The Harder They Fall #1

İngilizce
İngilizce

2025 28. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2025 00:00
ofis aşkı okumayı sevdiğimden (çoğu aşk hikayesini okumayı severim) eh açıkçası bakınca beklentim vardı seveceğimi sandım ama sıkıldım azıcık zorla okudum özellikle cinsel ilişkiye nir kere girmeye başladılar mı DURMADILAR AYOL ve ikisi de ne olacağını bilerek ilişkiye girmişken ne bu tripler??? öyle yani eh bir kitaptı
Dear Grumpy BossJulia Wolf · Independently published · 2023232 okunma
WESTON&ELİSE
2025 91. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 23:43
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. İncelememe başlamadan önce çok kısa bir şeyler söylemek istedim. Buralarda olamadığım süre zarfında tehlikeli bir bölgede çıkmış olan zona hastalığıyla ufak bir
·372 syf.·
2026 8. kitabı
Önce kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. Diğer kitaplara kıyasla, bu hikâyede klasik güzellik kalıplarına sahip bir karakter yok. Elise kilolarından rahatsızlık duyan, aslında güzel ama özgüven eksikliği nedeniyle insanlarla kolay bağ kuramayan bir genç kadındır. Patrick, yani sevgilisi, onun bu güvensizliğini bir nebze olsun kırıyor ve aralarında bir ilişki başlıyor. Ancak Elise’in güveni, Patrick’in ihanetiyle yeniden sarsılıyor ve bu durum onu abisinin yanına dönmeye zorluyor. Elise’in doğduğu şehre dönüş yolculuğunda ise onu hazırlıksız yakalayan şey abisi Elliot’un yakın arkadaşı West’in, ona karşı beklenmedik ilgisidir. Kitaba başlarken açıkçası umutluydum. İlk yarısında daha güvenli, duygusal ve akıcı bir ilerleyiş vardı. Fakat sayfalar ilerledikçe hikâye bir anda yön değiştirdi ve yoğun bir şekilde smut içeriğe kaydı. Bu noktada Elise karakterinin fazlasıyla objeleştirildiğini düşünüyorum. Bu durum beni rahatsız etmedi diyemem. Yine de henüz okumamış ve okumayı düşünen herkese şimdiden keyifli okumalar...
Elise & Weston
2025 70. kitabı
Kitaba fazla umutlu başlamıştım malesef ve hata yapmışım. Eğlenceli ve romantik bir ofis romantizmi beklentim karşılanmadı. Ve Weston huysuz biri değildi ama sevmediğim erkek karakterler listesine rahatlıkla girecek bir karaktersizdi. Sevmedim ya Weston u, çok uç saçmalıklar yapan biri idi. Elise de bana şımarık geldi. İkisi de karakter olarak iyi yazılmamış açıkcası. Yan karakterleri daha çok sevdim. Weston un ve kardeşinin ilişkisi hem üzdü, hem de sinir oldum. Herşey yarım yamalaj yazılmış hissi geçti bana. Weston un diğer kadından bu kadar şüphe etmemesi falan, o şirket olayları çok saçma idi. Elise nin ilk başta tepkisini yersiz buldum ama sonraki olaylarda hak verdim. Kitabı sevemedim ama serinin diğer karakterleri bende merak uyandırdı. Okur muyum emin değilim. Ha birde değinmeden geçemeyeceğim, sayın yayınevi çeviri bildiğin yapay zeka çevirisi hissi verdi bana, o kadar bariz hatalar ve cümle düşüklükleri vardı ki, bu da okuma kalitemizi direk düşürdü malesef.
