokuyoruz #kitapkolikkafasikitapyorumu
Puan vermedi
Fantastik türünde, destansı masal tadında bir kitap. Cüceler, devler, büyücüler, ejderhalar ile hayal gücünüzün yetmediği bir maceraya çıkıyorsunuz. Büyük bir tufan sonrası dünyanın büyük bir bölümü sular altında kalmış ve suya batmayan yalnızca 4 ülke bulunuyordu. Bu kalan topraklara hükmetmek için baba oğul ve kardeşler arasında büyük bir iktidar savaşı başlamıştı. Bir cüce ve devin yolculuğu ile başlayan kitap birden soluksuz bir hal almaya başlıyor. Masal gibi anlatıma sahip bu fantastik kitabın vermek istediği mesajlar, çok derin, günümüzde bile hala devam eden insani sorunlar, insanların değişmeyen hırsı ve güce olan zaafı yazarın dupduru kalemiyle nakış nakış işlenmiş. Elinize aldığınızda asla bırakmak istemeyeceksiniz. Yazarın yerin de betimlemeleri, insanı heyecanlandıran kalemi ile o koca evren zihninizde hayat bulacak. Ben soluksuz okudum ve sizlere naçizane tavsiyemdir. Okumalısınız, kitapla kalın
Dağ Diyarı SürgünleriMehmet Çimen · Nemesis Kitap · 202454 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.