Mart 2017
Yediveren Yayınları
Sıralamalar

Damat
2019 1. kitabı
Herkese merhaba 🤗 Son zamanlarda okurken en çok eğlendiğim kitaplar arasında yerini aldı. Mülayim ah o herşeyi ailesi için yapan , pratik , hazır cevap , akıllı ve bahtsız. Bir o kadar da eğlenceli. Başına gelenler ise onun şansı mı şanssızlığı mı? Ders alıp uslanmak yerine tam gaz devam eden Mülayim sizi kahkaha serüvenine davet ediyor. Herşey ailesi için kendi için olur mu hiç. Bence bu tarz kitaplar daha çok yazılmalı okumaya doyamadım, tavsiye ederim.
2026 2. kitabı
Okunma: 02 Mart 2026 02:59
Mülayimin şıp diye tutulmaları, şansızlık, aşk denemeleri ve sonunun hep hüsran olması… Aşk hayatının merkezine yerleşmiş, her fırsatta aradığı hatta evlenme teklifi ile başlayan adımları. Adı Aşk… Tabi bu kişi Mülayim olunca şıpsevdi diyebiliriz. Hep başarısız olunca Makas’lar soyunun devamı için ailesinin çoktan düşünmüş olduğu kızla tanışır.. Tesadüfler burda yakasına yapışmış ve bir zamanlar tanışmak için mahallenin erkeklerinden dayak yediği kız olduğunu hatırlar. Ve bu güzel tesadüf iki tarafı da mutlu eder. E tabi ailede işin içinde olunca bizim Mülayim onca denemenin sonunda dünya evine girer. Damatlıktan kocalığa terfi eder:) Güzel eğlenceli bir anlatım, sevdim…
Duygu ve Düşünce
2019 4. kitabı
Bittiği için üzüldüğüm hatta bitmesin diye günlerdir elimde süründürdüğüm minnoş kitabım bitti ama nasıl güzeldi öncelikle birşey belirtmek istiyorum, bu tarz kitapları genç kadın yazarların kaleminden okumaya alışmıştık Türk okurlar olarak ama bir erkek yazarın da Romantik komedi türünde ne kadar başarılı olabileceğini bu kitapla çok net bir şekilde görmüş oldum. Ayrıca kitabın kahramanı da bir erkek. Ahh Mülayim ahhhh lise birinci sınıftan askerlik bitimine kadar birçok başarısız aşk denmesinden sonra yüzü gülen canım Mülayim okurken insanı gerçekten sesli güldüren bir yandan da içini cız ettiren nadir kitaplardan. Ben kitabı çok ama çok sevdim. Farklı birşeyler okuyayım okurken de eğleneyim diyorsanız bu kitap tam size göre mutlaka bir bakın derim .
DamatAdem Metan · Yediveren Yayınları · 2017128 okunma
Kaç defa âşık olabilirsin ? :)
·288 syf.·
2026 10. kitabı
Bir şeylerin peşinden ne kadar koşarsanız koşun, ki vakti değilse koştuğunuz süre zarfı boyunca tek yaptığınız kendinizi hırpalamak olacaktır. Mülayim’ de hayatının aşkını ararken bunu son derece trajikomik bir şekilde yaptı; yıllarca hayatının aşkını aradı.. Mülayim’in en sevdiğim yanı ise o saf kalbi, güzel sevişiydi. Bir anda bir kıza vurulup oluru olmayınca bir anda da aşk acısına mahal vermeden yoluna devam etti.. bu belkide işin şakasıydı. Unutmayalım ki Mülayim bir kitap karakteri.. Onu yazmak yazara bakar. Gerçek hayatta olmayacak nasiplerin peşinde koşmak nasibine sadece yıpranış katıyor. Yazar karakteri çizdiği gibi okur da yolunu çizebilir.. İlk defa bir kitabı okurken şen şakrak bir şekilde gülerek okudum.  Nasibin nereden geleceğini bilmiyorduk ya hani, Mülayimin aşkı da öyle oldu :) Okura ufak bir “AAA” dedirtecek. İnceleme: Zehra YadenZehra Yaden
İnceleme
2019 172. kitabı
Okunma: 22 Mart 2019 00:23
Gayet keyifli bir kitaptı, hızlıca okunu veriyor. Kahramanımız Mülayim'in talihsizliklerle dolu maceralarını siz de seveceksiniz. Ama çok beğendim mi diye sorarsanız hayır. Ama çerezlik bir kitap Trajikomik bir aşk hikayesi . Kitap romantik komedi tarzında. Konusuna gelince; Mülayim on beş yaşında başladığı aşk arayışı kitabın sonunda mutlu son ile bitiyor. Fakat mutlu sona ulaşıncaya kadar Mülayim hayatına on beş aşk, lise , üniversite eğitimi, askerlik ve çalışma hayatı sığdırıyor.
