Tuhaf Bir Yazım Kuralı, Daha Da Tuhaf Bir Aile

De/Da Ailesi

Alp Gökalp

De/Da Ailesi Hakkında

De/Da Ailesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme

Hakkında

Değişiklikten hiç hoşlanmayan bir mahalleye yeni birileri taşınırsa neler olur? Üstelik bu aile birazcık da tuhafsa? Yıllardır boş duran 19 numaralı evin yeni sakinlerinden söz ediyoruz: de/da Ailesi! Bu taşınma ile birlikte mahalleliler kocaman bir bilmecenin ortasında buluyor kendini: Bu çiftin sıradan sohbetler sırasında kurduğu cümlelerde bile bir gariplik var. Bu sır perdesini aralamak için tüm komşuların davet edildiği bir buluşma harika bir fikir gibi duruyor. Ama burada işler iyice sarpa sarıyor! Türkçede en sık yapılan hatalardan biri olan “de/da” konusunu odağına alan bu eğlenceli hikâyeyle bağlaç ve ek olan “de/da”yı kolayca ayırt edebileceksiniz. Tuhaf ama sevimli de/da Ailesi’yle tanışmak ister misiniz?
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 40Basım Tarihi: 2 Haziran 2022Yayınevi: Paraşüt Kitap
ISBN: 9786057388124Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

Alp Gökalp
Alp GökalpYazar · 13 kitap
1977’de Bursa’da doğan Alp Gökalp, lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara İletişim Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, FHM, National Geographic gibi dergilerde editörlük yaptı. 2003’te Londra’ya taşındı, Hackney Learning Trust için çeşitli etnik kökenlerden gelen çocuklara eğitim danışmanlığı yaptı. Bir yandan da The Guardian gazetesinin Positive Action Scheme programını tamamlayarak, gazetenin etnik toplum haberleri için muhabirlik yaptı. Berlin Freie Universität’te uzaktan Görsel Antropoloji (MA), Goldsmiths Üniversitesi’nde de Antropoloji (MRes) programlarını bitiren yazar, 2013’te Türkiye’ye döndü. Farklı yaşlardan çocuklar için kitaplar yazmanın yanında çocuk kitapları editörlüğünü sürdüren Alp Gökalp, İstanbul’da yaşıyor.