Julia Wolf'ten Sevgili Huysuz Patronum incelemesi
2025 103. kitabı
Selam Yeni bir kitap ile geldim Sevgili Huysuz PatronumSevgili Huysuz Patronum Çok beğenemedim. İlk başlar da kitaptan çok beklentim olsa da o beklentilerimi karşılamadı. Beğenmedim de diyemeyiz yani benim için orta denilebilir bu kitap. Kitapı bitirdikten sonra keşke beklentim sadece şu olsaydı. Kitapın içine girmek Ben bu hissi asla yaşayamadım. Yani ceo ve asistan ilişki troplarını sevmeyen bir insan da değilim ama bilemiyorum. Ben çoğunlukla sıkıntıyı yazar da buldum. Çünkü bir kitapın içine çok giremediysek yada karakterleri benimsemediysek bunun sorunu yazarın yazım tarzı falandır. Mesela örnek vermek gerekirse bir sahne yaşanıyor işte erkek karakter kıza iltifatlar ediyor ama hani normal bizim bildiğimiz iltifatlar değil. "Kalbim sonsuza dek sana aitti" yada "ben seninim" gibi şeyler. Ve bunları erkek karakter kıza dediğinde biz okurlar doğal olarak çığlıklar atmamız gerekiyor bu sahnede değilmi. Peki ben.... Zerre o moda giremedim. Kurgunun tarzını sevdim. Karakterlerin diyologları zaten güzeldi. Yan karakterler olsun. Ama tek sorun bu kurguyu bu karakterleri daha benimseyebileceğimiz bir şekilde yazmaması yazarın. Kısacası kurgu daha güzelleştirilebilirdi ama malesef..... Tavsiye eder miyim? Ederim benim için ortalamaydı. Siz belki beğenirsiniz !!Sadece yetişkinler içindir!! Bu kitap incelemesi de buraya kadardı. Umarım beğenmişsinizdir. Bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere hoşça kalın Bye Sevgili Huysuz PatronumSevgili Huysuz Patronum Julia WolfJulia Wolf
2025 132. kitabı
Şöyle bir yorumlarına baktım, genelde sevilmemiş; neden anlamadım. Bu tarzda yazılan kitaplar zaten hep aynı. Basit bulunmuş. Bence dümdüz ofis ve abimin arkadaşı tarzında yazılan bir kitap, yani bunu ne kadar süsleyebilirlerdi ki? Bana kalırsa sadece kitabın çevirisinden ötürü insanlara kötü gelmiş olabilir; çünkü çeviri ciddi bir şekilde yapay zeka çevirilerine benzemiş. Eğer çeviri sizi soğutmaz deyip okursanız, bence gayet seveceğiniz bir kitap. Konusuna gelecek olursak, Elise dört yıllık ilişkisi içinde erkek arkadaşına özel olarak gönderdiği bir videonun o ve arkadaşları tarafından dalga konusu yapılıp tüm sohbetlerinde gif olarak kullanıldığını görünce bir gece içinde her şeyini toparlayıp onu terk eder. Öyle ki adamı varlığından şüphe edecek konuma getirir. West ise sorunlu bir ailede büyüyüp Elise ve abisinin evine sürekli girip çıkan, kendi ailesinden çok onlarla vakit geçiren birisi haline gelmiştir. Öyle ki kardeşiyle bile araları o kadar iyi değildir. Elise, West'in şirketinde çalışmaya başlayınca ise klasik olarak duygularını fark etmeye başlarlar ve çeşitli zorlukların üzerinden gelerek klasik mutlu sona ulaşırlar.
2025 201. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 03:06
Sevgili klişe severler toplanın. Sizlere #klişe ama keyifle okunan bir kitaptan bahsetmeye geldim. Sert Düşüş serisinin ilk kitabı ile karşınızdayım. Elise sevgilisinin yaptıklarından sonra ortadan kaybolmak için abisinden yardım istedi. Bu yardım yeni şehir, yeni ev ve iş olarak dönünce o tam bie hayalet oldu. Bazen nedenleri aramak yerine sıfırdan başlamak ne demek iyi bilirim. Lakin abisinin yıllardır kaçtığı en yakın arkadaşı Weston onun yeni patronuydu. Bu huysuz gibi görünen adam ise en yakın arkadaşının kardeşine destek olmaya çalışıyordu. Kim olayların bu hale geleceğini tahmin edebilirdi ki? Bence okuyanların hepsi tahmin ederdi. Tamam Weston bir yana lise hayatı boyunca ona zorbalık yapan kardeşi Miles Ile ne yapacaktı? Ortalık hayalet olmak isterken karmaşanın ortasına düşmekle sonlandı diyebilirim. Miles karakteri bence kitaba renk katmıştı. Yüzsüz, şımarık olabilirdi ama bayağı eğlenceliydi. Bir fil muhabbeti var ki tamamen mevzu ordan başlıyor. Yanlış anlaşılmalar ve üstüne başlayan mailler.. Kitap bir kaç saate sıkmadan okunuyordu. Yalnız başlarda bir oturmadı. Sanki karakterler donuktu. Sayfalar ilerledikçe ve karakterler daha net ifade edildikçe kitaba bağlandım. Yani Weston bir yere kadar haklıydı. Çünkü Eliot ile cok güzel bir dostlukları vardı. Bu ilişki yürümezse dostunuda kaybedeceğinin farkındaydı. Lakin gönlüne yok diyemiyordu. Eliot, Luca ve Weston arkadaşlığına bayıldım diyebilirim. Böyle sıkı sıkıya bağlı erkek dostlukları okumayı seviyorum. Kitapta çokça yetişkin içeriğe yer verildiğinide söyleyip kaçayım! Klişe severlere tavsiyemdir!
