Dedemin Bakkalı-Çırak

Şermin Yaşar
Dedemin Bakkalı’nı okuyanlar bilir! O, tuz ruhu isteyen müşteriye yemek tuzu gönderip “ruhu arkadan gelecek” diyen bir girişimci… O, fakir müşterilere bedava ürünler satıp ücreti zenginlerin hesabına yazan bir kahraman… O, bakkaldaki içecekleri birbirine karıştırıp daha güzelini bulmak ve müşterilerine sunmak için uğraşan bir sivri zeka… O, Afrikalı çocuklara yardım göndermek için arkadaşlarının ellerinden kandil yiyeceklerini toplayan bir yardımsever… O, attığı her adım olay olan, aşırı eğlenceli, cin fikirli, fena halde yenilikçi bir bakkal çırağı… Ticaret hayatında tam gaz koştu ama her seferinde yetişkinlerin dünyasına tosladı. Yetişkinler yüzünden başına gelmeyen kalmadı… Ama şimdi Bakkal onun eline geçti! Çırak iş başında! Dedemin Bakkalı-Çırak geleceğin girişimcilerine, kahramanlarına, yazarlarına, mucitlerine, yardımseverlerine incelikli bir “çıraklık” rehberi sunuyor. Tüm cin fikirli çıraklara; yetişkinlere rağmen üretmenin, düşünmenin, hayal kurmanın, yazmanın yollarını anlatıyor. Bakkal şimdi senin elinde! Hadi sınırsızca üret, hayal et, fikirlerini hayata geçir! Şermin Çarkacı’nın kendi hatıralarından ilhamla kaleme aldığı Dedemin Bakkalı’nın, içine okuyucuyu da katan etkinlikli devam kitabı olan Dedemin Bakkalı-Çırak’ta, hayal kurmak, yeni fikirler bulmak, yazmak ve üretmekle ilgili hikayelerin yanı sıra hikayeleri okuyucunun hayatına uygulama imkanı veren etkinlikler yer alıyor. (Tanıtım Bülteninden)
160 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Dedemin Bakkalı-Ş. YAŞAR (Bazı kitaplar bir kitaptan çok daha fazlasıdır!)
160 syf.
8/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Burada önerdiğim kitaplardan çok daha fazlasını okulda öğrencilerime önermişimdir. Mezun olacak bir öğrencim geldi ve "Hocam, bu kitabı size hediye etmek istiyorum," dedi. Bir önceki yıl
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Kitap daha çok günlük / etkinlik formatında hazırlanmış sanki. İçerisinde değişik konulara ilişkin okuyucudan cevaplamasını ve yazmasını istenen sorular ve başlıklar var. Her ne kadar #52876847 "ndaki keyfi alamasam da büyükler için eh işte okunabilir çocuklar için ise okuması eğlenceli bir kitap. İyi okumalar
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
Yeğenimin bana aldığı bir kitap...Çocuk kitabı ama onun alması bu kitabı çok değerli kılıyor...Bugün başladım ve çok beğendim...Çok komik bir kitap...Teşekkür ederim meleğim...Seni seviyorum Melisa...Kitap cidden çok komik:)
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
Allah'ım, keşke dünyayı çocuklar yönetseydi..
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Elime gelen hediye bir kitap... Öncelikle kitabın eski sahibi Defne'ye hayran kaldığımı ve onun doldurmuş olduğu etkinliklerdeki yazılarını, hayal dünyasını, gelecekteki hedeflerini, yorum ve
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
Dedemin Bakkalı-Çırak
160 syf.
1/10 puan verdi
·
5 günde okudu
aslında pek de kitap sayılmaz. Binevi günlük de sayılır.Kitapta önceki kitaptan alıntı yapılmış ve okurlara sunulmuş ve de ''siz olsaydınız napardınız?'' şeklinde sunmuşlar. Yani yeni bir gelişme anlatmıyor.Bence verdiğiniz 25 TL ye değmez
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
Kitap yorumum
160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Dedemin Bakkalı Çırak kitabının yorumuyla sizlerleyim. İlk kitapta olduğu gibi yine beni güldürmeyi başaran bir kitap oldu. 7'den 70'e herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Akıcı dili ve anlatımıyla kendi çocukluğuma Dedemin Bakkalı Çırak kitabı sayesinde dönmüş oldum. Dedemin Bakkalı Çırak kitabında, bazı sayfalarda bizlerinde hayallerini yazabileceği sayfalar bırakılmış olduğunu gördüm. Hayallerimizde canlandırdığımız olayları kitabı okurken buraya yazmak çok eğlenceliydi. Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları Çünkü bütün yetişkinler en çok çocukluğunu özler. "İnsan arkadaşına bir şey satmaz, paylaşır." Kendileri mükemmeldir ve hep çocuklar hatalıdır. Etrafımdaki bütün yetişkinler, tutarsızlıkta birbiriyle yarışacak kadar iyiler... #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #dedeminbakkalıçırak #şerminyaşar #tazekitap #sayfa160
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Dedemin Bakkalı'nı okuduk, ikinci ve devamı olduğunu düşündüğüm bu kitabı etkinlik kitabı çıktı diyebilirim . İlkinde çok keyif almışım ama bu kitabı benceeeeee, devamı olarak benim gibi düşünenler varsaaaaa, öyle olmadığını belirtmeliyim.
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
Dedemin Bakkalı-Çırak
160 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Küçük bir kızın dedesinin bakkalında çırak olarak çalışması bu kitapta da devam ediyor ayrıca içinde kendi hikayelerinizi yazabileceğiniz sayfalarda yer almaktadır.
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Dedemin Bakkalı kitabının devamı diyebileceğimiz olan bir kitap, önce Dedemin Bakkalı kitabını okuyup sonra da bunu okuyabilirsiniz. Hem etkinlik yapabilecek hem de okurken keyif alınabilecek bir kitap. Şermin Yaşar hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden kalemi kuvvetli bir yazar.
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
·
12 saatte okudu
Hayal edebiliyorsan, yapabilirsin. Walt Disney
Dedemin Bakkalı-Çırak
Dedemin Bakkalı-ÇırakŞermin Yaşar · Taze Kitap · 20173,555 okunma