2020 3. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2020 22:38
Heyyy beni dinleyin sizlere bir şeyler söylemem gerek. Eğer bir gün canınız sıkılır,moraliniz düzelsin isterseniz gidebileceğiniz bir adres var artık. Kim o dediğinizi duyar gibiyim. Tabikide bizim çatlak Mülayim. Kitap konu gereği gerçekten harika bir kitaptı. Sanki Mülayim bu hayatta var ve bizim cok yakından tanıdığımız biri. Ben bir an şüphe ettim öyle olduğuna. Kendini bildiği andan itibaren ailesine gelin olarak getirebileceği bir kız için çabalayan Mülayim acaba yolun sonunda bir kız bulacak mı? Acaba gerçekten tek amacı ailesine gelin getirmek mi? Şanssız bedevi Mülayim'in hikayesini ben çok beğendim ve hepinize de tavsiye ediyorum.
Damat @yediverenyayınları
2019 3. kitabı
#okudumbitti #neokudum #ademmetan #damat Merhabalar 🤗 Pek tarzım olmasada okuduğum için hiç pişman olmadığım iyi ki okudum dediğim bir kitap ile karşınıza geldim🤗 Okurken yanağımdaki kasların gülmekten ağrıdığını belirtmeden geçemeyeceğim. Bir yandan da 'Ayyy Mülayim yaa yine mi?..' diye dediğim ve içten içe ona üzüldüğüm de oldu. Bir yandan da buruktum evet ama gülmektende kendimi alıkoyamadım. Kitaptaki Gaziantep bölümleri özellikle ilgimi çekti Çünkü üniversite yıllarımın mimarı olan şehirde olaylarin geçiyor olması güzeldi, Mülayim gibi lise yıllarından beri hayatının aşkını arayanı ile karşılaşmadım, belki de Dila Hocası gibi yapmışımdır bilemeyeceğim. Tek solukta sizi keyiflendirecek bir kitap arıyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.