2026 1. kitabı
Merhaba, size yeni bir kitap tavsiyesiyle geldim. Ofis romantizmi okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap serisi olan "Sevgili Huysuz Patronum". Konusu: Huysuz, kontrolcü, mesafeli bir patron + zeki, lafını esirgemeyen bir kadın. Başta bol bol sürtüşme, laf sokmalar, güç savaşları... Sevgili Huysuz Patron bana şunu hissettirdi: Yorucu bir günün sonunda battaniyeyi alıp “beni yormayan ama içimi ısıtıp beni güldüren” bir kitap Adam klasik huysuz patron. Sert, kontrolcü, duygularını asla belli etmiyor. Ama biz bu tipleri biliyoruz… Kadın karakter de ezik değil, lafını esirgemiyor, yer yer sinirlendiriyor ama o atışmalar kitabın en keyifli kısmı. Okurken Ay yine mi ters yaptı” diyorsun “Ama şimdi kıskandı bak” diye sırıtasın geliyor okumaya başladığımda elimden Bırakmadığım bir kitap oldu. Üst üste iki tane dark roman okuyunca bu kitap bana küçük, romantik bir kaçış gibi hissettirdi. Okurken çok keyif aldım. Yazarın kalemi bu kitapta olması gerektiği gibi basit ve sadeydi. Okurken sıkılmadım, o yüzden ofis romantizmi okumayı sevenlere tavsiye ediyorum.
2025 121. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2025 16:52
Merhabalar Yazarla tanışma kitabım #lapisyayinlari dan çıkan Sevgili Huysuz Patronumun yorumuyla geldim. Kitabın Trope larında sevdiğim temalar olunca merak etmeden duramadım tabi kendimle birlikte @okumayaasikkadinlarr dan bir kaç arkadaşımda merak edince spontane bir grup ile haftasonu bir çırpıda okuduk. Genel anlamda ben klişe okumaktan gocunan bir okur değilim zira kaliteli bir kalemle yazılan klişe konuları ele alan çok güzel #romancebook okumuşluğum var. Fakat bu kitap onlardan biri değildi maalesef…. İlk başta bence yazar ne Weston’un nede Elsie nin karekterine karar verememişti…karekterlerini tam oturtamamıştı anlayacağınız. Buda tabi aradaki ilişki gelişimini romance okurken beni tatmin etmedi. Yan karekterlerin kitaba katkısı güzeldi zira ana karekterleri okurken sıfır heyecan yaşadığımdan onları okurken daha keyif aldım açıkçası. Kitapta herşey tahmin edilebilirdi her ne kadar smutt sahnelerle bu durumu kurtarmak istesede yazar o sahnelerde oldukça vasattı..olmamıştı anlayacağınız. Tüm bunlar dışında kitabın eksi bir diğer yönüde çeviriydi maalesef…kitaba başladığımda oldukça akıcı gelen kitap ilerledikçe arada anlamsız cümle biçimleri yada farklı kelime seçimleri yer almaya başladı. Buda doğal olarak tabi okuma keyfini kaçıran bir başka olaydı.. Netice olarak benim açımdan yetersiz beklentimin altında kalan bir okuma oldu…türü sevenlerin tercih edeceği çok daha iyi alternatifler var diyerek yorumumu noktalıyorum
2025 42. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 19:19
Ofis romantizmi olan nefretten aşka güzel bir kitaptı. Weston' un tavırları sona doğru onu boğazlama isteği uyandırdı. İkisinin dinamiği güzeldi. Elise in dik tavrı da hoşuma gitti. Çıtır çerez bı kitap okunabilir.