Anında Açıklanan 200 Temel Kavram

Marcus Weeks
YAŞADIĞIMIZ DÜNYAYI ANLAMLANDIRMA ÇABAMIZ Doğu felsefesinden Alman idealizmine, varoluşçuluktan estetiğe, Aristoteles’ten Marx’a, yirminci birinci yüzyılda felsefenin yerinden uygulamalı felsefe dallarına uzanan insanlığı anlama ve anlamlandırma yolculuğu… Görseller eşliğinde en çok bilinen 200 felsefi fikir üzerinden kapsayıcı bir okuma... Uygarlıklar yerleşip geliştikçe düşünürler evrenin ve toplumun işleyişi için geleneksel açıklamaları sorgulamaya başladılar. Eşyalar neden oldukları biçimdeler? Hayatlarımızı en iyi şekilde nasıl yaşamamız gerekir? Bildiklerimizden nasıl emin olabiliriz? Varlığımızın, bir anlamı varsa, o anlam nedir? Dakikalar İçinde serisinden Felsefe, okuru “Dünya neden yapılmıştır?” ile başlayıp bildiklerimizden ve varlığımızın doğasından nasıl emin olacağımıza; ahlak felsefesinden siyaset felsefesine; felsefenin bilim ve dindeki rolünden önemli düşünürlerin fikirlerine kadar geniş bir alanda bilgelik dolu bir serüvene davet ediyor. İster varoluşçuluk sizi şaşırtıyor ister özgür irade kavramı üzerinde kafa yoruyor olun; bu kitap felsefe meraklısı her okurun bu alanın temellerini çabucak kavramasına yardımcı olacak.
416 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2 Ocak 2014

8/10 puan verdi
Felsefe düşüncenin mikroskobudur!
“Felsefe, bizi başkası için değil kendimiz için, güçlü görünmek için değil, güçlü olmak için yetiştirir” (
Montaigne
Montaigne
). Kendimi bildim bileli inişli çıkışlı da olsa sürekli okuyan biriyim. Bu okuma serüvenimde ister hikâye, ister roman, tiyatro, sanat eseri ve düşünce kitabı okuyayım, öğrendiğim en önemli konulardan biri de hemen hepsinin arka
Puan vermedi
Dakikalar İçinde bilgiler öğreneceğiniz bir kitap mi arıyorsunuz? Hemde alanında gerçekten detaylı bilgiler de dolu bir eser. O zaman seri tam size göre. Ben ilk olarak Dakikalar İçinde Felsefe ile başladım okumaya. Çok severek ilerliyorum eserlerde. Hiç sıkılmadan okuyacağınıza garanti verebilirim. Kütüphanenizin nadide eserlerinden olacak bence. Çok güzel içeriklerle, çok kısa sürede zihin kapılarınız ardına kadar açılacak …
9/10 puan verdi
Bu kitap "Dakikalar İçinde" serisinden okuduğum ikinci kitap oldu ve felsefe alanına ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kullanılan görseller de okumayı daha keyifli bir hale getiriyor. Özellikle Yunan ve Roma felsefesini çok iyi bilen biri olmama rağmen, bazı bilgilerin kafamda dağınık olduğunu ve onları toparlamama çok yardımcı olduğunu hissettim. Alman ve Amerikan felsefesine dair neredeyse hiçbir fikrim yok gibiydi, o alanda da ayrıca bilgilenmiş olduğuma sevindim. Elbette, kitabın formatı gereği genel olarak bilgiler çok kısa kısa ve yüzeysel veriliyor. Bu kitap, felsefe hakkında genel bir fikir sahibi olmaya yarıyor. Derinlemesine bilgi edinmek için tercih edilecek bir kitap değil kesinlikle.
Dakikalar İçinde FelsefeMarcus Weeks · Kronik Kitap · 2022500 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.