Saf ruh,safi yalandır... Rahip,yüksek bir insan türü sayıldığı sürece, Doğru nedir’ sorusuna hiçbir yanıt bulunamaz!
Karma karışıktık,durgunlaştık; bize yazgıcı dediler!
Reklam
Acıma, yaşam duygusunun gücünü arttıran gerilim verici duyguların karşıtı bir duygudur: Depresif bir etkisi vardır. Kişi acıma duyduğunda güç kaybeder!
İyi nedir:” insanda güç duygusunu,güç istemini,gücün kendisini yükselten her şeydir.” Kötü nedir:” zayıflıktan doğan her şey!”
Mutluluğumuzun formülü: Bir EVET, Bir HAYIR, düz bir çizgi,bir hedef..
Yeterince yürekliydik, Ne kendimizi ne de başkasını esirgedik..
Reklam
Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur.
Sayfa 40 - Karmen YayıncılıkKitabı okudu
...ve bu korkudan dolayı da onun karşıtı olan tür istenmiş,yetiştirilmiş,elde edilmiştir: Evcil hayvan olan,sürü hayvanı olan,hasta hayvan olan insan...
Di’mi ama?
“yargılamayın” derler, ama yollarında duran her şeyi cehenneme gönderirler.
Reklam
Ahlak, artık bir halkın yaşama ve büyüme koşullarının dile gelişi değil, en alt yaşam içgüdüsü değil; artık, soyutlaşmış, yaşama karşıt hale gelmiş, düş gücünün temelden yozlaşması olarak, her şeyin "kem gözü" olarak ahlak. Nedir Yahudi ahlakı, nedir Hristiyan ahlakı? Rastlantının suçsuzluğunun katledilmesi, mutsuzluğun "günah" kavramıyla kirletilmesi; kendini iyi hissetmenin tehlike, "ayartı" olması; kendini fizyolojik olarak kötü hissetmenin vicdan kurdunca zehirlenmesi...
Sayfa 45 - Karmen YayıncılıkKitabı okudu
Bir eylemin doğal sonuçları "doğal" olmaktan çıkıp, batıl inancın hayalet kavramları yoluyla, "tanrı" yoluyla, "ruhlar", "ruhlar" yoluyla ortaya çıkarılmış diye, salt "ahlaksal" sonuçlar olarak, ödül, ceza, yol gösterme eğitme araçları olarak düşünülmeye başlanınca, bilginin koşulları yıkılır; insanlığa karşı en büyük suç işlenmiş olur. Günah, bir kez daha söyleyelim, bu, insanın kendini aşağılamasının her şeyden önce biçimi, bilimi, kültürü, insanın her türlü yücelme ve soylulaşma durumlarını imkansız kılmak için icat edilmiştir; rahip, günahı icat ederek egemen olur.
Sayfa 94 - Karmen YayıncılıkKitabı okudu
İsrail tarihinin güçlü, son derece özgür nitelikli kişiliklerini, gereksinime göre, zavallı korkak ikiyüzlüler haline, ya da "tanrısızlar" haline sokmuşlar, her büyük olayın psikolojisini, budalaca "tanrıya itaat ya da itaatsizlik" formülüne indirgemişlerdir.
Sayfa 47 - Karmen YayıncılıkKitabı okudu
Kendine olan inancını sürdüren bir halk, kendi öz tanrısına da sahiptir. Onda, kendisini üstte tutan koşulları, kendi erdemlerini yüceltir, kendinden duyduğu hoşnutluğu, güçlülük duygusunu, bunlar için müteşekkir olabileceği bir varlığa yansıtır.
Sayfa 27 - Karmen YayıncılıkKitabı okudu
İnsan, göreceli olarak, en bozuk yapılı hayvan, en hastalıklı hayvandır...
Resim