Yazar Hakkında

Şermin Yaşar
Şermin YaşarYazar · 32 kitap
1982’de Berlin’de doğdu. Şans eseri başlayan bu Avrupai yaşam, bir yıl sonra sona erdi ve kendimi Anadolu’nun küçük bir köyünde buldum. Epey bir süre izledim, dinledim, şaşırdım ve yaşadım. Oralarda fazla konuşmak ayıp, uydurmak yalana eş değer, yaratıcılık ise tuhaflık sayıldığından ben de hikayelerimi anlatmayı kesip yazmaya başladım. Yazmak sürükleyiciydi, bir Edebiyat Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kadar sürüklendim. Tahsili ilerletip yüksek lisansımı tamamladım ve para kazanabilmek gayesiyle dolanırken kendimi bir reklam ajansında reklam yazarı olarak buldum. Yaratıcılık, sabır ve uydurabilme yeteneği gerektiren bu meslekte iyi sıkıyor olmalıydım ki, işler ilerledi. Şimdilerde kerli ferli bir reklam ajansının yaratıcı grup başkanlığını yürütmekteyim. Yaratıcılığı farklı anlamış olmalıyım, iki yıl içerisinde 3 çocuk dünyaya getirerek, profesyonel bir anne oldum. Yazdığım ama basiretsizliğim yüzünden yayınlatmadığım bir çuval hikayeyi dolaba kaldırıp çocuklarla yaşadıklarımı yazmaya başladım. Esasen annelik dediğin şey zaman zaman bir çeşit bilim kurgudan, kurmacadan, zaman zaman hoş bir hikayeden öte bir şey değildi. 33 yaşında 3 çocuk annesi bir iş kadınıydım. Başlarım Şimdi Anneliğe, Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Dedemin Bakkalı gibi kitapları ile tanınmıştır. 2021 yılında Deli Tarla kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı'na layık görüldü. Yazar, 2017'den önce kitaplarında "Şermin Çarkacı" adını kullanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.