2019 13. kitabı
Ah Mülayim.. Sonunda ahu bakışlı,kiraz dudaklı,elma yanaklı,sırma saçlı fıstık gibi olan aşkını buldu. Ama gelin birde ona sorun hayatının aşkını bulana kadar neler neler yaşadı.. Nasıl şıpsevdiyse bir kadar da hayat dolu bir karakter. Tam bir aşk adamı,sevda böceği. Gönlünün prensesini bulacak diye başına gelmeyen kalmadı o da ayrı bir konu. Bazen kuş misali kanatlanıp uçuverdi bazen anlayamadan kayalara çakılıverdi.Pes etmedi,umudunu kaybetmedi. Meğer hayat onun için ne de güzel hazırlamış herşeyi.. Ihtiyacım varmış böyle bir kitap okumaya. Güldürdü,rahatlattı.. Yazarın mizahi yönünü pek sevdim. Adem Metan yazmasının yanı sıra birde radyocu kimliği ve Türkiye'nin bir çok yerinde yaptığı tek kişilik gösterileriyle adından bir hayli söz ettirmiş. Alem Fm de denk gelişmişliğim vardı kendisine ancak gösterilerinin olduğunu bu kitap vesilesi ile öğrenmiş oldum.Kitabını okumaktan ayrıca keyif aldım. Bu yüzden @yediverenyayinlari 'na çok teşekkür ediyorum.. Harika bir ekip ile pek keyifli okuma oldu . . Ayrıca kitaptaki tespitler öyle hoşuma gitti ki sizlerle de paylaşmak isterim bir kaçını. Melesa; ''Aşk kafamıza düşen armut değil, arayıp da bulmamız gereken dağ çileğidir..'' ~ Çok doğru değil mi? Aşk'ı aramak lazım, emek vermek, yol katetmek lazım.. '' Acı kahvenin bile kırk yıl hatırı varsa eğer neden aşk acısına kimse itibar etmez ?! '' ~ Aşk için filozofik laflar ederken, iş acı kısmına gelince anlamlandıranadığım örnekler görmedim değil.. Ve son olarak '' Aşk'ı yaşatmak için fedakarlık gerek! '' ~ Burada da Mustafa Sandal 'dan 'Aşka yürek gerek' sizlere hediye etmiş olayım.. :)) #ademmetan #yediverenyayinlari
2017 73. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2017 02:06
Kafa dağıtmalık çerez niyetli okumaya başladım ve de ne niyetle başlamışsam o sonuçla da bitirdim . Kitabın baş kahramanı Mülayim, daha 15 yaşından itibaren ailenin tek oğlu olması ve fazlası ile ergenyus modunda olduğundan her beğendiği karşı cinsi potansiyel evleneceği kız olarak görür. Ancak taa ki neredeyse 30 yaşına varana kadar her bir flört girişimi yok artık dedirten trajikomik sonuçları pes ettirme noktasına getirir. Bu girişimler gerçekten güldüren olaylar olunca sıkılmadan okuyabiliyorsunuz kitabı. Bazen çok paranın olması da pek işe yaramadığını, şansın da yüze gülmeyi unutmaması gerektiğini nüktedan şekilde birinci ağızdan anlatıyor kitap. Tabi yer yer fazla abartı olmasa iyi olurdu ama yine de amacına uygun bir kitap, ne denilebilir ki?
2018 20. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2018 21:57
Yok böyle bi şey bayıldımm samimi içten içimizden biri mülayimin başına gelenler Çok güzel ya gerçekten keyifle okudum Derste okuyor diye kızmıştım öğrencime fizik dururken o da nesi diye kaptm elinden kitabı sonra derken okuyuvermiş bulundum

Adem MetanYazar · 5 kitap
Adem Metan, 3 Mayıs 1987 günü, tek çocuklu bir ailenin ikinci ve son oğlu olarak Ordu’da dünyaya geldi. Dünyaya geldiği yer olan Ordu’nun Korgan ilçesindeki Tepealan Beldesi’nde bulunan Ağecegüney köyünde, mutlu bir çocuk olarakbüyüdükten sonra ailesiyle beraber İstanbul’a göç etti. Kendisi, şuan başında olduğunu bildiğini ifade ettiği hayatı hakkında sayfalarca yazabileceğini ama bu hayatın su misali akıp gittiği göz önünde bulundurulduğunda geçmişten değil bugünden bahsetmek gerektiğini düşünüyor. Doğduğu topraklarda yaşayan rahmetli meczup Ordulu Deli Muharrem’in dediği gibi, “Dünya bir gündür, o da bugündür…” ''Şuan‘ı değerlendirmesi istendiğinde ise '' Ben olaya ‘İçindeki coşkuyu kaybetmiş bir insandan daha yaşlı hiç kimse olamaz.’ mantığıyla bakıyorum ve insanlığa ya da beni dinleyenlere faydalı olmaya çalışıyorum.”diyor.